Tag en togtur ud af byen og oplev noget, I ikke plejer. Vi guider til 10 x eventyr lige her, som vil begejstre de mindste. Så hop på toget mod nye oplevelser og snup bare cyklen + ungerne (to børn under 12 år) helt gratis med!

Annonce i samarbejde med DSB


1. Kunst på Gl. Holtegaard

Hvor? Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, 2840 Holte
Nærmeste station: Holte Station (Tip! Tag cyklen gratis med i toget og cykl nemt til Gl. Holtegaard fra stationen.)
Alder: Hele familien

Besøg Gl. Holtegaard - en kunsthal i Holte med skiftende udstillinger af moderne kunst og et perfekt udflugtsmål for børnefamilier. Nyd kunsten og snyd ikke jer selv for en tur i den imponerende barokhave, hvor ungerne kan lege og gå på opdagelse i barokanlæggets stier og snuppe en tur på havens røde trappe.

Tip! Lige nu kører udstillingen FED LER - Krukker i kunsten, hvor I kan opleve en række smukke krukker og herefter smutte i lerværkstedet og kreere en selv.


2. Rejs 200 år tilbage i tiden

Hvor? Frilandsmuseet, Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby
Nærmeste station: Sorgenfri Station 
Alder: Hele familien

Brug dagen i en anden tid på Frilandsmuseet, hvor I kan besøge gårde, huse, gadekær, vandmøller, haver og enge som de så ud i meget gamle dage. På markerne i området græsser heste, geder og får - ren idyl! Her er masser af børneaktiviteter, som viser hvordan tingene blev gjort i en svunden tid.

Tip! I efterårsferien holder Frilandsmuseet bl.a. Halloween, hvor I kan udhule græskar, battle med trolde, møde hekse og meget mere.


3. Klap et får og mød en lama

Hvor? Sydhavnstippen, Fragtvej 9, 2450 København
Nærmeste station: Sydhavnen Station
Alder: Hele familien

Besøg det smukke, grønne åndehul, Sydhavnstippen, ikke langt fra Københavns centrum. Tag madpakken med, lad ungerne løbe frit og nyd det rige fugleliv, de søde får og nuttede alpacaer og mange andre dyr, som børnene kan hilse på og iagttage. Her kan I bruge mange timer.

Tip! Nyd jeres medbragte madpakker på tippen med udsigt over vandet.


4. Jongler og balancer på Cirkusmuseet

Hvor? Cirkusmuseet, Hovedporten 6, 2650 Hvidovre
Nærmeste station: Avedøre Station
Alder: Hele familien

Mine damer og herrer! Ta' en tur på det magiske Cirkusmuseum og oplev deres imponerende samling af over 110.000 effekter fra cirkusverdenen. Her er alt fra kostumer og rekvisitter til plakater og billeder, som har tilhørt akrobater, jonglører, tryllekunstnere, klovne og mange andre.

Tip! Bliv artist for en dag i museets cirkussal, hvor de små kan prøve kræfter med jonglering, balancegang og meget mere.

 5. Fjerklædte isbjørne og nuttede kæledyr

Hvor? Arken, Skovvej 100, 2635 Ishøj
Nærmeste station: Ishøj Station Tip! Snup cyklen gratis med i S-toget, så I hurtigt kan komme frem til museet fra stationen.
Alder: Hele familien

Tag tuen til Ishøj, hvor Arken venter med fantastiske kunstudstillinger. Lige nu kan I opleve kunstner Paola Pivis' fjerklædte isbjørne i naturtro størrelse i udstillingen "We are the Alaskan Tourist". Lad ungerne stå ansigt til ansigt med de sjove dyr, og lad dem nærstudere og måle dem med deres egne kroppe som målestok. 

Tip! Tjek også Arkens udstilling "Dyr i kunsten", hvor kæledyrene er i fokus.

