Vejret er fantastisk - kom ud og nyd det - vi har samlet byens bedste chill-out-steder. 


Skønne baggårdsoaser

København byder på masser af skønne baggårdsoaser, som er perfekte hæng-ud steder for børnefamilier på varme sommerdage. Flere af dem ligger skjult i små baggårde, hvor I kan nyde noget koldt eller sødt i skyggen. Læs vores guide: De 5 baggårdsoaser.

Kaffesalonen

Slap af på Kaffesalonens skønne plateau på Peblingesøen. Her er der masser af pladser, hvorfra man kan fodre ænderne, eller spise en let frokost. Der er ikke en decideret børnemenu, men retterne laves i mindre portioner til halv pris. Hvis vejret er godt, kan I også leje en af Kaffesalonens eventyrlige svane-cykler, og sejle en smuk rundtur på de rolige søer. Bådudlejningen har åbent fra kl. 10-21 i alle ugens dage. Se priser lige her. Læs også: De 5 bådture.

La BanchinaLa Banchina

Nyd lyden af bølgeskvulp og udsigten over Inderhavnen med en camparidrink i hånden på La Banchina. La Bachina betyder bådebro på italiensk, og giver sig selv, da stedet har hele 3 bådebroer lige uden for døren. Her kan man foruden vin og drinks nyde lækker italienskinspireret øko-mad, og ungerne kan bade fra badebroen – det er næsten som at være i syden!

Madmarkeder

Introducér ungerne til lækre råvarer, anderledes smagsoplevelser og masser af hygge på Københavns madmarkeder. De fleste markeder har skønne udendørs faciliteter med borde og bænke, så I kan slappe af og nyde maden i sommersolen. Læs mere om Reffen, Torvehallerne, Tivoli Food Hall, Broens Gadekøkken og Boltens Food Court i vores guide: Københavnske madmarkeder.

Cafeer med uderum

Slap af med en god kop kaffe eller et skønt måltid, sol i ansigtet og plads til armbevægelser. Vi har samlet 5 styks cafeer med uderum, hvor hele familien kan nyde lækker caféstemning under åben himmel. Flere af stederne byder på en fantastisk udsigt, lige til at falde i staver over - andre dyrker det lokale og kolonihavestemningen, som Baghaven ovenfor. 

Illum Rooftop

Nyd en saftig burger eller lækker pizza under åben himmel på Illums tagterrasse i hjertet af København. Her er sol det meste af dagen, og det er derfor et oplagt sted at holde en afslappende pause fra Strøg-shoppingen. 

Tribeca NVTribeca

Stik ungerne en pizza eller pastaret, mens du selv nyder en kold Tribeca Aperol Spritze i Little Italy, New York... Nej vent, Nordvest! Hos Tribeca får du autentisk italiensk-inpireret New Yorker-gastronomi for alle pengeneI en gammel industribygning ligger Tribeca - et moderne og italiensk spisested med en stor dejlig gårdhave og en højtplaceret terrasse med sol hele dagen. Prøv det, det er næsten som at chille på en rooftop-bar på Manhattan!

Grønne oaser

Trænger I til en timeout fra storbyens stress og jag? Så byder København heldigvis på masser af grønne oaser, hvor I kan koble helt fra. Pak tæpperne og slap af i byens dejlige parker, såsom Kongens Have, Ørstedsparken eller Fælledparken. I kan også tjekke vores guide: De 5 grønne oaser  - guiden byder både på fredfyldte parker og utæmmet natur.

Saxogade

Der er en særlig stemning i Saxogade på Vesterbro. Her er rart at være, man kan slappe af og være sig selv. Handelsgaden Saxogade er kort, men fuld af helt særlige små virksomheder. For enden af gaden ligger også Litauens Plads, der efter renoveringen er blevet et super sted for leg, bevægelse og bare at hænge ud på en varm sommerdag. Læs hele vores guide: Børn i byen guider: Saxogade.

TIP: Husk at medlemmer af Børn i byen får 10% rabat hos Café Sonja i Saxogade.

Københavns kanaler

Københavns havn er et unikt sted om sommeren, og perfekt til en lille picnic med familien. Så pak tæpperne og madkurven, og slå jer ned langs en af kanalerne. Både langs Nyhavn, Christianshavn og ved Gammel Strand er der masser af både og skibe, som ungerne kan kigge på, men der er også trængt og mange mennesker. Alternativt kan I smutte til Islands Brygge eller Refshaleøen, hvor der er lidt flere kvadratmeter at boltre sig på.

Islands Brygge

Billeder:
1. PH cafeen
2. La Banchina
3. Cafe 8-tallet

4. Tribeca NV
5. Islands Brygge af Romeika Cortez

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.