Åbent Makerspace (Techfestival 2019) | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Åbent Makerspace (Techfestival 2019)

Img 1285 normal620
Råhuset
Onkel Dannys Plads 7
1711 København V
Se kort
6-18 år
0/0 kr.
kulturvesterbro.dk Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Open Makerspace præsenterer den kommende generation af nysgerrige opfindere for den boblende og kreative maker-bevægelse. Vi inviterer børn og deres familier med til en legende udforskning af teknologiens verden, i workshops and oplevelser, præsenteret af talenter fra den lokale of internationale maker-scene. Der vil være værter til stede til at invitere gæster indenfor i Makerspace, og forklare historien bag. Kom og vær med og lær hvordan man kan skabe (næsten) alting!

Mellem kl. 10:00 og kl. 15:00, åbner vi op for 9 interaktive aktiviteter. Dem vi kalder Open Shops er der frit adgang til, og man kan komme og gå, som man har lyst, hvad end man bruger 15 minutter eller 3 timer der. Vores andre workshops er skemalagte, og vi beder jer om at være med fra start til slut, for at få det meste ud af oplevelsen. Vores talentfulde kunstnere er eksperter på deres område, og ser frem til at facilitere hver enkelt workshop.

Hvor? Råhuset, Onkel Danny’s Plads 7, 1711 København K
Hvornår? Lørdag den 7. september kl. 10-15
Deltag! Dette event er en del af Techfestival 2019. Arrangementet er åbent for alle, og der kræves ikke et Techfestival armbånd for at deltage. Bare husk at skrive dig og din familie op på deltagerlisten, så vi ved, hvor mange I kommer.

TILMELD JER HER: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlup4wG1ZvIQJO5DnSA9vsL1YN8BwsvzJsusL-mPncn-9Tkg/viewform

Oplevelse: BCI Lejrbål.
BCI er forkortelse for ‘Brain-Computer-Interface’ på engelsk. BCI Lejrbålet er en kropsoplevelse lavet med EEG teknologi. EEG måler elektriske impulser i hjernen og lejrbålet omsætter impulserne til billeder i takt med at din hjerneaktiviteten ændres. Oplevelsen foregår i en halvcirkel, hvor deltagerne er samlet omkring ‘lejrbålet’ der viser billederne som toner frem.
Kunstner: MINDLAB. (åben 10-15)

virtual sandbox at MGES.jpg
Oplevelse: Virtuel Sandkasse
Form landskaber med dine bare hænder i den virtuelle sandkasse. Skab bjergtoppe, dybe floder og eksplosive vulkaner med sand, et høj-sensitivt software og projektor der efterligner geografiske komponenter.
Kunstner: FABLAB NORDVEST. (åben 10-15)

P R O G R A M

Elektronikklubben (åben 10-15)
I denne Open Shop vil de nysgerrige ingeniører fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) vende vrangen på deres nørd-hule med diverse kreative, elektroniske projekter. Deltagere kan frit bruge loddekolber, printplader og andre elektroniske komponenter til at skabe næsten alting, eller de kan påtage sig en af ingeniørens yndlingsprojekter: at kreere of kode simple LED-plader, canon DC motorer eller elektroniske pianoer.

Tinker-fabrikken + FixIt! (åben 10-15)
I denne Open Shop vil deltagere lære fra de oprindelige makere i København – de gode hackere fra Labitat, Danmarks ældste Hackerspace. Hackerne vil invitere deltagere til at flikke med – skille elektroniske dele ad for at lære hvordan de fungerer. Ud over dette, vil værterne lære fra sig af deres evner inden for elektronik, mekanik og hardware design, når de samler de adskilte apparater igen.

Demonstration – Kreativt ingeniørvidenskab (åben 10-15)
De gode ingeniører fra the Electronics Club har tømt deres opfindergrotte og medbringer diverse apparater og hjemmefattede projekter, som deltagerne kan afprøve: en hær af programér-bare robotarme, DIY flippermaskiner m.m.

Workshop: Machine Learning (workshop kl. 10-12 og 13-15)
En inspirerende rejse ind i maskinlæringen. Andreas Refsgaard er en af Danmarks frontløbere inden for kreativ ingeniørvidenskab, interkationsdesign og machine learning. I denne 2-timers workshop vil han introducere til ml5js open-source biblioteket og involvere jer i at træne algoritmer og kode demoer.

Workshop: Micro-controllers + Kunst (workshops 10-12 og 13-15)
I denne 2-timers workshop vil i blive introduceret til en verden af kreative ingeniørvidenskab, teknologi, kunst og makerspaces via praktisk skaberi og kodning af arduino-baserede IoT-projekter. I vil blive ført gennem processen med at kode simple arduino-baserede spil, og runde af med selv at skabe produkter såsom interaktive neopixel gadgets eller syngende plante-thereminer.

Workshop: Caleiduino (workshop 10-13.30, demo 13-30-15)
Hvad er det, der ligner et kaleidoskop og rimer på Arduino? Caleiduino: et open-source projekt skabt af den Spanske kunstner og lærer Jose Martinez. Caleiduino lyd-reagerende, interaktivt og digitalt kaleidoskop baseret Arduino, et spil, kunstobjekt og værktøj til at forstå elektronikker og programmering på en kreativ og underholdende måde. I denne 4-timers workshop vil José engagere deltagere i sammensætningen, kodningen og det kunstneriske experimentering af Caleiduino.

Joule Thief (åben 10-15)
Lav din egen lille lommelygte, som kører på genbrugte batterier. Dyk ned i en verden af elektronik-hacking og tag sagen i egen hånd. Labitat viser dig, hvordan du kan bringe liv til gamle batterier vha. simple, elektroniske komponenter.

Se mere på copenhagenmaker.com

Kategorier Tilføj ›

Festivaler
Byggelegepladser
DIY

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Arrangementet er overstået og blev sidst afholdt lørdag d. 07. september 2019 kl. 10-15.