Børn i byen giver 5 ud af 5 stjerner til "Æblet og ormen": *****

 

Godt gemt bag Kultorvet og Rundetårn ligger et af Københavns hyggeligste børneteatre. I øjeblikket viser Anemone teatret Teater Hunds forestilling ”Æblet og Ormen”, som mange af os kender fra tegnefilmen af Anders Morgenthaler.

Forestillingen henvender sig til de 4-10-årige og tager udgangspunkt i historien om hønen og ægget – hvad kom først? Men det er også historien om et umuligt venskab, drømmen om berømmelse og om at turde sige fra og være anderledes.

Vi møder æblet Franka, der selvisk går op i sit udseende – hun vil være blank og rund, så hun kan få opfyldt sin karriereambition om at komme ud og ligge i en forretning. Franka har haft sit billede i Dansk Frugtavler Forenings blad og hendes fremtid tegner lys. Men så sker det – en nat opdager Franka, at hun har fået orm! Frankas karrieredrømme krakelerer, for ormen, der hedder Cleo, nægter at flytte ud af sin lejlighed. Hendes æblevenner Cox Orange og Ingrid Marie vender ryggen til Franka - de udstøder hende og hun rystes af træet.

Alene og forladt havner Franka ved foden af æbletræet og fast besluttet på at få fjernet Cleo for at opnå sine drømme, begiver hun sig ud på en farlig rejse til Ormelægen. Han skal hjælpe hende af med plageånden. Undervejs møder Franka en række bizarre, farlige væsner – én vil fx presse hende til most! Hver gang hjælper Cleo hende og redder hendes liv. Så i takt med at Franka nærmer sig sit mål, begynder hun at fortryde sit valg. For det viser sig, at Franka nok slet ikke kunne have klaret den farefulde færd uden hjælp fra Cleo, den charmerende og særdeles veltalende orm.

Den fantastiske forestilling hvirvler os på fineste vis ind i fortællingen og både store og små fortrylles af den fine scenografi, der med levende billeder og animationer blander teater- og tegnefilmsuniverset. Skuespillerne leverer varen og vi, tilskuerne, indfanges, fastholdes og underholdes.

Jeg vil ikke røbe stykkets fine slutning. Den synes jeg, man selv skal tage ind på Anemone teatret og opleve - jeg kan love, at ingen bliver skuffede!

 

 

Æblet og ormen er skrevet af Methe Bendix og Anders Morgenthaler. Forestillingen varer 50 minutter uden pause og spiller på Anemone teatret 31. oktober - 18. november 2012. Billetter købes på teatrets hjemmeside. Husk at medlemmer af Børn i byen klubben får følgende rabatter i Anemone Teatret:
Børnebillet: 35 kr. (normalpris 50 kr.)
Voksenbillet: 100 kr. (normalpris 120 kr).