Kun en togtur fra København H venter Malmø på at give jer en helt særlig sommerdag. Så er det bare at vælge, om I skal på bådtur, til festival, et smut på museum eller lege løs på byens magiske legepladser? Hop på toget, vi guider jer afsted!

 Denne artikel er bragt i samarbejde med DSB


Strandtur og frisk luft 

Riberborgstranden
Pak badetøjet når I besøger Malmø, for den tre kilometer lange Riberborgstranden lokker med lækre sandstrande. Nyd synet af Øresundsbroen og det imponerende Turning Torso, og smut også forbi områdets legepladser og hyggelige cafeer.

Stapelbædsparken 
Ikke langt fra Riberborgstranden finder I Stapelbædsparken, som er en enorm skaterpark med et betagende skateanlæg. Tjek de dygtige skatere eller hop selv op på et skateboard og prøv kræfter med de bakkede udfordringer.

Hop på en båd 

Der er flere muligheder for at se Malmø fra vandsiden, som er en oplagt måde at se byen på.

Trampbåtarna
Prøv de charmerende Trampbåtarna, hvor I skal træde i pedalerne for at komme rundt i de charmerende kanaler, en disciplin som ungerne vil synes er ret sjov. 

Kanaltur
Snup en hyggelig kanalrundtfart med Rundan Kanaltur, hvor I bliver guidet rundt i kanalerne. Her vil guiden fortælle om Malmøs historie, bygninger og meget mere. 

GoBoat
Det er muligt at leje jeres egen lille el-båd gennem GoBoat. Her kan I være jeres egen kaptajn og sejle gennem smukke Malmø på jeres helt egne præmisser.

Ta' på museum

Det er altid en god ide at besøge et museum og heldivis har Malmø en bunke børnevenlige af slagsen. Prøv: 

Teknikens och Sjøfartens Hus 
På det populære Teknikens och Sjøfartens Hus kan ungerne blive klogere på en række tekniske sager. Her kan I  bl.a. kravle ind i en ægte ubåd.

Moderna Museet 
Se på kunst med ungerne, deltag i familieworkshops, besøg museets hyggelige cafe og købe en lille ting med fra museumsbutikken. 

Disgusting Food Museum 
I skal nok ikke regne med at blive lækkersultne, når I besøger Disgusting Food Museum, som udstiller 80 af verdens mest ulækre madretter.

Akvariet
På Slotsholmen i Malmø finder i et akvarium, hvor ungerne kan møde alverdens farverige fisk men også reptiler, edderkopper og meget mere.

Oplev Malmø Festival - sjov for store og små

Oplev Malmø Festival d. 12.-19. august, hvor byen vil være i stor feststemning. Her fyldes gaderne med koncerter, teater, lækker mad, kunst og andre hyggelige oplevelser. Festivalen byder på aktiviteter for hele familien, så hold øje med programmet, som opdateres løbende. Det er ganske gratis at deltage i Malmø Festival. 

Kanini - Malmö Stadsbiblioteks helt særlige børneafdeling

Tag et break på Stadsbiblioteket, hvor I  kan slippe børnene løs I den charmerende og nyligt renoverede børneafdeling ved navn "Kanini". Her kan I udover at finde eventyrlige billedbøger også gå på opdagelse i de forskellige legeuniverser, som ungerne kan udforske. Prøv "Grotten", "Regnbuen" eller "Skyggen" og få hurtigt flere timer til at gå.

Kig ned! På jagt efter Malmøs mini-installationer

Husk at kigge ned, når I går gennem Malmøs gader, for måske støder I på et af de små magiske mikroinstallationer som kunstergruppen AnonuMous har installeret rundt omkring i fodhøjde. Ungerne vil elske at gå på jagt efter de små, imponerende og fint detaljerede minihuse. Den seneste installation finder I på Föreningsgatan 51.

Folkets Park bugner af børneoplevelser

Det er et must at besøge Folkets Park, når I er i Malmø. Her kan I lege i parken, besøge de fine legepladser, se eksotiske dyr i reptilcentret, spille boule, købe lækkerier i de mange små kiosker og cafeer og spille minigolf. Gå også forbi Barnens Scen som spiller cirkus, børneteater og andet undeholdning for de mindste. I Folkets Park sker der altid noget!

