Holder I vinterferie i uge 8? Så ser her - ugen er nemlig sprængfyldt med oplevelser for børn i alle aldre. Vi guider jer til de allerfedeste aktiviteter i og udenfor København lige her.

Kids' City på DAC
Tid og sted: Frem til 10. maj på Dansk Arkitektur Center
Besøg den nye, store familieudstilling: Kids’ City på DAC. Her kan ungerne bl.a. opleve omvendte huse, kæmpe stole og cykelslanger. En sjov udstilling, der viser, hvordan god arkitektur kan gøre livet i byen både sundere og sjovere for alle.

Copenhagen Light Festival
Tid og sted: 1.-23. februar rundt omkring i København
Få ungerne i flyverdragten og sæt kurs mod Copenhagen Light Festival, der I år er endnu større og flottere end sidste år. Oplev både gamle kendinge og helt nye spektakulære lysværker - en stor oplevelse her i vintermørket for både store og små.

SneØjneSneØjne
Alder: 0-4 år
Tid og sted: 8.-27. februar på Folketeatret
Oplev en legende og æstetisk danseforestilling af Gazart på Folketeatret. Forestillingen udforsker børns oplevelse af verden omkring dem, og ved hjælp af to dansere og en musiker, deles barnets begejstring, når det første gang oplever sne.

Animationsfilm på Charlottenborg
Alder: Fra 3 år og op
Tid og sted: 11.-23. februar i Kunsthal Charlottenborg
Dyk ned i den vidunderlige verden af ​​animationsfilm i vinterferien, når Kunsthal Charlottenborg præsenterer et filmprogram for hele familien med prisbelønnede animerede kortfilm i samarbejde med VOID International Animation Film Festival. Entré: Voksne 90 kr. / Studerende 50 kr. / Unge under 16 år gratis adgang.

SMK vinterferieVinterferien på SMK
Alder: Fra 3 år
Tid og sted: 10.-23. februar på Statens Museum for Kunst

Vinterferien på SMK står i Anna Anchers tegn! Kig forbi de kreative værksteder, der er spredt rundt på museet - både i Skulpturgaden og i Børnenes Værksted. Er børnene mon mest til ler-, papirklips- eller tegneværksted?

LÆS OGSÅ: De 15 must sees med børn i København

Mig og Ramasjang
Alder: Fra 4-9 år
Tid og sted: Lørdag og søndage hele året samt i skoleferier
Lad ungerne prøve det spritnye koncept ”Mig & Ramasjang”. Her kan børn komme tættere på det populære Ramasjang univers og skabe deres helt egen karakter til Ramasjang øen. Kom med på en spændende rejse rundt i DR Byen! Det koster 160 kr. pr. person.

GlyptoteketVinterferie på Glyptoteket
Alder: Børn fra 5-10 år
Tid og sted: 11.-23. februar på Ny Carlsberg Glytotek
I vinterferien fortælles myten om Perseus og Medusa på Glyptoteket. Hør historien om den opfindsomme græske helt og hans modstander Medusa fortalt som en lydrejse gennem Glyptotekets sale. Arrangementet er gratis, når entréen til museet er betalt. Husk at reservere pladsbilletter på billetto.

I røg og damp - i fodsporet på Christian 4.
Alder: 5-9 år
Tid og sted: 8.-23. februar på Rosenborg
Tag med på Rosenborgs vinterferieaktivitet for børn og familier og få gode kongehistorier. Her kan I gå i fodsporet på den farverige Christian 4. på hans yndlingsslot og til sidst lave jeres egen kongekrone i vores kroneværksted. Det er gratis for børnene at være med, når entréen er betalt.

Workshop i vinterferien: Fra affald til energi
Alder: Voksne med børn i alderen 11-15 år
Tid og sted: 18.-19. februar på
Vestforbrænding
Ta' dine store børn med, når formidlere fra Vestforbrændingen laver forsøg, der på en god og forståelig måde forklarer nogle af de naturvidenskabelige processer, vi oplever hver eneste dag. På forbrændingsanlægget får I mulighed for at opleve processen, når affald bliver til elektricitet og varme. Det er gratis at deltage, men du skal booke dit besøg i god tid.

