Hemmelige eventyr, gode is og den bedste legeplads. Hvordan mon journalist Sisse Sejr-Nørgaard bruger byen sammen med sin 3-årige datter, Elly? Snup hendes tips til København i børnehøjde lige her! 

Hvad har du sidst lavet med din datter i byen?

- Ude på teaterøen, altså længere ude end Refshaleøen, der ligger der et par gamle bunker-agtige bygninger fra før tidernes morgen. De er dækket i træer, buske og har uforudsigelige huller, små indgange til dystre huler og der er små stier imellem, det ligner en jungle og klarer man sig igennem den, så kommer man ud til havudsigt. Det er et godt sted til et overskueligt eventyr i byen. Men vi er også store fans af legepladsen og elefanterne i Zoo, børnebassinerne i DGI-byen og ikke mindst biografen.

Er der en særlig børnevenlig cafe eller restaurant, der hitter hos jer?

- Vi er aldrig nogensinde på en cafe eller restaurant fordi den skulle være børnevenlig. Vores datter har altid været med os ude og spise på restauranter. Det er gået galt to gange for et par år siden, men hun elsker at komme ud og spise godt. Hun smager gerne af det hele og spørger ofte til, hvornår vi skal ud igen. Når man går ud med en lille en, så spiser man jo også tidligt og kan være væk, inden de som gerne vil lave børn, skal ind og se hinanden dybt i øjnene over et dusin østers. Vi gør det børnevenligt ved at huske farveblyanterne og noget papir, og så gemmer vi NOMA til os selv.

Har du et "hemmeligt" børnekultur-tip til byen?

- Sådan en solskinsdag på Skydebanens legeplads, hvor man kan pendle mellem de tre S’ere; Siciliansk Is, svævebanen og soppebassinet, det bør være alle mennesker forundt. Eller lej en båd i havnen og tag vandmelon med til havs. Og er der ikke solskin, så må det være bibliotekerne. Vi kan bruge timer på biblioteket på Enghave plads, hvor den står på udklædning og bøger. Jeg vil gerne betale én procent mere i skat, hvis det ku gå til de overskudsbiblioteker, som har en åben dør om søndagen: TAK, bare tak!!

Hvad laver I, når I skal slappe helt af i familien?

- Sender barnet til Jylland. Aj. Vi nørkler og ser Gurli Gris. Min datter og jeg har en fælles glimmerpassion, så vi kan godt sidde og lime pailletter på papir, klaske med vandfarver og lave pink plastik halskæder sammen, mens Gurli Gris kværner derud af. Og så har vi fredagstraditionen med en god tegnefilm og slik til; den er så god, at de voksne helst bliver hjemme for at være med.

LÆS OGSÅ: DE 10 GODE LEGEPLADSER

Har du et tip til en rejsedestination, der fungerer godt med børn?

- Det er ligesom restauranterne, vi vælger gerne et sted hvor vi alle kan være underholdt. Sidste forår tog vi til New York. Der er en legeplads for hver anden blok, forrygende museer og det er helt legit med pandekager til morgenmad. Elly snakker stadig om den tur, ligesom hun elskede, da hun og jeg var alene på Mallorca i efteråret. Det var også en fest med is, pool og solskin. Vi var på ski med hende for første gang i Norge i vinter, som helt klart på papiret ser godt ud med børn, men vores barn er så det eneste i hele verden angiveligt, som ikke bryder sig om sne. Til gengæld elskede hun deres maskot "Valle". 

Sisse Sejr-Nørgaard (journalist og radiovært) bor på Vesterbro med kæresten Esben Bjerre og deres datter Elly på 3 år (4 år til juni).