Tag dine børn med til en anderledes handelsgade! Saxogade er et lille bæredygtigt åndehul på Vesterbro med små butikker, caféer og virksomheder. Handelsgaden er i blomstrende vækst og flere nye butikker er kommet til for nyligt. I Saxogade kan I opleve rummelighed, venlighed og bæredygtighed. 

 Saxogade

Der er en særlig stemning i Saxogade. Her er rart at være og man kan slappe af og være sig selv. Handelsgaden Saxogade er kort, men fuld af helt særlige små virksomheder. For enden af gaden ligger Litauens Plads, der efter renoveringen er blevet et super sted for leg, bevægelse og bare at hænge ud. De fleste af forretningerne er en del af Settlementet, en forening der arbejder med sociale projekter på Vesterbro. I Saxogade kan du opleve bæredygtighed - både socialt, økonomisk og miljømæssigt. Mennesker, der har det svært på det ordinære arbejdsmarked, kan få en ny chance her. Mange arbejder frivilligt og fælleskabet i gaden er i fokus. Her er en guide til børnefamilier på tur i Saxogade!

Heidi og Bjarne

Besøg én af Københavns hyggeligste butikker med børnetøj! Butikken har tidligere vundet Børn i byen Prisen og butikken bliver bare bedre og bedre. Her kan du finde tøj og ting med særpræg og sjove detaljer. Ofte er der gode priser sammenlignet med andre børnetøjsforretninger, så her kan du gøre et kup. Heidi og Bjarne har også et udvalg af genbrugstøj. Butikken modtager donationer og personalet arbejder frivilligt. 
Saxogade 85, åbent man-fra kl. 10.30-17.30, lør 10.30-15.00

Løs Market

Prøv at købe ind et sted uden emballage! Det er sjovt og lærerigt for både børn og voksne. Alle varer opbevares i store beholdere. Her er ingen farverig indpakning med slogans og lokkemidler. Fødevarerne er kun sig selv. Hvordan ser de forskellige nødder ud når de ikke ligger i en farverig plastpose? Man kan have glas, poser og lignende med når man køber ind, eller man kan købe glas og papirsposer i Løs. Man betaler efter vægten og kan på den måde købe præcis den ønskede mængde. Ingen affald – ingen madspild! 
Saxogade 77, åbent man-fra kl. 10-19, lør kl. 10-17, søn kl. 11-17

LÆS OGSÅ: Børn i byen guider: De 10 bedste spots i Nordvest

Café Sonja

Café Sonja

Café Sonja er en lille, intim børnevenlig café med rimelige priser. Også Café Sonja har vundet Børn i byen Prisen og er en populær café for børnefamilier og forældre på barsel. Et af caféens rum er indrettet med legetøj og plads til at tumle rundt. Det er skønt for både børn og voksne og det giver mor og far mulighed for at få drukket kaffe og spist mad i fred. Mandag til fredag serveres dagens ret. Den kan også fås som take away. Hver torsdag er der fællesspisning kl. 17. 
HUSK! Som medlem af Børn i byen Klubben får du en gratis kop kaffe ved køb på min. 45 kr. Snup også et gratis børneaftensmåltid på mandage og tirsdage, når du som voksen også køber et aftensmåltid.
Saxogade 86, åbent man-fre kl. 08-20 lør kl. 10-15

Plantula

Plantula

Få tips til hvordan I kan dyrke planter på altanen, i baggården eller i vinduskarmen! Hos Plantula ønsker de at promovere urban gardening og opmuntre alle – børn og voksne – til at dyrke deres planter, blomster og grøntsager hjemme. Her kan I få gode tips og masser af inspiration til planteprojekter derhjemme – og selvfølgelig købe planter og frø med hjem. Alle planter og frø er økologiske. Plantula tilbyder også hjælp til havearbejde, workshops og meget mere.  
Saxogade 83, åbent tir-fre kl. 11-17, lør kl. 11-15

I Saxogade findes også

Normas – café og butik med lækre designprodukter. Her kan du finde det bedste fra Saxogade. Maden kommer fra Café Sonja.

De grønne Fingre - bygartner- og gårdmandsservice

Fredes Woodshop – kreativt træværksted

Trykkeren – serigrafiværksted, hvor alt trykkes i hånden med phatalatfrie farver. 

Flid garn – en fin lille garnbutik med kvalitetsgarn og fokus på strik og hækling til børn. 

MERE INFO:
Saxogade på Facebook her 
Saxogadefest på Facebook her 
 

Foto: Hege Lindeberg og pressefoto 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.