Ah, sommerferie i Kbh! Fyld ferien med magiske oplevelser med ungerne - her kommer 25 ferieglade ideer, så er det bare at vælge.

SKAL VI LEGE?

Fyld sommerferien med massevis af legeplads-besøg, men prøv en legeplads, I ikke plejer - så pak snackposen og kom afsted og lad junior gynge, rutsje og løbe igennem, imens mor og far snupper en latte og et lille hvil.

Tjek: De 10 gode legepladser  De 5 hemmelige legepladser ★ De 5 svævebaner ★ De 5naturlegepladser ★ De 5 kunstlegepladser★ De 5 trampoliner★ De 5 rutsjebaner 

DET' GRATIS 

Sommerferie i Kbh behøver ikke at koste en krone - Prøv fx: 

GRATIS BØRNEDANS I FÆLLEDPARKEN - I sommerferien kan hele familien få skønne danseoplevelser med Swing, Salsa, Afrobeat, Dancehall osv. i Fælledparken. Her er både sommerdans for børn om torsdagen og familiedans om søndagen hele ferien.  

FRIDAY NIGHT SKATE - Hop på en rulleskøjtetur for hele familien gennem Københavns gader i et stort samlet felt ude midt på kørebanen, der er afskærmet fra biler, så man løber sikkert midt i al trafikken. Der er løb hver anden fredag i løbet af sommeren, er gratis og kræver ingen tilmelding.

RAMASJANG PÅ BAKKEN - Oplev ungernes helte helt gratis på Bakken, når de står klar på svenen til at underholde sommerferieglade børn. I kan glæde jer til Ramasjangmysteriet, Hr. Skæg, Onkel Reje og mange flere.

Tjek: Guide: Gratis sommeroplevelser i Kbh ★ De 5 fede bibioteker 

SOMMERSNACKS & SØDE SAGER 

Trænger ungerne til at blive kølet af, eller skal de bare forkæles lidt? Byen er spækket med lækre isbarer og søde sager -  men det kan være svært at vælge. Vi guider til de allerbedste.

Tjek: De 10 bedste isbarer ★ De 5 søde sager to-go ★ Nationalmuseets kæmpestore kagebord ★ Byens 10 bedste chill out-steder  De 5 cafeer med uderum

PRØV BYENS SOMMERSKOLER 

Lad ungerne få en stor oplevelse og prøve et af byens mange sommerskoler - her udbydes alt fra kunst-workshop og balletcamp til mad-kurser og sports-forløb. 

Tjek: Guide - Byens sommerskoler 

VAND-SJOV 

Plask! Sæt kurs mod byens soppebassiner, havnebade og vandpjaskeri!

DE 5 SOPPEBASINER - Lad ungerne køle fusserne i byens soppebassiner - mange bemandede legepladser åbner for vandet i ferien. 

BYENS BEDSTE BADESTEDER - Sæt kurs mod byens badsteder - vi guider til de mest børnevenlige af slagsen. 

DEN BLÅ PLANETS VANDLEGEPLADS  - Den Blå Planet inviterer om sommeren til vandleg og fordybelse på deres udendørs vandlegeplads. Psst! Du får 20 % rabat på entreen som medlem af Børn i byen Klubben.'

Tjek: De 5 med båd

BØRNEVENLIGE FESTIVALER

ZOO SANDFESTIVALBliv klogere på truede dyr på Zoologisk Haves nye, store sandskulpturfestival. 15 internationale sandskulptører skaber en imponerende verden af dyr i sand - lav også din egen sandskulptur, tegn i sand og slip børnene løs i sandkasserne. Psst! Få 20 % rabat på årskort og entre med Børn i byen Klubben i uge 26 + 27. 

STELLA POLARIS - Smut i Frederiksberg Have d. 4 august, hvor Danmarks største udendørs chill out event Stella Polaris indtager sommeren. Så tag tæpper og picnic-kurv med, og lad junior løbe rundt i græsset med bare tæer, mens du selv slapper af med loungemusik i ørerne og sol i ansigtet. Det er gratis!

FESTIVALEN BADESØEN -  25. august afholdes Festivalen Badesøen - lige dele musikfestival og udflugt. Igen i år byder festivalen på sjove oplevelser i og omkring vandlandet Badesøen i Albertslund. Så find badebukserne frem og sæt kryds i kalenderen, hvor der er lagt op til dasen i poolen og lækker musik. 