Tank op på snacks ved Malmø Saluhall 

Knurrer maven? Gør pit stop ved Malmø Saluhall, den store madhal i Malmø, hvor I ikke kan undgå at finde snacks, der gør både voksen- og børnemaver glade. Her kan I tanke op hos bageren, chokoladebutikken, isbiksen, pizzariaet og mange andre lækre boder, der mætter. 

Pause på byens magiske legepladser 

Malmø inviterer til masser af leg, da byen bugner af sjove, fantasifulde  legepladser. Her kan I hoppe, løbe, og lege på legepladserne, der har temaer som musik, cirkus, edderkopper, Afrika og meget mere. Tjek: De 10 magiske legepladser i Malmø og find jeres favorit.

Find en skat på byens loppemarkeder

Malmø byder på mange fine loppemarkeder - smut forbi dem på jeres vej rundt i byen og gør et kup.

Loppis på Drottningtorget 
Hver søndag til og med juli måned kan I besøge det store loppemarked på Drottningtorget. Her kan I finde alt fra børnetøj og små møbler til legetøj og meget mere.

Trollets Loppis 
Besøg det kæmpestore indendørs loppemarked på Krusegatan 54, hvor I kan finde alt mellem himmel og jord. Her kan I og ungerne snildt bruge en time på at kigge på ting og sager. 

Loppis Lounge
Gå forbi Djäknegatan 4, hvor Loppis Lounge sælger brugt tøj og ting fra den 400 kvadratmeter store butik. Her kan I købe sager fra små private boder, som andre har lejet og nu sælger deres brugte sager fra. 

Leg løs i Malmøs gennemførte legelande

Har ungerne brug for at røre sig og opleve? Så sæt kurs mod byens fine legelande - prøv: 

Funnys Äventyr
Funnys Äventyr er et legeland baseret på figurerne fra mange af Sveriges elskede børnefortællinger. Her kan I lege i Alfons Åbergs stue, sige hej til Mumi, besøge Peddersen og Findus og meget mere.

Busfabriken
Trænger børnene til at løbe, kravle og hoppe amok? Så skal I forbi Busfabriken - legelandet, som de mindste ikke vil hjem fra. Her er der alt, hvad hjertet begærer af baner, stativer og sjov.

Leos Legeland
I Leos Legeland kan forældrene tage et lille hvil, imens børnene snupper en runde i legelandet, hvor de kan udforske boldlandet, kæmpe-rutchebanerne, piratskibet, kravlenettet og trampolinerne.

EntreMalmø
I shoppingcenteret EntreMalmø kan I prøve MiniCity - en lille by, som er bygget op i børnestørrelse. Tag et spil glow minigolf, hop afsted i T-Rex legeland og meget mere. Fyld slikposerne til togturen hjem i godiscenteret.

Smut til Malmø på 39 minutter 

* Togturen tager kun 39 minutter fra København H. og Malmø station ligger centralt i byen - tæt på byens børneoplevelser.

* Det er grønnere at tage toget fremfor bilen, og turen giver masser af nærvær sammen med ungerne.

* Med en Øresund Familiebillet kan I rejse to eller flere sammen, dog behøver i ikke at være en familie. Billetten gælder op til 5 personer, men max 2 voksne

* Rejser du fra hovedstadsområdet, kan du købe billetten i en DSB billetautomat eller i 7-Eleven på stationen.

* Når du rejser til Sydsverige fra et andet sted i Danmark end hovedstadsområdet, kan du købe din billet i DSB Netbutik Udland

Planlæg din rejse lige her.

 

 

 

Fotos: 1) Strand - Apelöga 2) Trampabåt - Apelöga 3) Kanaltur - Jenny Leyman 4) Søfartsmuseum - Roza Czulowska/Malmö Museer 5 + 6 ) Malmø Festival - Pierre Ekmann 7) Kanini - Malmø Stadsbibliotek 8 + 9) Mikrokunst - anonymous PressPhotos 10) Folkets Park - Werner nystrand 11 + 12) Malmø Saluhall 13) Legeplads - pelöga 14) Loppemarked - Romeika Cortez 15 + 16) Funnys Äventyr