Folketeatrets opsætning af Robin Hood er ikke kun en eventyrlig rejse tilbage til 1100-tallets England, men også samfundsrelevant og satirisk familieunderholdning i verdensklasse.

En tryg oplevelse

Det er torsdag aften, og turen går til Folketeatret, hvor en aften i selskab med Sherwoodskovens velkendte karakterer venter. Som så meget andet i øjeblikket, starter oplevelsen med at få stukket et mundbind i hånden ved ankomsten, efterfulgt af en grundig afspritning af de iskolde cykelhænder. Mundbindet er heldigvis kun nødvendigt til pladsen i salen er fundet, og her indfinder den forventningsfulde teater-stemning sig for alvor. Store Scene er nemlig en teatersal i helt klassisk forstand, med højt til loftet, balkoner og den fineste udsmykning - perfekte rammer for en magisk oplevelse. 

Uformelt, sjovt og simpelt

Salen er ved at være fyldt op - selvfølgelig med tomme pladser mellem de små grupper i publikum - og vi bliver budt velkommen med sang, dans og stykkets fortæller, Broder Tuck (Jesper Riefensthal), der giver en status på Sherwoodskoven i slutningen af 1100-tallet. Allerede fra start lægges der op til en uformel teateroplevelse, hvor der bliver talt direkte til publikum, og hvor fortælleren selv sørger for sceneskift ved at hive i enden af et langt lagen med håndmalede, simple kulisser, der danner rammerne for den videre fortælling. 

Den gamle historie gøres inspirerende og aktuel

Historien om Robin Hood, hans bande, Prins John og missionen om at stjæle fra de rige for at give til de fattige, er de fleste nok bekendte med - enten via teater, Disney eller litteraturen. Men historien gøres alligevel til noget nyt og særligt gennem det velfungerende cast, og de små samfundsaktuelle tilføjelser, der løfter den i forvejen høje stemning i stykket. Christoffer Læssøe spiller en virkelig behagelig og sympatisk udgave af Robin Hood, der går fra at være en ubekymret teenager til en meget bevidst ung mand med hjertet på rette sted. Ud af det stærke persongalleri, er Emilie Rasmussen også værd at nævne. Hun giver den fuld girl power i rollen som den selvstændige Lady Marian, der selvfølgelig viser sig at være skovens bedste bueskytte! Det nutidige aspekt kommer blandt andet til udtryk gennem kommentarer om Corona og krænkelser, der jo fylder meget i samfundet for tiden. Der bliver eksempelvis hilst med albuestød frem for kram og håndtryk. 

Børnevenligt tempo

Både børn og voksne i salen er tydeligt medrevet fra start til slut - der bliver grint og klappet gentagende gange, og det høje tempo og den uformelle stemning gør, at ingen kommer til at kede sig i løbet af de 2 timer, som stykket varer. Jeg vil vurdere, at aldersgrænsen på 6 år er meget passende, og ønske jer en rigtig god tur i teatret - for opleve Robin Hood på Folketeatret, dét skal I altså!

 

Børn i byen giver "Robin Hood" 5 ud af 5 stjerner ★★★★★

Forestillingen kan ses på Folketeatret fra den 15. oktober til den 2. december 2020. Og i 2021 tager forestillingen på turné rundt i hele landet. 

Alder: Anbefales fra 6 år. 

 

Fotos: Gudmund Thai