Tjek: Guide: Børnevenlige festivaler 

KONCERTER & TEATER 

JAZZ FOR KIDS - Jazz for Kids er tilbage i Lindevangsparken 9.-13. juli, når Copenhagen Jazz Festival i år fejrer 40 års jubilæum. Så grib tæpper, madkurv, børn, venner og bedsteforældre og tag med til gratis musik i børnehøjde med masser af sang og dans i hyggelige omgivelser.

MARIONETTEATERET - Prøv Marionetteatret i Kongens Have - gratis børneteater for de helt små under åben himmel hele sommeren. Frem til d. 8. juli spiller forestillingen "Bedstemor med klang i"og fra d. 11. juli - 19. august spiller "Venner i en nøddeskal" - kombiner teateroplevelsen med en picnic i haven.

KRUDTUGLEJAZZ - 11. juli kan I danse til Kruduglejazz, når børnemusikgruppen ÆSKEN femfører fortællingen om drengen på månen og pigen på jorden eller 9. juli når Carl Quist-Møller og Thomsa Sandberg inviterer til fantasifuld koncert. Psst! Du får rabat på koncerterne som medlem af Børn i byen Klubben

Tjek - De 5 udendørs teateroplevelser 

BRUG BYEN

DE 5 MADMARKEDER - Byens madmarkeder er en perfekt destination, når ungernes maver knurrer - her er plads til børn og med garanti mad, der passer børnene. Prøv fx det nye REFFEN - her er luft, afslappet stemning, over 50 madboder og en fantastisk udsigt og vandet. 

SOMMERENS LOPPEMARKEDER - Byen bugner af skønne loppemarkeder, ta' jagt efter en skat til børneværelset. Prøv det hyggelige Bryggens loppemarked 5. august, få loppemarked og streetfood hver søndag i Nordvest til Københavnstrup eller smut til Kunsthåndværkermarked på Absalon21. juli. 

PRØV EN NY BYDEL - Hvorfor ikke bruge en hel dag i Valby? Eller Nordvest? Vi guider til de allerbedste legepladser, børnevenlige spisesteder, snacks og shopping på ØSTERBRO ★ NØRREBRO ★ NORDVEST ★ SYDHAVNEN  ★ VALBY

GUIDE: DET KAN I LAVER, NÅR DET REGNER - Øser det ned udenfor? Fortvivl ikke, Kbh byder på massevis af indendørs oplevelser!

UD I NATUREN 

Der er ikke noget andet der giver rolige, veltilfredse børn som en tur i naturen. Prøv:

DE 5 NATURLEGEPLADSER - Byens Naturlegepladser indbyder til timevis af leg og røde kinder - find jeres yndlings. 

NATURCENTER AMAGER STRAND  - Tag metroen ud til Naturcenter Amager - her kan I komme helt tæt på alverdens dyr, der holder til på stranden. D. 27. juli kan I opleve Måneformørkelsen på tætteste hold. 

FRILANDSMUSEET - Rejs 200 år tilbage i tiden for en stund på Frilandsmuseet, hvor I kan besøge huse, klappe bondegårddyr og prøve at leve som for mange år siden. Det hele foregår udendørs. 

SAGNLANDET LEJRE - Sæt kurs mod Lejre, som holder Stenalderfestival d. 16.-20. juli - og prøv at leve som i stenalderen. Er ungerne bidt af en gal viking, så er Trelleborg Vikingefestival 14.-22. juli jeres ven. Det hele er udendørs.

Tjek også: De 5 hemmelige haver  De 5 med dyr ★ De 5 ud af byen   Cykelruter for små cyklister ★ De 5 bærjagter

TA' PÅ MUSEUM

EXPERIMENTARIUM - På Experimentarium kan I bruge mere end en hel dag - her kan ungerne eksperimentere, undersøge og bliver klogere på sig selv og verden. For de helt mindste er det nye Miniverset en kæmpe oplevelse - tjek vores anmeldelse her. Psst! Du får 20 % rabat på entre med Børn i byen Klubben. 

HALFDAN RASMUSSEN - Kom og leg med ord og litteratur i udstillingen Rimhelten Halfdan på Arbejdermuseet - Sejl på Osteskipper Ostenfeldts ostebåd eller pluk Tante Tulles tulipaner. Gå gå på opdagelse i forskellige legeinstallationer, der er bygget over Halfdans ABC. Pssst! Du få rabat på entreeen med Børn i byen Klubben

CIRKUSLEG - Besøg Cirkusmuseet og prøv alt fra jonglering til trapez. Rummet er indrettet udelukkende til cirkusaktiviteter og en artist står klar til at hjælpe. Psst! Du får 20 % rabat på entreen som medlem af Børn i byen Klubben.

