Var det noget med en hyggelig teateroplevelse under åben himmel? Når sommeren rammer Danmark, blomstrer det med små udendørsteatre. Mange af dem er henvendt børn og oven i købet gratis. Vi giver jer her 5 styks.

Marionetteatret
1. Marionetteater i Kongens Have

Hele sommeren kan de mindste opleve dukketeater under åben himmel i Kongens Have. Fra den 2. juni - 8. juli spiller forestillingen BEDSTEMOR MED KLANG I og fra den 11. juli - 19. august spiller VENNER I EN NØDDESKAL på Marionetteatret. Begge forestillinger varer 25 minutter. Det er oplagt at kombinere teateroplevelsen med en picnic i haven, et iskøb fra den nærliggende café eller en tur på legepladsen. Forestillingen er fra 2 år og op og kan forstås af alle uanset nationalitet.

Røde orm
2. Røde Orm i Ulvedalene

Ta' de lidt større børn med ud og se Røde Orm i Dyrehaven. I et unikt samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Moesgaard Museum og Aarhus 2017 havde Røde Orm sidste år urpremiere på Moesgaard Museum - og nu kommer forestillingen til Sjælland! Forestillingen er en eventyrlig og heroisk fortælling om den unge vikingehøvding Røde Orm, der hvirvles ind i religiøse og verdslige magtkampe. Spiller fra den 23. maj - 30. juni. Anbefales fra 7 år.

Pjerrot
3. Pjerrot og Mester Jakel på Bakken

Hver dag i sæsonen tryller og underholder Pjerrot hele tre gange om dagen (kl. 15, 16 og 17) foran sit grønne hus på Bakken. Derudover kan I opleve Mester Jakel hver søndag kl. 14 ved Pjerrots Hus. Mester Jakel er klassisk hånd-dukketeater for hele familien. Stykket har stærke politiske undertoner, men er tilpasset børn og barnlige sjæle. Begge dele er gratis!

Rasmus Klump
4. Rasmus Klump i Tivoli

Besøg Rasmus Klump og hans gode gartnerven, Flora, foran hans hus i Tivoli. Under forestillingen vil Flora overraske Rasmus med en fest - og til en god fest hører masser af leg! Så kom og vær med til at gætte lyde og instrumenter sammen med Rasmus Klump og Flora. I kan opleve de små forestillinger foran huset i perioden 12. april - 23. september. Tjek spilletider HER.

5. PassagefestivalPassage

Den 27. juli - 4. august 2018 løber Passagefestival endnu engang af stablen i Helsingør og Helsingborg. Passage er en gadeteaterfestival, der kombinerer gøgl, kunst, teater, akrobatik og masser af tip-top underholdning for hele familien. Den 2.- 4. august indtager festivalen Helsingørs gader, stræder, torve og pladser. Her kan I bl.a. opleve forestillingen EXIT af Cirque Inextremiste (FR). Med en varmluftsballon tager det ekstreme cirkus-kollektiv deres frygtløse aktrobatik og charmerende galskab til nye højder, i og udenfor ballonkurven!

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Billeder:
1. PR-foto Marionet Teatret
2. Røde orm af David Bering & Morten Fauerby // Montgomery.dk 
3. Pjerrot, Bakken
4. Rasmus Klump, Tivoli af Anders Bøggild 
5. Passagefestival