6. På jagt efter Vestegnens kæmper

Hvor? Vallensbæk - Lille Tilde
Nærmeste station: Albertslund Station
Alder: Hele familien

På Vestegnen kan I møde 6 smukke og imponerende gigantiske trækæmper lavet af genbrugsmaterialer af kunstneren Thomas Dambo. Han har placeret kæmperne på naturskønne steder og det er nu op til jer at finde dem. I Vallensbæk kan I fx gå på jagt efter Lille Tilde. Tjek alle 6 kæmper på skattekortet lige her.

Tip! Thomas Dambo har derudover gemt en masse fine trætrolde over hele Danmark - få overblikket her.

7. I de kongeliges fodspor 

Hvor? Frederiksborg Slot 10, 3400 Hillerød
Nærmeste station: Hillerød Station
Alder: Fra 6 år

Frederiksborg Slot er uden tvivl Hillerøds største attraktion - og med god grund. Her kan I bruge mange timer! Lad ungerne gå på opdagelse i danmarkshistorien med en af museets sporlege i hånden, som guider jeg rundt på slottet og gør jeg klogere på en række danske konger, dronninger og begivenheder i danmarkshistorien. 

Tip! Husk også at gå på opdagelse i den eventyrlige barokhave, som hører til slottet.

8. Leg & lær på Experimentarium

Hvor? Experimentarium, Tuborg Havnevej 7, 2900 Hellerup
Nærmeste station: Hellerup Station
Alder: Fra 2 år

Besøg Experimentarium - et sciencecenter i verdensklasse! Her kan I suse rundt på de to etager og blive klogere samtidig med, at I leger. Oplev udstillinger som Bobleriet, Lyslabyrinten, Sansetunellen, Under huden - og for de helt små: Miniverset - et fantastisk, lærerigt og trygt legeunivers for de yngste og deres voksne.

Tip! Smut op på Experimentariums enorme tagterrasse og tjek de interaktive udstillinger. 

9. Pluk selv jeres æbler

Hvor? Kildebrønde Frugtplantage, Kildebrønde Landevej 41, 2670 Greve 
Nærmeste station: Greve Station Tip! I kan tage cyklen gratis med i S-toget og cykle resten af vejen fra stationen.
Alder: Hele familien

Giv ungerne en hyggelig dag i det grønne - smut til Greve og besøge Kildebrønde Frugtplantage, som har skønne æbletræer stående (hele 4 forskellige sorter), der bare venter på at blive plukket af. Tjek her, hvornår der er åben for pluk-selv og kom så afsted og pluk nok til at bage skøn æble-tærte som belønning.

Tip! Husk at besøge plantagens gårdbutik, som sælger årstidens grøntsager, æblemost, honning og mange andre uimodståelige sager.

10. Kunst i vandtårnet

Hvor? Brønshøj Vandtårn, Brønshøjvej 27, 2700 Brønshøj
Nærmeste station: Grøndal Station
Alder: Fra 10 år

Det er en anderledes og spændende oplevelse at besøge et vaskeægte vandtårn og se det indefra. Brønshøj Vandtårn præsenterer koncerter, kulturbegivenheder og kunstudstillinger, og fra d. 9. oktober - 13. november kan I opleve udstillingen Gelé Royal. Med biernes verden som forbillede skabes en sanseoplevelse for børn og voksne, der udfordrer vores taktile virkelighed. 

Tip! Efter besøget i vandtårnet kan I få røde kinder på naturlegepladsen i Rødkildeparken i Brønshøj.

 

Få mere ud af togrejsen med DSB Plus

Med DSB Plus får du rabat på blandt andet underholdning til rejsen og på en række familievenlige oplevelser i Danmark, som ungerne vil elske.
Opret en gratis DSB Plus profil lige her og få adgang til alle fordelene.

 

Fotos: 1) Gl. Holtegaard - Bjørn Pierri Enevoldsen 2) Frilandsmuseet - Brittany Overgaard 3) 4) Sydhavnstippen - @JulieGrath 5) Cirkusmuseet 6)  Arken - Installationsfoto Paola Pivi ÔÇô We are the Alaskan tourists. ARKEN. Foto David Stjernholm 7) Thomas Dambo 8) Frederiksborg Slot 9) Experimenatarium 10) Kildebrønde Frugtplantage 11) Brønshøj Vandtårn - Kim Køltermand