Jul på Garderhøjfortet | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Jul på Garderhøjfortet

Img 2110 normal620
Garderhøjfortet
Garderhøjfort 4
2820 Gentofte
Se kort
Alle
35/60 kr.
E-mail Rediger

Beskrivelse Rediger ›

Jul på garderhøjfortet i 1914 gik over i historien som den jul hvor de menige soldater pludselig trodsede alle befalinger og valgte at holde Julefred. Samtidig sad de danske soldater på Garderhøjfortet og frygtede hvad fremtiden ville bringe. Ville Københavns Befæstning mon skulle tages i brug? Og hvad ville der så ske med deres familie som boede ubeskyttet i Jylland?

På Garderhøjfortet kan gæsterne op til jul høre mere om julefreden – og samtidig være med til at pynte op, som soldaterne gjorde det i 1914.

Op til jul inviterer Garderhøjfortet til julehygge for hele familien. Her vil der være mulighed for at klippe gammeldags julepynt, skrive julekort med pen og blæk, finde drillenisser og meget mere. Der findes flere billeder af soldater der holder jul på forterne i Københavns Befæstning. På dem kan man se at de gik rigtig meget op i at pynte forterne fint op til jul. I det hele taget blev der dengang brugt rigtig meget tid på at lave fint pynt til juletræet.

Ideerne kom blandt andet fra familiejournalen og fra klippeark man kunne købe. Mange af dem er sjældne nu, men det er lykkedes os at få fat i en hel del forskellige klippeark så gæsterne kan komme og lave julepynt ligesom i 1914.
Man kan også gå på jagt på fortet efter drillenisserne der har stjålet telegrafistens morsebeskeder, skrive julekort med pen og blæk og lave små ”stånisser” til julebordet. De fleste tror at kravlenisserne blev opfundet af Bramming i 1947. Men inden da var der også små papnisser, der blev sat op rundt omkring i hjemmet. De hed bare ikke kravlenisser og havde en lille træfod i stedet for papfoden som vi kender dem nu.

Der er juleaktiviteter på Garderhøjfortet i alle weekender fra d. 3/12-18/12 samt d. 22 og d. 26-30/12. Fortet har lukket d. 23-25/12 samt d. 31/12 og 1/1. Fortet har sine normale åbningstider, som er 10:30 – 16:00.

Kategorier Tilføj ›

Museer/Udstillinger

Tidspunkter Tilføj tidspunkt ›

  • Der er ikke registreret nogle tidspunkter for dette arrangement i den kommende tid.