ARKEN - Ta' børnene med til Arken i Ishøj, og oplev udstillingen hedder Ensomhedens Sprog, og består af 45 sløve, melankolske klovne i funklende, festlige dragter. Eller tjek den smukke udendørs sommerudstilling "Kære Planet", som sætter fokus på klima og eksistens.

GLYPTOTEKET - Ta' på skattejagt i Glyptotekets særudstilling ’Beriget og beruset. Forsvundne skatte fra Romerriget’. Find skatte og lav jeres helt egen festkop i sølv.

Tjek også: De 5 rundvisninger ★ De 5 for små videnskabsfolk De 5 eventyrlige

KREA MED UNGERNE 

LOUISIANA -  På smukke Louisiana har børnene deres helt eget sted på museet. I Børnehuset er der hver eneste dag åbne værksteder med kreative aktiviteter over tre etager. Her kan børn mellem 4 og 16 år male, tegne, modellere - og udforske kunstneres og arkitekters arbejdsmetode og udtryk. Tjek Louisanas Facebook for aktuelle værksteder.

SMK - Statens Museum For Kunst har åbent i børneværkstedet fra tirsdag til søndag i hele sommerferien. Her kan I gå bananas med kartoffeltryk, stempler, linoleumstryk og meget mere - her er kompetente undervisere, der guider de små.

BØRNEMUSEET - Børnemuseet er et mekka for kreative unger. I sommerferien kan I lave alt fra jeres eget træsværd, deltage i den helt store bagedyst eller smutte på tegnekursus. Psst! Få 25 % rabat på entreen med Børn i byen Klubben.

SUS I MAVEN

Forlystelsesparker emmer altså af sommer og børnehvin - smut i et af landets fine parker. 

BONBON-LAND - En time fra København ligger BonBon-Land som byder på timevis af skæg for ungerne. Ta' en tur i  Henry Hundeprut, Børge Bæver eller prøv  ”Den Hemmelige Verden” - en Virtual Reality rutsjebane. Psst! Du får 30 % rabat på billetten med Børn i byen Klubben. 

BAKKEN - Gå gennem den smukke Dyrhaven og end på Bakken. Her er masser af forlystelser, der kilder i maven og gratis underholdning for børn på scenen. Psst! Få rabat på turbånd med Børn i byen Klubben. 

TIVOLI - Man må lade paraderne falde og overgive sig, når man entrer den gamle have i hjertet af København. Karrusellerne snurrer, hvinene lyder og vaflerne dufter. Husk at tjekke årets store TIVOLI-Parade, som er meget imponerende.

Tjek: DE 5 TRADITIONELLE FORLYSTELSESPARKER

HJEMMEHYGGE 

Regner det udenfor eller trænger I bare til at trække stikket og være sammen derhjemme? Her er ideer til den ultimative hjemmehygge:

APPS TIL SOMMERFERIEN - Vi har samlet 17 af de allerbedste apps til børnevenlig underholdning. 

LÆKKERIER - Gå i køkkenet og kreer sommerens lækreste desserter og snacks: Opskrift med sommerblomster & bær ★ Opskrift: Marengsbund med flødeskum og bær ★ 4 x opskrifter med rabarber   Opskrift: Banan-ispinde

BØRNEVÆRELSE-MAKE OVER: Giv ungernes værelse en kærlig hånd, så får de endnu mere lyst til at fordybe sig på værelset - tjek Boligbloggerens bedste tips til børneværelset  eller De 5 DIY-tips til børneværelset 

DE 5 FEDE BIBLIOTEKER - Smut på biblio og lån en stak børnebøger og løb hjem i sofaen og hyg med gode historier og varm kakao.

HOLD SOMMERFERIE MED BØRN I BYEN KLUBBEN & FÅ EN GRATIS VELKOMSTPAKKE

Prøv Børn i byen Klubben (38 kr./mdr) og få rabat på 237 oplevelser i Kbh. Når du melder dig ind, kan du vælge en gratis velkomstgave - vælg fx:

KOM PÅ GRATIS MINICRUISE (VÆRDI 1296 kr.)

FÅ 2 X GRATIS ENTRE TIL EXPERIMENTARIUM (VÆRDI 310 kr.) 

FÅ EN GRATIS SOMMERPAKKE (VÆRDI  349 kr. )

FÅ EN GRATIS LÆKKER BABPAKKE (VÆRDI 748 kr.) 

Foto: Nike Sparta, Alberte Cornelius, Romeika Cortez, Det Lille Teater, 

Få endnu flere sommer-tips til Kbh hos Visit Copenhagen.