Oplevelser for hele familien

Vinter i Tivoli 
Vinter i Tivoli

Tid og sted: 31. januar - 23. februar i Tivoli
Vinterferie er nu også lig med Vinter i Tivoli! En ny tradition, der startede tilbage i 2018, og som igen i år byder på et gennemført vinterunivers med snemænd, iskrystaller, igloen Pingonesien og skøjtebane foran Nimb. I år kan I også glæde jer til nye lysscenografier, legeaktiviteter og rutsjebanen Mælkevejen. 

Som noget særligt for børnene, vil der i år også være opsat en tegnebod - konceptet hedder First Drawing, og her bliver børnetegninger til kunstværker! Derudover kan de mindste gæster også glæde sig til hele to nye Rasmus Klump-forestillinger: Pingonesien Tur/Retur og Vinterløjer.

Rundetaarn i børnehøjde
Tid og sted: 8.-23. februar i Rundetaarn
Ta' børnene med på opdagelse i Sneglegangen, oplev H.C. Andersens berømte eventyr Fyrtøjet i Bibliotekssalen i en helt ny dukketeaterversion eller prøv kræfter med kæpheste, fjer og dukketeater, når Rundetaarn inviterer til workshops med vægt på både fantasien og historien. Medlemmer af Børn i byen klubben får gratis entré til børn og 50% på voksenbilletter hos Rundetaarn.

LouisianaUdstilling: HOT PINK TURQUOISE
Tid og sted: Frem til 17. maj på Louisiana
Louisiana er for hele familien - uanset om du har baby med i klapvognen eller børn i skolealderen. I vinterferien kan I bl.a. opleve den belgiske kunstner Ann Veronica Janssens udstilling "Hot pink turquoise", der med lyseffekter, tågedannelser, farvespor og spejlingers optiske bedrag i den grad lyser op i vintermørket!

Vinterferie i Ejbybunkeren
Tid og sted: Til og med 23. februar i Ejbybunkeren (Rødovre)
Oplev Ejbybunkerens labyrintiske gange med hele familien. Her kan I rejse tilbage i tiden og gå på opdagelse i historien på en ny og anderledes måde! Afprøv f.eks. jeres evner som soldat på cykelpatrulje og få taget jeres eget soldaterfoto i uniform.

Sjælsmarks børn rykker ud
Tid og sted: Frem til 8. marts i Kunsthal Charlottenborg
Smut forbi Charlottenborg i vinterferien og oplev en række af børnene fra Udrejsecenter Sjælsmarks malerier. Børnene har nemlig malet deres historier direkte på væggen samt udstillet værker de lavet igennem 2019.

Brorfelde vinterstjernerVinterstjerner
Tid og sted: 8.-23. februar på Brorfelde
I uge 7 og 8 kan I få helt styr på Orion, Lille Hund, Sirius og Capella, når Brorfelde Observatorium inviterer indenfor til et kig på vinterens stjerner og stjernebilleder. Om dagen er julen endnu ikke forbi, og teleskopet kendt fra DRs julekalender, Julestjerner, vil gerne klappes og beundres.

Leg som i gamle dage på Arbejdermuseet
Tid og sted: Uge 8
Kig forbi Arbejdermuseet, hvor børn i uge 8 kan lege og bruge deres hænder som børn for 100 år siden med temaet "Leg som i gamle dage". Her kan de f.eks. hoppe i arbejderbørnetøjet, og se om de kan få arbejde hos købmanden.

Brønshøj VandtårnWetland Project - Canadisk vådområde
Tid og sted: 17. januar- 29. marts i Brønshøj Vandtårn
Oplev to vidt forskellige geografiske placeringer flyde sammen til et mikrokosmos af lyd og lys i Brønshøj Vandtårn. En vild installation, der byder på ekko af fugle, fly, frøer og meget andet i vandtårnets massive arkitektur! Åbent fredag, lørdag og søndag kl. 13-17.

Lad børnene spise GRATIS på Halifax
Alder: Børn under 12 år
Tid og sted: Uge 8 på Halifaxs restauranter

Hos burgerrestauranterne Halifax kan børn spise helt gratis i vinterferien! Hvert barn under 12 år får en gratis børnemenu ifølge med en voksen gæst. Én voksen pr barn. Det gælder i alle kædens 12 restauranter – hvoraf de syv ligger i København. 

LÆS OGSÅ: Sæsonens gratis oplevelser

Lysfest ZooLysfest i ZOO
Tid og sted: Hver lørdag i februar 
Se ZOO i et helt nyt lys, når de slår dørene op til Lysfestl! Her kan I opleve interaktive lysinstallationer, oplyste træer og arkitektur til lyden af vilde dyr. Lysfesten er en del af Copenhagen Light Festival og kræver derfor særskilt entré. Billetten gælder kun i tidsrummet 17-21, men der er  GRATIS adgang for børn 0-11 år.

Vinterferie på Ragnarock
Tid og sted: 10.-21. februar på Ragnarock
I uge 7 og 8 står den i Gasolins tegn på Ragnarock. Her kan I komme med på en helt særlig Gasolin’-rundvisning i børnehøjde og bagefter lave jeres eget personlige Gasolin’-merchandise i værkstedet.

Uhyggelige fortællinger i Roskilde Domkirke
Tid og sted: 10.-21. februar i Roskilde Domkirke
Kom med på en uhyggelig familietur rundt i Domkirken. Her fortælles historien om hav-dæmonen, den trebenede hest fra helvede og om Christian 4.'s forsvar mod genfærd. Der skal også synges en uhyggelig salme! Tør I deltage?

Vinterferie på Vikingeskibsmuseet
Tid og sted: Til og med 23. februar på Vikingeskibsmuseet i Roskilde
Drag ud på en anderledes opdagelsesrejse, der fører rundt i alle kroge af Vikingeskibsmuseets udstillinger! Der er åbent i 'Vikingernes vinterværksteder', hvor I f.eks. kan sy jeres egen læderpung eller designe smykker af vikingernes glasperler. I kan også komme med på familierundvisning, og høre om vikingernes togter til fremmede kyster.

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige i Roskilde

Hold ferie med Klubben

Minicruise til Oslo for 21 kr. pr. person!
Børn i Byen-medlemmer kan rejse på MiniCruise med Oslobåden fra 21 kroner pr. person + tillæg, når fire personer rejser sammen. Tilbuddet gælder afrejse på søndage – onsdage i perioden d. 19. januar – 30. april 2020.

Indendørs oplevelser med Klubben

Den Blå Planet - spar 20% på årskort

Dinos Legeland & Leos Legeland - spar 15% på entré

DGI Byen - spar 20% på entré

Danmarks Tekniske Museum - spar 25% på entré

Experimentarium - spar 20% på enré

... Eller få røde kinder med CopenHill skicamp - medlemmer får 15% rabat.

ExperimentariumLÆS OGSÅ: 5 indendørs oplevelser for børn København

LÆS OGSÅ:

Vinter i Malmø: 5 x børnesjov

Malmø

Her kan I fejre fastelavn i Kbh

Fastelavn


Fotos:

1. DAC
2. SneØjne / Gazart pressefoto
3. SMK pressefoto
4. Ny Carlsberg Glyptotek
5. Tivoli / Christoffer Anias Sandager 
6. Andrea Rossetti / Courtesy Institut d'Art Contemporain Villeurbanne/Rhône-Alpes, France 
7. Brorfelde af Thomas Mørkeberg
8. Brønhøj Vandtårn af Kim Hølterman
9. Lysfest / Zoologisk Have København
10. Alberte Cornelius
11. DFDS
12. Experimentarium af David Trood