Er dit barn optaget af universet, fjerne galakser og rumskibe? Så skal du læse med her, hvor vi guider til alt fra museer og observatorier til podcasts og film!

MUSEER OG OBSERVATORIER

BrorfeldeObservatoriet i Brorfelde

Adresse: Observator Gyldenkernes Vej 3, 4340 Tølløse
Entré: Barn (4-17år) 65kr. Voksen (18 år+) 95kr.

Observatoriet i Brorfelde kan dit barn i den grad få stillet rumsulten! Her kan I nemlig gå på opdagelse i alt fra Jordens indre og helt ud til Mælkevejen med masser af spændende aktiviteter! På opdagelsescentret kan I bl.a. opleve Danmarks største teleskop, røre ved en meteorit og komme med til stjerneaftener. I kan også prøve planetstien, der starter ved Solen og slutter ved Neptun, samt overnatte i stjernekigger-shelters! Bemærk dog at stjeneaftener og stjernekigger-shelters skal bookes seperat.

Tip! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 50% rabat på entréen til Brorfelde Observatoriet.

Observatoriet RundetårnObservatoriet i Rundetaarn

Adresse: Købmagergade 52A, 1150 København
Entré: Barn (5-15 år) 10 kr. Voksne (15 år+) 40 kr.

Vidste I, at det ældste fungerende observatorium i Europa ligger på toppen af Rundetårn? Her, højt hævet over byens lys og røg, har astronomer fra Københavns Universitet kigget på stjerner i flere hundrede år. Observatoriet er bemandet tirsdag og onsdag aften i vinterhalvåret, men man er altid velkommen til at besøge det gamle Observatorium og lade tankerne vandre mod universet.

Sæsonen for stjernekig forløber fra oktober-marts. Her kan I besøge Observatoriet og kigge på stjerner gennem teleskopet, som er bemandet af dygtige astronomer hver tirsdag og onsdag kl. 18-21. Se mere her.

Tip! Medlemmer af Børn i byen Klubben får gratis entré til børn og 50% på voksenbilletter hos Rundetaarn.

PlanetarietPlanetarium i København

Adresse: Gl. Kongevej 10, 1610 København V
Entré inkl. film: Barn (3-11 år) 105 kr. Voksen (11 år+) 175 kr.

I Planetarium midt i København kan ungerne opleve stjernehimlen, galakser og planeter helt tæt på! Kom med på rumrejser i Kuppelsalen, og besøg Planetariums udstillinger før eller efter filmvisningerne. I kan læse om udstillingerne her, samt se aktuelle forestillinger her. For børn i alderen 4-12 år kan vi særligt anbefale den nye animationsfilm "3-2-1 Flyv", om den opfindsomme rumingeniør Elon, der forsøger at få sin ven Otte tilbage til sit rumskib, som er i kredsløb om Jorden.

Husk også at besøge Planetariums butik, der bugner af bøger om rummet, raketmadkasser og andet space-merch.

Bemærk: Børn under tre år frarådes at komme i Planetariekuplen.

Tip! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 20% rabat på billetter til Planetariums Kuppelsal (op til 4 personer).

Steno Museet i Aarhus

Adresse: C. F. Møllers Allé 2, 8000 Aarhus C
Entré: Barn (0-18 år): Gratis. Voksne: 50 kr. Bemærk det koster 30 kr. at se forestillinger i Planetariet.

Kommer I til Aarhus, skal I opleve den nye astronomi-udstilling "Astroteket", hvor I kan lære vores nære og fjerne naboplaneter og galakser bedre at kende. I udstillingen kan I få opskriften på en stjerne, forstå hvorfor der ikke altid er lys på hele Månen, og så kan I også lede efter exoplaneter om fjerne stjerner.

Husk også at besøge museets Planetarium, hvor børn fra 6 år og voksne kan læne sig tilbage i bløde stole og opleve himmelrummet helt tæt på. Husk der også er Fuldmåneaften hver måned.

Steno Museet har også en fed museumsbutik, hvor I kan købe anderledes ting med et naturvidenskabeligt twist, f.eks. stjernesokker, astronomibamser mm.

Kroppedal Museum

Adresse: Kroppedals Allé 3, 2630 Taastrup
Entré: Barn (0-18 år) Gratis. Voksne (18+) 50 kr.

Er I friske på en lille tur ud af byen, kan I besøge Kroppedal Museum, der ligger i Høje Taastrup. Her finder I arkæologi, nyere tids kulturhistorie og dansk astronomihistorie! På astronomifronten tager museet udgangspunkt i Ole Rømers observatorium, for at skildre astronomiens historiske betydning og Danmarks rolle i udviklingen.

Museet arrangerer desuden Stjerneaftener, hvor man kan se stjerner fra museets observatorium og høre om universets forunderlige verden.

PODCASTS

RadionauterneRadionauterne

Podcasten Radionauterne er for nysgerrige børn i alderen 4-12 år - men voksne vil bestemt også kunne lytte med sammen med børnene. Podcasten har en hel sektion om Universet, hvor I kan høre afsnit om alt fra rumraketter og sorte huller til UFO'er.

Flyvende tallerken - mest for voksne

Flyvende tallerken er måske mest for de voksne, men store børn fra 12-13 år vil også kunne være med! Podcasten undersøger, om der er liv i rummet, og om vi allerede har haft besøg. Udgangspunktet for podcasten er de UFO'-videoer, som Pentagon offentliggjorde for et par år siden.

FILM

Der findes et hav af science fiction film om universet, fremmede planeter og rumvæsner. Vi har samlet en bunke børnevenlige af slagsen lige her:

- Lille Allan - den menneskelige antenne (fra 7 år) - Kan ses i biograferne netop nu

- Rejsen til Saturn (fra 11 år) - Kan ses på Netflix

- Monsters mod Aliens (fra 7 år) - Kan ses på Netflix

- Først til månen (fra 7 år) - Kan ses på Viaplay

- Rumrejsen (fra 7 år) - Kan ses på Blockbuster

- E.T. (fra 7 år) - Kan ses på Blockbuster

MERCHANDISE

Ønsker dit barn sig alverdens rumlegetøj og raket-merchandise? Så tag et kig på disse webshops:

- LirumLarumLeg har et stort udvalg af space-produkter, søg på "space" eller "planeter" i deres søgefunktion. Alle produkter på fotoet ovenfor kan købes hos LirumLarumLeg. Medlemmer af Børn i byen Klubben får 10%.

- Legeakademiet har også et stort udvalg af space-produkter. Søg evt. på "rum" i deres søgefunktion. Her kan I også købe superseje astrounautkostumer, se her og her.  Medlemmer af Børn i byen Klubben får 10%.

 

 

Fotos: 1) Observatoriet Brorfelde 2) Rundetaarn 3) Planetarium 4) Steno Museet 5) Lille Allan 6) Produktfotos, LirumLarumLeg