Tilbring sommeren i det smukke Fjordland, og hop ombord på den GRATIS hop on – hop- off bus, der tager jer rundt i området. Vi guider jer til busrutens bedste stop for børnefamilier.

Denne er artikel er bragt i samarbejde med Visit Fjordlandet

Gratis hop on - hop off bus

Jep, I læste rigtigt! Hele sommerferien (uge 27-uge 32) kan I kvit og frit tage med sightseeingbus rundt i Fjordlandet. Hop on – hop- off bussen har to ruter: “ØL, ROCK & VIKINGER” og “KUNST, FJORDLIV & EVENTYR”, der tager jer med rundt til de bedste oplevelser i henholdvis Roskilde og Lejre, samt Roskilde og Frederikssund.

I kan medbringe både cykler og barnevogn, som kan være i bussens bagagerum - men tjek hjemmesiden, hvis I er usikre på, om der er plads på den afgang, I ønsker med.

I kan læse meget mere om stoppesteder og tider for de to ruter her.

Rute 1: Vikingeskibe, sommerfrokost og svævebaner

Rute 1 kendt som "ØL, ROCK & VIKINGER" afgår onsdage, fredage og søndage, og tager jer på en tur rundt i Roskilde og Lejre på ca. to timer. Vi foreslår, at I hopper af ved disse tre seværdigheder:

Vikingeskibsmuseet
Vikingeskibsmuseet er lidt af en klassiker i Roskilde, og hvis I ikke allerede har besøgt stedet, er det på tide! Her kan I opleve 1000 år gamle skibe og endda komme med ombord på de genskabte vikingeskibe. Børnene kan også klæde sig ud i vikingetøj i udstillingen ”Stig ombord”, og få følelsen af at være på åbent hav. Derudover kan I besøge det kreative ”Byg Båd”-værksted, og udfolde jeres  bådebyggeevner, gå på opdagelse i museumsbutikken eller opleve vikingeskibe blive til på bådværftet.

Sagnlandet Lejre
Efter et besøg på Vikingeskibsmuseet kan I tage bussen videre til Sagnlandet Lejre,
hvor I kan opleve huse og miljøer fra stenalderen, jernalderen og vikingetiden. Besøg også Sagnlandets nyopførte Kongehal, der er den største kongehal man kender fra vikingetiden i Danmark. Kongehallen er virkelig imponerende, og vidner om den nordiske arkitektur og håndværk. Efter besøget kan I få stillet sulten på restaurant Herthadalen, der ligger en gåtur derfra. Her får I lokale økologiske råvarer og skovidyl for alle pengene. Ungerne kan desuden nyde en børnemenu bestående af fish & chips med hjemmelavet grov remo og sprøde grøntsager til kun 100 kr.

Ledreborg KlatrebaneLedreborg Klatrebane
Når maverne er mætte, kan I sætte kursen mod Danmarks største svævebanepark! Ledrebrog Klatrebane, også kendt som Fly-High Til-Tops på Ledreborg, ligger 20 minutters gang fra Sagnlandet Lejre, og garanterer jer et ordentligt adrenalinkick! Prøv de vilde forhindringsbaner og svævebaner - børn helt ned til 8-9 år kan være med, hvis de altså tør!

Rute 2: Slotte, herregårde og øko-is

Rute 2 kendt som “KUNST, FJORDLIV & EVENTYR” afgår tirsdage, torsdage og lørdage, og tager jer på en tur rundt i Roskilde og Frederikssund på ca. to timer. Vi foreslår, at I hopper af ved disse tre seværdigheder:

Selsø SlotHerregårdsmuseet Selsø Slot
Rejs tilbage i tiden med et besøg på Selsø Slot - en herregård fra 1576, der stort set fremstår som for 200 år siden! Her er hverken el, vand eller varme, så der er i sandhed tale om en tidsrejse, når man bevæger sig ind over voldgraven og ind i de højloftede baroksale med imponerende vægmalerier, tapeter og stuklofter. Her kan børnene komme med på findelege, og de voksne kan opleve den historiske udstilling. Snyd heller ikke jer selv for et besøg i cafeen, der sælger kaffe, hjemmebagt kage, most mm.

Hansens isHansens Ismejeri og Café
Alle elsker is! Så gør et stop ved Hanses Is i Jægerspris, hvor al is er lavet af frisk økologisk mælk og fløde fra Svanholm Storkollektiv. Cafeens udvalg er langt større, end det I kender fra supermarkedet - her kan I få alle smagsvarianter af egne ispinde, vafler med kugler og softice samt håndlavede islagkager. Der er også muligt at købe frisklavet kaffe, kolde drikke og frisk gårdmælk. På udvalgte datoer kan I også booke særlige oplevelser, f.eks. workshoppen "Den lille mejerist”, hvor børn kan prøve at lave deres egen isbåd, der dyppes i chokolade og drys.

Husk at I om sommeren også kan besøge Svanholm Storkollektiv, hvor I kan plukke jordbær, klappe geder, købe lækkerier i caféen mm.

Jægerspris SlotJægerspris Slot
Kan ungerne ikke få nok af prinser og prinsesser, så skal I også gøre et stop ved et af
Danmarks ældste kongeslotte - Jægerspris Slot. Slottet blev indrettet af Frederik den 7. og grevinde Danner tilbage i 1854, og fremstår stadig sådan som deres private bolig så ud dengang. Gå på opdagelse i kongens audienssal og grevindens kabinet, prøv det sjove opgaveark for børn og besøg slotsparken, hvor der er plads til leg og måske en picnic? 

Børnevenlig sommerferie i Fjordlandet

Tilbringer I sommerferien i Fjordlandet, så husk at området byder på mange flere oplevelser for ungerne. Få f.eks. fine museumsoplevelser på Frederikssund Museum og Willumsens Museum eller tag ud i det blå med veterantoget i Hedeland og den rullende Naturekspres i Hornsherred. I kan også besøge en af områdets mange besøgsgårde, hvor I kan hilse på søde bondegårdsdyr - mulighederne er mange!

Læs hele Fjordlandets guide for børn i sommerferien.

Husk at Fjordlandet også danner rammen for flere store events. Tjek f.eks.:

- Tour De France / 2. juli
- Byparkskoncerter i Roskilde / 5.-26. juli
- Spejdernes Lejr / 23. -31. juli
- Vikingespillet i Frederikssund / 17. juni-10. juli
- Cikel-sommer i Lützhøfts Købmandsgaard / 20. juni-30. juli

God sommer!

 

Fotos: Visit Fjordlandet