LAD LEGENE BEGYNDE er en ny udstilling, der byder børn og voksne indenfor i et olympisk univers, hvor sport er for alle. Børn i byen var med til den store indvielse, og vi glæder os allerede til et 2020 i sportens tegn på Experimentarium i København.

Kronprins Frederik skyder legene i gang

Efter en kort højtidelighed med taler fra både Experimentariums administrerende direktør, Kim Gladstone Herlev, H.K.H. Kronprinsen og OL-vinder, Anne-Marie Rindom, der hver især fortalte om deres personlige oplevelser med de Olympiske og Paraolympiske Lege, blev festen skudt i gang i bogstaveligste forstand. Der var nemlig linet op til en mindre skudduel, hvor Kronprins Frederik skulle skyde om kap med den OL-udtagede bueskytte, Maja Jager. 

Lad legene begynde i det nye Testcenter

Med olympiske lækkerier i maven, var det endelig tid til at slå dørene op til det nye Testcenter på Experimentariums anden sal. Testcenteret er en interaktiv udstilling, som lægger op til, at de besøgende børn og voksne tester deres egen styrke, balance, hurtighed, reaktionsevne, præcision og så videre. Der er både mulighed for at afprøve forskellige holdsports i arenaen, se hvem der er bedst på et balancebræt, træne fokus, klatre på den udfordrende klatrevæg, løbe om kap, måle puls, øve det vildeste sejrsråb, gå på trofæjagt og tage sportstesten, der fortæller jer, hvilke sportsgrene, der passer bedst til jer. 

Alle er udtaget!

Der er altså et hav af sjove aktiviteter i Testcenteret, og det fedeste af det hele er, at alle er udtaget! Experimentarium vil nemlig gerne understrege, at selvom det er yderst krævende at blive udtaget til de Olympiske Lege og de Paraolympiske Lege, er sport for alle og enhver!

Så om du er barn eller voksen, høj eller lav, hurtig eller langsom, stærk, smidig eller bare god til at holde fokus, er der med sikkerhed en sportsgren, der passer til lige netop dig. Og i Testcenteret kan I prøve jer frem, og finde ud af, hvad I bedst kan lide, og hvordan I kan træne jer endnu bedre.

For selvom sport er for alle, er det de færreste, der passer godt til alle sportsgrene. Nogle er gode til samarbejde, andre bedre til at køre solo, nogle har et godt boldøje, mens andre løber vildt hurtigt. 

Testcenteret er altså også et sted, hvor I sammen kan teste jeres evner, og finde ud af, hvilke discipliner, der bare ikke passer til jer. Junior løber sikkert hurtigere end mormor, og morfar har måske mere fokus til at ramme, når han skyder, mens I forældre dyster om, hvem der dribler bedst eller kan holde balancen. 

Byg en forandring med LEGO

Som en del af LAD LEGENE BEGYNDE, kan I også besøge værkstedet 'Byg en forandring - Sport er for alle', hvor I kan bygge og designe kreative løsninger med LEGO klodser. Her handler det ikke kun om fysisk udfoldelse, men også om at udvikle en større forståelse for ligeværd og mangfoldighed, da opgaven går ud på at gøre det muligt for en gruppe venner at dyrke sport sammen, selvom nogle af vennerne har forskellige funktionsnedsættelser. Ved at bygge omgivelser, der omfavner alle vennerne, bliver I forhåbentligt mere opmærksomme på at udvise respekt og inklusion i den virkelige verden. 

I skal bare huske at orientere jer i dagens program, når I besøger Experimentarium, da værkstedet gennemføres på bestemte tidspunkter. 

Når nu I alligevel er der...

Selvom LAD LEGENE BEGYNDE i sig selv er et besøg værd, kan I lige så godt få mest muligt ud af jeres besøg på Experimentarium. Lige ved siden af Testcenteret og LEGO værkstedet finder I for eksempel Lyslabyrinten, der er en sanselig udstilling, som både fascinerer og overrasker. Har I små børn med, vil en tur i Miniverset garanteret være et sikkert hit, ligesom Bobleriet og Byggepladsen. Få et overblik over alle Experimentariums spændende udstillinger for hele familien lige her

HUSK: Medlemmer af Børn i Byen Klubben sparer 20% på indgang til Experimentarium for op til 4 personer. Gælder kun ved køb af billetter i døren!

 

Fotos: 1) Experimentarium, David Trood 2-5) Stephanie Lau 6) Experimentarium, David Trood 7-8) Stephanie Lau