Giv de små et juleminde for livet og tag dem med i et af byens børneteatre! Vi lover julestemning for alle pengene, når vi guider til sæsonens mest eventyrlige opsætninger.

Riddersalen

De Underjordiske
Alder: Fra 6 år
Spilleperiode: 19. november - 22. december
I år er det 25. og sidste gang, at Flora og Ebbe tager på deres livs eventyr, for at finde kornmoren, der er forsvundet på mysisk vis. Hun skal findes inden jul, hvis ikke gården skal rammes af ulykker. Kryds fingre for, at de når det i tide!

Anemonen

Når Du Ser Et Stjerneskud
Alder: Fra 4 år
Spilleperiode: 20. november - 22. december
Alt er temmelig trist hos Madsen, hvor Sofie lejer et værelse op til jul. Både Nissen og baggårdskatten Hannibal er også utilfredse med tilværelsen. Men så vender det hele, når Nissen hører to engle, der taler om stjerneskud i baggården. Se miraklerne ske på Anemonen!

Nørrebro Teater

★ Et Juleeventyr
Alder: Fra 7 år
Spilleperiode: 29. november - 4. januar
Scrooge er sur og hader julen! Men der er alligevel masser af jul og glæde at komme efter i Charles Dickens' juleklassiker, som er en magisk, morsom og rørende julehistorie om fællesskab og kærlighed. Mette Horn spiller hovedrollen, og leverer med garanti en underholdende portion julestemning for hele familien!

Teatret Zeppelin

En Rigtig Nisse
Alder: 3-8 år
Spilleperiode: 4.-7. december
Ida er flyttet i hus for sig selv, og beslutter sig for at springe julen over. Men midt i alt flytterodet, bor en rigtig nisse, som gør alt for at få Ida i julestemning, så hun kan lave grød til ham. Tag ind og se, om det lykkes nissen, eller om han må gå sulten i seng.

Den Store Nisseprøve
Alder: 4-10 år
Spilleperiode: 9.-15. december
Hvert 100. år skal alle nisser til nisseprøve, for at beholde deres røde huer. Nis er en drillenisse, som har lidt problemer med at koncentrere sig om at synge alle julesangene rigtigt, mens Nissesisse klarer prøven uden problemer. Hjælp Nis med at bestå prøven, så han ikke skal ende som en grøn havenisse!

Det Lille Teater

Til Dig Fra Mig
Alder: Fra 3 år
Spilleperiode: 15. november - 20. december
Det er en hyggelig, gammel tradition at give hinanden gaver til jul. Men hvad hvis man ikke ved, hvad man ønsker sig? Eller man ikke kan finde på den perfekte gave til sin ven? Det er slet ikke så nemt! På Det Lille Teaters hyggelige loftsscene, kan I forberede jer lidt på julens gaveræs.

Folketeatret

Englene i Sneen
Alder: Fra 4 år
Spilleperiode: 23. november - 12. december
Maja og Babette farer vild i sneen, da de drager afsted for at finde hjælp til deres mor, som skal føde. Pigerne befinder sig pludseligt i et fremmed univers, som danner ramme om et magisk juleeventyr. Oplev den forunderlige fortælling, der akkompagneres af live cellomusik.

Zangenbergs Teatret og Teater V

God Jul, Cirkeline
Alder: Fra 3 år
Spilleperiode: 3.-22. december
Følg med i Cirkeline, Frederik og Ingolfs juleforberedelser fra de står op om morgenen d. 24. til det bliver juleaften! Der skal både pakkes gaver ind, hentes juletræ, flettes julehjerter og meget mere julesjov.

Bellevue Teatret

Folk og Røvere i Kardemomme By
Alder: Fra 3 år
Spilleperiode: 2. november - 22. december
Kardemomme Bys skøre og hyggelige indbyggere byder hele familien indenfor, når den festligste forestilling sætter stemningen for årets hyggeligste juletradition. Tag med Kasper, Jesper og Jonatan på ballade i byen, og kom i julestemning!

Bernhard Olsen Teatret

Mig og Bedstefar - og så Nisse Pok
Alder: Fra 5 år
Spilleperiode: 14. november - 22. december
Oplev Ole Lund Kirkegaards fine julefortælling i Frilandsmuseets hyggelige omgivelser. Er det mon nissen eller bedstefar, der har lagt et brev på gården? Find ud af, om nisser bare er noget, de voksne har fundet på! 

Tivoli Koncertsal

SnedronningenSnedronningen
Alder: Hele familien
Spilleperiode: 1.-22. december
Oplev koreografen Yuri Possokhov, Dronning Margrethe og Oh Land fortolke H.C. Andersens klassiske eventyr om Snedronningen. En poetisk fortælling for hele familien med over 40 dansere, balletbørn og levende musik.

Eventyrteatret

EventyrtearetNissepatruljen
Alder: Fra 5 år
Spilleperiode: 23. november-15. december 
Under en testflyvning lige før jul, taber Julemanden sin magiske gavesæk i Den Forbudte Zone, hvor ingen ved, hvad der er. Men hvad sker der bag de høje mure? Og hvem tør gå derind for at finde sækken og redde julen?

Teater Vestvolden

chapper Chappers decemberønske
Alder: Fra 5 år
Spilleperiode: 24. november - 15. december
Oplev forestillingen "Chappers decemberønske" - hvor Chapper rejser langt væk fra julen, ud i en hemmelig træhytte midt ude i ingenting. En sjov og eventyrlig juleforestilling med musik, tegninger og ønskemagi for børn og deres voksne.

 

Fotos: 1) De Underjordiske - Dennis Westerberg 2) Når Du Ser Et Stjerneskud 3) En Rigtig Nisse - Det Lille Verdens Teater 4) Til Dig Fra Mig - Jenz Koudahl 5) Englene i Sneen - Martin Rønne Mydtskov 6) God Jul, Cirkeline - Hanne Hastrup 7) Folk og Røvere i Kardemomme By - Thorbjørn Egner 8) Mig og Bedstefar - og så Nisse Pok 9) Tivoli 10) Per O, Eventyrteatret 11) Chappers decemberønske, Teater Vestvolden