Vinterferien er i fuld gang, og uanset om den skal bruges ude i den friske luft eller derhjemme, så er der masser af tid til at styrke læselysten. Vi har nemlig udvalgt 4 nye bøger fra hylden, der indbyder til fordybelse, spænding og grin hos de største børn. 

Bogguide større børn

Denne guide er bragt i samarbejde med forlagene Politiken, Alvilda, Gads Børnebøger og Gyldendal.

I samarbejde med Gads Børnebøger, Alvilda, Gyldendal og Politikens Forlag har vi udvalgt fire bøger, der hver især fylder vinterferien med spænding, monstre og humor. Her er både læsning for de 6-12-årige. God læselyst fra os.

Pigerne fra stjernedalenMille Gori: Pigerne fra Stjernedalen – og dagbogens hemmelighed

Tvillingerne Nete og Nola er rejst til Budapest for at besøge et berømt cirkus. En gammel dagbog fører dem på sporet af forsvundne diamanter og de cirkus-søstre, som diamanterne er forbundet med. Pigerne fra Stjernedalen – og dagbogens hemmelighed er en både sjov og spændende skattejagt, men også en rørende fortælling om at rejse ud og længes hjem – og at opdage, at ens sande hjem er lige dér, hvor ens nærmeste er.

Forfatter: Mille Gori 
Aldersgruppe: Fra 6 år 

Køb bogen her.

Nyt blodMonsterjagten: Nyt blod

Spændingsmættede vinterferiebøger til de unge læsere, der holder af fortællinger om monstre, unge helte og en ond troldmand. Avanitia hærges af den onde troldmand Malvel, og tre unge helte skal forhindre, at han stjæler nogle monsteræg, der kan gøre ham udødelig. Monsterjagten - Nyt blod er en del af den populære serie Monsterjagten. Der er lige nu to bøger i serien, men du kan glæde dig til d. 18. februar, hvor den tredje bog udkommer.

Forfatter: Adam Blade
Aldersgruppe: Fra 10-12 år 

Køb bøgerne her.

WimbyWimpy Kid 16 - i topform

Greg Heffley har prøvet næsten alle sportsgrene. Der er bare ikke rigtig noget, han er god til. Han er derfor klar til at droppe al sport. Men den idé er hans mor ikke helt vild med, og han ender modvilligt med at gå til prøvetræning på skolens baskethold.

Wimpy Kid hitter verden over, og er med sin humor og kombination af tegneserie og tekst gået rent ind hos både drenge og piger. 

Forfatter: Jeff Kinney 
Aldergruppe: Fra 8 år

Køb bogen her.

En magisk fortællingEn magisk fortælling 1: Magi og heltemod

Rejs ind i en anden verden i vinterferien med den episke fantasyroman "En magisk fortælling". Da pigen Brystal ved et uheld opdager, at hun er født med magiske evner, sender hendes familie hende bort til en opdragelsesanstalt. Heldigvis bliver hun befriet af den mystiske madame Weatherberry, som har en skjult skole, hvor hun underviser børn i magi for at bevise overfor kongen, at magi ikke er en forbrydelse. Desværre er det ikke alle, der er enige…

Forfatter: Chris Colfer 
Aldergruppe: Henvender sig både som selvlæsning på mellemtrinnet og som højtlæsning for hele familien

Køb bogen her.