Der kan ofte være både penge at spare og overraskende oplevelser at hente, hvis man lader den forlængede weekendtur gå til en anden destination end London eller Berlin. Børn i byens redaktion giver deres bud på, hvor I bør rejse hen, hvis I vil have en ny, lækker storbyoplevelse.


Katrine: Brosten, byhuse og bagværk

Göteborg, Sverige
Göteborg er perfekt til en hyggelig, lille getaway. Selv har jeg været der med min mand og vores fem måneder gamle baby. Det tager cirka 3,5 timer at komme derop med tog, hvilket er en ret nem og hyggelig måde at rejse på, hvis man gerne vil have barnevognen med. Vi havde booket overnatning i den hyggeligste lille bylejlighed via Airbnb og brugte dagene på at drysse rundt i byen. Tempoet er roligt, svenskerne enormt flinke og der er altid mulighed for at slå sig ned med en kanelbulle og en kop kaffe. Særligt den gamle bydel, Haga, er perfekt til den slags. Her går man i fine, gamle brostenbelagte gågader omkranset af smukke svenske byhusei træ. Området er spækket med caféer, konditorier og små, fine specialbutikker med design, interiør og kunsthåndværk. Rejser man med lidt større børn, kan man besøge Alfons Åberg huset med masser af sjov for børn i den smukke park Trädgårdsforeningen.


Caroline M.: Forstå historien dér, hvor den foregik

Jerusalem (inden for murene), Israel
Jeg var i Jerusalem med mine børn på 9 og 11 år og havde en vildt spændende dag inde i den gamle bydel. Det er fuldstændig kaotisk og som at være med i en film, hvor man går i lange smalle stier i et stort netværk af boder med krydderier, lædervarer og arabiske tørklæder. Samtidig er der både jøder, nonner, palæstinensere og afrikanere, der går mellem hinanden i et virvar af religiøse symboler. Så man skal ikke rejse med små børn, og man skal holde øje med hinanden, så man ikke farer vild. Men det var spændende for børnene, fordi de lærte om religion på en konkret måde. Historien om Jesus bliver virkeliggjort, fordi man kan gå i en rute, som han gik op til Golgata, hvor han blev korsfæstet. Undervejs er der stoppesteder med information, og det syntes mine børn var vildt interessant. En dag er dog nok til at opleve kaosset.


Alberte: Østeuropæisk romantik

Budapest, Ungarn
Budapest er helt sikkert en af de smukkeste storbyer, jeg har været i. Det er både den perfekte kærestetur, da det er en meget romantisk by med fine gader og gode shoppemuligheder. Samtidig er det også en by for hele familien, da der er så meget forskelligt, man kan se og opleve, for eksempel en underjordisk kirke og det flotteste museum om Østeuropas situation under 2. Verdenskrig. Vi tog en guidet sejltur på floden Donau, som gav et virkelig godt overblik over historien i Budapest. Det kan varmt anbefales, hvis man som mig ikke er en haj til historie.

LÆS OGSÅ: Redaktionens rejsetips til vilde naturoplevelser


Caroline H.: Bruxelles er meget mere end EU

Bruxelles, Belgien
Min kæreste og jeg besøgte byen i december, hvor julemarkeder, boder og skøjtebaner pryder byen. Især byens Grand-Place er et fantastisk syn. Midt på pladsen tårner et kæmpestort juletræ, og om aftenen er der storslået lyd- og lysshow på de gamle bygninger. Og omkring Place Sainte-Catherine er der blandt andet antikke, cirkus-agtige karruseller. Børn vil elske dem! Hele året kan man opleve de klassiske seværdigheder og selvfølgelig maden. De er særligt kendt for deres pommes frites, som fås to-go i kræmmerhuse på hvert et gadehjørne. De er dobbelt-fritterede i ande- eller oksefedt og serveres med en ordentlig klat mayo, mums! Derudover kan man ikke komme udenom de belgiske vafler, som også sælges overalt. Vi besøgte en lille café i det fine butikscenter Galeries Royales Saint-Hubert, hvor vi fik traditionelle, belgiske vafler med den lækreste chokoladesovs til.


Binnur: Overdrevet luksus og underholdning

Singapore
Der er de vildeste ting at lave i Singapore! For børn er der en hel underholdningsø! Den hedder Sentosa Island, og her er der så mange fede ting at lave for børnefamilier. Vi var i Universal Studios og så nogle helt vilde shows som scener fra en actionfilm. Vi kørte også på en toboggan, som er en slags slæde, man selv kan styre, hele vejen ned ad et bjerg. Det kan godt betale sig at købe en pakkeløsning til Sentosa Island, for der er meget mere at lave derude, og det bliver billigere, jo mere man prøver. For de voksne er selve byen og dens overdrevne luksus værd at flyve efter. Vi købte en overnatning på luksushotellet Marina Bay Sands, hvor de har en infinity-pool på taget med udsigt over hele byen og et af de største malls, som man kan sejle rundt i i gondoler som i Venedig. Det var så fedt at prøve at bo på den måde! Rejser man med børn, kan man besøge hotellets chokoladebuffet eller se lysshow på vandet om aftenen. 


Cecilie: Irsk pub-charme

Dublin, Irland
Det er måske ikke med de helt små børn, man skal rejse til Dublin. I hvert fald ikke hvis man vil nyde det bedste ved byen, nemlig dens mange afsindigt hyggelige pubs, der dagligt fyldes af lokale og turister, når arbejdsdagen er slut. Men med større børn eller på en parweekend kan jeg varmt anbefale Dublin, der ofte står i skyggen af London. Man kan gå til alt, gaderne er små og fyldt med charmerende byhuse, og omkring floden Liffey, der opdeler byen i nord og syd, kan man gå fine ture. Besøg turistfælderne The Temple Bar og Guinness museet, men prøv også nogle af de små spisesteder og barer, som ligger på den nordlige side, hvor priserne er lavere og oplevelserne mere autentiske. Spis i den tidligere kirke, The Church, der er omdannet til en restaurant, der serverer god, irsk mad. Og tag på en dagstur til bjergkæden Wicklow Mountains, der ligger en times kørsel fra byen, hvor man kan gå de smukkeste ture (og hvor scener fra filmen P.S. I Love You er optaget).

Alle fotos er privatfotos taget af redaktionen

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.