Mange af os længes efterhånden efter en lang ferie med nye kulturelle oplevelser. Desværre går der nok lidt, før vi kan hoppe på et fly mod alt det, som verden har at byde på. Så hvorfor ikke få det bedste ud af de mange tilbud, vi rent faktisk kan nyde herhjemme? Lad os støtte lokalt, mens vi har muligheden, og vise samfundssind ved at tage på museum, i teatret og på restaurant! Vi tager jer i hånden, og guider her til nogle af byens tryggeste og dejligste oplevelser.

PÅ MUSEUM

Mange af byens museer byder på enorme lokaler med højt til loftet og masser af luft. Og så er det bare en virkelig hyggelig oplevelse at se på kunst, historie og spændende udstillinger med familien. Museerne gør meget ud af kun at lukke et begrænset antal gæster ind af gangen - for eksempel gennem tidsbestilling, tællesystemer i de forskellige udstillingsrum og så videre. Det er vores klare opfattelse, at der er så fint styr på tingene derude, så hold jer ikke tilbage med en tur på jeres yndlingsmuseum - eller måske ét, I aldrig har fået besøgt?

Besøg for eksempel

Frilandsmuseet - stort udendørs areal med god mulighed for luft og plads
Dansk Arkitektur Center - god plads med masser af luft og højt til loftet
Statens Museum for Kunst - højt til loftet og mange aktiviteter for de små
Experimentarium - styr på rengøring og antal gæster i de store udstillingsrum
Glyptoteket - masser af luft og højt til loftet i de store lokaler
M/S Museet for Søfart - god plads og mange aktiviteter i DRØMMESKIBET (gratis entré for børn og halv pris for voksne resten af året)

 god plads, gratis entré for børn, halv pris for voksne og mange aktiviteter i DRØMMESKIBET.

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen på DAC og 20% på Experimentarium

I TEATRET

Her på redaktionen har vi gode erfaringer med at tage i teatret i øjeblikket. Der er rigtig godt styr på sikkerheden - med mundbind i indgangen, sprit overalt og god plads blandt publikum i salen. Og når først man sidder, er der intet krav om mundbind. Så når teatermørket lægger sig, føles alting normalt for en stund, hvilket virkelig er tiltrængt. Så giv ungerne en nærværende tur i teatret - den slags fælles oplevelse, I kan snakke om fra nu og til juleaften. 

Besøg for eksempel

Østre Gasværk - stor sal med højt til loftet, hvor I kan se Storm over Ramasjang
Folketeatret - god styr på sikkerheden og mange dejlige forestillinger for tiden
Riddersalen - lille teater med styr på retningslinjerne og de fineste stykker

Tip! Med Børn i byen Klubben får du op til 25% på Riddersalens Vintersilhuetter

I FORLYSTELSESPARK

Er der noget, som børn elsker, så må det være en tur i forlystelsespark med alt, hvad der indebærer af forlystelser, candyfloss og balloner! Her i vintersæsonen er der selvfølgelig mange steder, der holder lukket, men de, der ikke gør, har heldigvis fint styr på at passe på jer, når der skal jules løs! Med bookingsystemer og afstandsmarkører gør de, hvad de kan, for at gøre oplevelsen så tryg og sikker som muligt for hele familien. 

Besøg for eksempel

Tivoli - tidsbestilling inden ankomst, samt booking af forlystelser i haven
Bakken - mange indgange, god mulighed for massere af luft i Dyrehaven

Tip! Med Børn i byen Klubben får du særrabat i Tivoli og 22% på Bakken

PÅ BIBLIOTEKET

Efter mange måneder, hvor alting er foregået online, kan man næsten glemme, at de fysiske biblioteker findes. Og de har jo i virkeligheden så meget at byde på! Udover at være et dejlig roligt sted til fordybelse og udvælgelse af litteratur for hele familien, byder mange af byens biblioteker også på sjove og kreative  arrangementer. Det vil I da ikke gå glip af - på med mundbindet og afsted! 

Besøg for eksempel

Den Sorte Diamant - højt til loftet og mange skønne familiearrangementer
Hovedbiblioteket - god plads og en helt ny børneetage
BIBLIOTEKET Rentemestervej - store lokaler med meget børnevenligt stof

I DYREPARK

Heldigvis tæller dyr ikke med i forsamlingsforbuddet, så I må besøge alle de pelsede venner, I har lyst til. Og i dyreparkerne rundt omkring gør de, hvad de kan, for at passe godt på alle jer, der kommer på besøg. Blandt andet ved at indføre ensretning, afstandsmarkører og maks antal gæster på indendørs arealer.

Besøg for eksempel

Zoologisk Have - tydelige retningslinjer med god skiltning overalt i haven
Den Blå Planet - tidsbestilling, afstandsmarkører og fint med plads

PÅ CAFÉ OG RESTAURANT

Det kan være bøvlet at skulle handle og lave mad alle ugens dage med børn på sidelinjen. Og så er det jo heldigt, at byens caféer og restauranter står klar til at servere lækkerier for jer. I voksne skal selvfølgelig have mundbind på ved ankomst og afgang, og I skal huske at spritte hænder. Men derudover er der ikke noget, der holder jer fra at spise ude. Der er helt styr på afstand mellem gæsterne, hygiejne og så videre, så læn jer bare tilbage og nyd!

Besøg for eksempel

Halifax - god plads på flere lokationer og skøn børnemenu
Café Picnic - højt til loftet og trygge omgivelser blandt skulpturerne på Glyptoteket
Cofoco - mange dejlige restauranter med god plads og familievenlige mad

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 15% på Halifax' børnemenu, 10% på Picnic (husk, at det kræver adgang til Glyptoteket) og 10% hos Cofoco

I SVØMMEHALLEN

Det kan måske virke skørt at besøge et sted, hvor man svømmer rundt i den samme masse som andre mennesker lige i øjelikket. Men husk på, at klor er dejlig rent. Der skulle altså ikke være nogen risiko forbundet med en tur i svømmeren. Mundbind er kun et krav i omklædningen, så når først I træder ind i selve hallen, er alt umiddelbart som det plejer - bare med færre besøgende, hvilket vel også er et plus. Afsted med jer!

Besøg for eksempel

Flintholm Svømmehal - stor hal, god plads og lækker familieomklædning
Vestamager Svømmehal - spritnye rammer og mange sjove børneaktiviteter
Lalandia - risikofri booking, flere restriktioner og så føles det lidt som ferie

 

LÆS OGSÅ: Kunst, natur og nærvær: Fie Hørby guider børnefamilier gennem krisen

 

Fotos: Cover) Den Sorte Diamant 1) Experimentarium 2) Folketeatret 3) Tivoli, Christoffer Anias Sandager 4) Den Sorte Diamant 5) Zoologisk Have, Frank Rønsholt 6) Cofoco 7) Vestamager Svømmehal, GPP Arkitekter