Sidste år blev vi opmærksomme på de mange fantastiske feriemuligheder, vores lille land har at byde på. Så når sommerferien 2021 i høj grad også kommer til at udspille sig herhjemme, er der god grund til at glæde sig - se bare disse eventyr, I kan fylde kalenderen med!

Sommerferiedestinationer i Danmark

- Glamping
- Ø-hop
- Overnatninger i naturen
- Trætophoteller
- Fællesrejser
- Kroer og minihoteller
- Temahoteller
- Storbyferie
- Fricamping
- Luksushoteller

Glamping Sonnerupgaards Gods GoGlampingGlamping

Har I lyst til en ferie tæt på naturen, men er I hverken til hårde liggeunderlag eller klamme soveposer? Så er glamping måske noget for jer! Det er en ferietrend for livsnydere, som vil koble af i naturen uden at få jord under neglene. Vi har samlet 12 familievenlige glamping-oplevelser i Danmark.

Avernakø VisitFaaborg Mette KrullØ-hop

Gå ombord på færgen og ta' familien med på øhop i sommerferien! Vi guider til 10 af Danmarks idylliske småøer, som ungerne vil elske at udforske. Hvis det danske sommervejr leverer, kan det næsten blive lige så eksotisk som de græske ø-hop, I måske normalt ville ty til. 

LÆS OGSÅ: Familieferie på Ærø

Møns Klint Niclas JessenOvernatninger i naturen

Mange af landets sjoveste museer, forlystelses- og dyreparker befinder sig i nærheden af naturskønne områder, hvor I kan overnatte. Vi guider til 10 områder, der kombinerer klipper, heder og brusende hav med sjove familieaktiviteter, der kilder i maven!

Løvtag TrætophotellerTrætophoteller

Hiv familien med til en oplevelse helt oppe i trækronerne, hvor I kan tjekke ind i de fineste trætophytter - et natureventyr for hele familien. Vi guider til 9 overnatninger i højden lige her!

Fællesrejser

Om I er til ølejr, familiecamp, sommerskole eller sejlferie, er der mange fordele ved at tage på en familieferie sammen med andre børnefamilier. Legekammerater til ungerne og socialt fællesskab med andre voksne er mere tiltrængt end nogensinde før. Måske er der en af de anderledes ferieformer i Danmark, der passer til jeres familie? 

Munkebo KroKroer og minihoteller

Trænger I til lidt ro, nærvær og nye omgivelser? Book en miniferie, og kom helt ned i gear på et af Danmarks smukke, små hyggelige hoteller. Vi guider jer afsted lige her! 

Knuthenborg Safaripark TemahotellerTemahoteller

Har du ikke helt styr på, hvor næste familieferie går hen? Bliv inspireret, når vi guider til 10 børnevenlige overnatninger på seje temahoteller - det vil med garanti være et hit for hele familien.

LÆS OGSÅ: Sjove overnatninger: På savannen, i junglen og under vandet

Storbyferie

Vores eget lille land byder på store oplevelser i børnehøjde, så I kan komme på den storbyferie I drømmer om, uden at skulle langt væk hjemmefra. Vi guider jer gennem 10 "storbyer" hele vejen fra Nordsjælland til Sydfyn og Nordjylland. 

Fricamping

Drømmer I om at smutte på campingtur med ungerne, men er budgettet småt eller er campingpladserne fuldt bookede? Der findes over 200 naturskønne spots i Danmark, hvor I kan slå teltet op helt gratis - vi guider jer afsted lige her!

Luksushoteller

Få gourmetmad serveret og hør havets brusen - forkæl ungerne med et ekstraordinært hotelophold. Vi har samlet 10 familievenlige luksus-overnatninger i Danmark.

 

Hvornår er det sommerferie? 

Skolernes sommerferie 2021 falder i ugerne 26-31 - ungerne får altså ferie fredag den 25. juni, og har første skoledag mandag den 9. august. Det kan variere lidt i forskellige områder af landet, så forhør dig på dit barns skole, hvis du er i tvivl. 

 

Fotos: Cover) Anders Hviid 1) Sonnerupgaard Gods, GoGlamping.dk 2) Avernakø, VisitFaaborg, foto: Mette Krull 3) Møns Klint, foto: Niclas Jessen 4) Løvtag 5) Pexels 6) Munkebo Kro 7) Knuthenborg Safaripark 8) VisitOdense 9) Adobe Stock 10) NIMB Hotel