Hop på toget og sæt kurs mod Sorø, der lokker med natur, ro og en stund væk fra byens hurtige puls. Vi guider til byen i børnehøjde lige her. 

Afslapning i Akademihaven 

Hvor? Sorø Akademihave, Akademigrunden 14 A

Midt i byen ligger den imponerende akademihave op til en stor, smuk sø. Her finder I også akademiet, der fungerer som gymnasium omkranset af en historisk og smuk park, hvor I kan lege og nyde naturen. Midt i parken ligger en fin, lille cafe, der lange lækkerier over disken, som I kan nyde med udsigt over parken og søen. 
 
Tip! Besøg parken under Kyndelmisse, hvor hele parken bliver oplyst af de smukkeste lysinstallationer, I kan høre musik og meget mere - en begivenhed, der er meget poulær. 


Se på kunst

Hvor? Sorø Kunstmuseum, Storgade 9

Smut forbi Sorø Kunstmuseum, der ligger i en flot arkitektonisk bygning midt i byen. Her finder I skiftende, inspirerende kunstudstillinger og et kreativt værksted til børnene med lækre materialer, hvor ungerne kan udfolde og fordybe sig. Husk at nyde cafeens fine gårdhave og tank op med lidt snacks fra museets cafe. 

Tip! Lige overfor kunstmuseet ligger byens bibliotek, som har en hyggelig børneafdeling med legetøj, børnebøger og plads til de små.


Leg i hulebyen

Hvor? Parnas aktivitetspark, Parnasvej 21

Besøg Parnas - et stort naturområde, der rummer en naturlegeplads med adskillige "huler" til børnene med rutsjebaner, gynger og meget mere. Nyd den lille strand ud til søen, hvor der også er bænke, borde og en cafe. 

Tip! Husk at sige hej til stedets to kælegrise og klap gederne, der også holder til på det smukke område.


Snup en tur på søen

Hvor? I kan stå på flere steder - få overblikket her.

Se byen fra søsiden - hop ombord på "Lille Claus" - en båd, der sejler på Sorø Sø. I kan stå af på mange skønne spots eller bare nyde udsigten og mærke roen, der spreder sig. Bådene sejler fra maj til september - book billetter her

Tip! Slut turen af med en is - Emils Chokolade i Storgade er et stort hit.


Badetur og skovtur

Sorø bugner af skønne naturoplevelser, og der støder flere skove op til byen, som er et perfekt afbræk for ungerne at løbe amok i. Prøv f.eks. Sønderskov, som ligger lige ved siden af byen. Er det sommer, så kan I bade ved den idylliske badesø "Skjolden" - her er indrettet et særligt lavt bassin til ungerne.

Tip! I skovene er der god mulighed for at køre mountainbike, hvis familien er til en cykeltur.

 

Foto: 1) Sorø akademi 2) Sorø kunstmuseum 3) Parnas 4) Bådfart - @Sandiestormsam 5) Børn i byen