Puerto Rico
Takket være Norwegian, kan man nu på 10-11 timer og omkring kr. 3.500,- pp. komme til Puerto Rico. Book fly og sammensæt selv rejsen, så I kan bo flere forskellige steder på den interessante ø. Her deler Jane fra rejsebloggen Janeaway.dk ud af sine bedste tips til Puerto Rico.

Vi boede fire steder på de to uger, vi var afsted. Alt fra et kæmpe ucharmerende lejligheds-kompleks i San Juan (ungerne syntes, det var sejt, så vi lod også lidt som om, vi syntes) til regnskov og paradisstrand.

Overvej kun to dage i San Juan, hvor den ene går til den historiske Old San Juan, hvor der er alt fra arkitektur, restauranter, kunst, museer, shopping, historie, musik, dans, barer og natklubber. Tag forbi Castillo San Felipe del Morro, når I er i Old San Juan. Her er usædvanligt smukt med en meget flot udsigt ind over byen. Fæstningen er 400 år og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Den anden dag, kan I bruge på en af de mange strande.

Gode spisesteder i San Juan

Santaella, i bydelen Santurce, laver masser af små kreolske retter, der er perfekte til at dele - lidt pricy, men den går også for at være en af San Juans bedste restauranter. Det var freezing cold, så husk at tage en trøje med til deres lidt overdrevne aircondition. En anden, helt i den anden boldgade, er Kabanas. Lækker streetfood med tacos, burgers, salater m.m. Den ligger lige ved Condado halvøen på Avenida Ashford. Og i den mere romantiske genre, kan jeg anbefale La Playita. Helt igennem fantastisk havudsigt og god mad.

LÆS OGSÅ: Sardinien - getaway til Europas Caribien

Puerto Rico
Øen Culebra er et must

Efter San Juan fløj vi i et lille 8-personers fly ud på den lille ø Culebra. At snakke om, at tiden står stille! Hold nu op. Grøntsager sælges kun fra markedet om fredagen, så alle lokale (og turister) vrimler rundt i et virvar for at få den bedste mango. Nemmest er det at køre øen rundt i en golfvogn, som ikke kun ungerne elskede. Det gjorde de voksne også. Vi boede på det skønneste sted, Culebra Beach Rental, på Flamenco Beach. Sjældent har jeg boet så fedt og afslappet.

Af gode spisesteder på Culebra kan nævnes Vibra Verde, særligt til morgenmad. Vær dog opmærksom på at stå i kø. Den er meget populær. Derudover kan nævnes Zaco’s Tacos, Dinghy Dock og Mamacita’s Restaurant. For Guds skyld, hvis I skal til Puerto Rico, så lov mig at tage til Culebra!

Sov med frøer i regnskoven

Vi fløj med samme lille fly tilbage til hovedøen, hvor vi kørte til regnskoven i lejet bil, hvor tre overnatninger på El Escondido Guest House i El Yunque National Forest ventede os. Vi var så kede af at skulle forlade Culebra, hvilket var fjollet at bruge krudt på, for El Escondido er et af de lækreste steder, jeg har boet. Så smukt, personligt og vedkommende.

Her må jeg også stærkt anbefale, at I svinger forbi, når I er på Puerto Rico. På værelset havde vi i øvrigt besøg af en af de små coqiu-frøer, som hedder således, pga. den siger ’coqui, coqui’. Temmelig højt. Særligt når den er på værelset. Jeg siger det bare.

Tag en halvdagstur ind i El Yunque parken. Hvis I har bil, start tidligt om morgenen, før alle turistbusserne ankommer og start ved det brusende La Mina vandfald.

Efter regnskoven tog vi et par nætter på et kæmpe luksusresort, Wyndham Grand Rio Mar, hvor vi fik alt vores fugtige rengskovstøj tørret. Og så var der poolbadning til den store guldmedalje. Afslutning med stil på en oplevelsesrig getaway.

LÆS OGSÅ: Tips & tricks: Rejs med baby

Puerto Rico
Kort strandoversigt

 Escambrón er picture perfect med hundredvis af palmetræer og krystalklart vand og må siges at være den bedste strand i San Juan.

★ Condado er en trendy og smart stranddestination med luksuriøse beachfront resorts, der ligger side om side. Condado Beach er stedet hvor sand, sol, vand, kasinoer, duften af kokosolie, shopping og musik under stjernerne går ud i ét i bedste Miami Beach stil.

★ Ocean Parks strande er mere afslappede og uncrowded. De er populær for både lokale og turister med en mere afslappet stemning, eller "vibe" som man siger i Caribien.

★ Isla Verde er en lang bred strand i den nærliggende by Carolina. Stranden er populær for vandsport, jogging og svømning, da vandet her er roligere. Det er manges favorit strand i San Juan.

★ Luquillo - kilometer af gyldne sandstrande, masser af palmer med skygge, turkisblåt vand med bølger rullende ind på kysten. Det lyder som en tropisk drøm, men det er faktisk ægte og lige præcis hvad Luquillo har at tilbyde.

★ Seven Seas er en dejlig, lille, halvmåneformet strand, med blødt sand og en masse mandel- og palmetræer, som giver en dejlig skygge mod solen. Der er et koralrev i kort afstand fra stranden, hvilket gør det til en dejlig beskyttet strand, med roligt vand, som hele familien kan nyde.

★ Flamenco Beach er en offentlig strand på den caribiske ø Culebra. Den er kendt for sit smukke lavvandede turkisblå vand, bløde hvide sand, store vilde bølger. Stranden betragtes som en af de bedste strande i Caribien og visse kræsne rejseforfattere har antydet, at det er blandt top ti i verden.

TIP! Få meget mere rejseinspiration på Janeaway.dk

Fotos: Jane Hemmingsen

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram