Pinsen kalder på jer med sol, hygge og kvalitetstid med ungerne. Men hvad skal I lave? Få svaret lige her!

Åbning af det nye madmarked: Reffen

Reffen er et nyt marked med street food markeder og iværksætter-hubs på Refhalsøen. På fredag åbner Reffen og  50 madboder og kreative stadholdere står klar. Til åbningen vil der være live-musik, legeskib, du kan lære at skate og meget mere.

STED:  Refshalsøen HVORNÅR: 18.-21. maj

Kør med Tomas Tog 

Smut til hyggelige Odense og få en tur på det rigtige, store Tomas Tog, som vi kender fra bøger og tegnefilm på Danmarks Jernbanemuseum, hvor der også er en bunke andre børne-sjove aktiviteter. 

STED: Danmarks Jernbanemuseum HVORNÅR: 18.-21. maj 

Tjek også: DE 10 BØRNEVENLIGE OPLEVELSER I ODENSE

Riddere & sværdkampe 

Valby Parken bliver forvandlet til et autentisk middelaldersamfund med riddere, boder og drabelige sværdkampe i Pinsen. Glæd jer til at komme tilbage i tiden for en stund. 

STED: Valbyparken HVORNÅR: 18.-21. maj

Børnemusik-festival på Nørrebro 

Kridt danseskoene og få hele Nørrebro til at ryste, når 2200 Børn og Musik festivalen hopper, synger og danser sig igennem Pinsen med Nørrebros mest rytmiske børnemusikfestival. Der vil også være madboder og loppemarked lørdag og søndag. 

STED: Den bemandede legeplads i Hans Tavsens Park HVORNÅR: 17. - 20. maj. 

Lav jeres eget badge i Rundetårn

Kom forbi Rundetårn og lav jeres helt egne badges – mød op med jeres statements, tegneglæde og allerbedste idéer. Både de seriøse og de gakkede idéer er velkomne!

Psst! Du får rabat på entreen med Børn i byen Klubben

Lær at tegne naturen

Er ungene vilde med at tegne, og vil de gerne blive bedre og er de vilde med dyr og naturen omkring dem? Så kom med til ’Tegn naturen’-workshop på Statens Naturhistoriske Museum.

På tegneworkshoppen får I masser af hjælp af en professionel kunstner. (For 10-16- år)

STED: Statens Naturhistoriske Museum HVORNÅR: 19. maj

Kæmpe kagebord

Besøg Nationalmuseets nye restaurant Smörs ad libitum-kagebord i weekenden. Med inspiration fra det sønderjyske kagebord, bydes store og små indenfor til et overflødighedshorn af lagkager, flødekager, tørkager, tærter, bærkager, konditorkager, boller, hjemmelavede marmelader og andre søde sager. Mums! 

STED: Nationalmuseet HVORNÅR: 19.-20. maj

Børneomvisning om venskab

Statens Museum for Kunst indbyder byens børn til en omvisning om veninder, venner og kammerater. Det er dejligt at være sammen, lege, grine og snakke og I skal undersøge, hvad kunsten kan fortælle os om venskab og fællesskab.

STED: Statens Museum for Kunst HVORNÅR: 20. maj

Afsted til Klovneløb 

Meld familien til Klovneløbet på søndag - et hyggeligt og socialt familieløb, hvor alle der kan kravle, gå, rulle eller løbe, kan være med. Det handler ikke om at være hurtigst. Det handler om at få en hyggelig og sjov dag, og samtidig støtte De Danske Hospitalsklovne.

STED: Find et startsted nær jer HVORNÅR: 20. maj 

Ta’ på svampe-tur

Tag kurven under armen og smut på svampejagt med hele familien – en hyggelig oplevelse for store og små. I starter fra bænken ved Hareskov station et par meter inde i skoven. I går i skoven, og er tilbage ved bænken ved Hareskov station kl. 15.00, hvorefter svampene sorteres, fotograferes og bestemmes. 

STED: Hareskoven HVORNÅR: 20. maj 

Prøv Den Blå Planets vandlegeplads

Ta' på Den Blå Planets udendørs vandlegeplads, som giver ungerne større forståelse for vand gennem leg. Tjek Børn i byens guide til Den Blå Planets vandlegeplads her.

STED: Den Blå Planet HVORNÅR: Mandag kl. 10-21 og tirsdag-søndag kl. 10-17. 

TIVOLI-PARADE

På lørdag skydes en 150 m lang, fortryllende Tivoli-parade i gang i Tivoli, da Haven fylder 175 år. Lad ungerne opleve alt fra dansende lamper, fortryllende Tivoli-ikoner til en paradevogn designet af Walt Disney World Resort. 

STED: Tivoli HVORNÅR: 19. maj - og herefter hver dag (undtagen fredage) frem til 23. september.

Karneval i Kbh

Københavns karneval danser sig igennem byen i weekenden - her vil være farvestråelende optog og kostumer - en stor oplevelse for små og store. Det foregår i indre by - søndag er der børnekarneval.

STED: Indre by HVORNÅR: 19.-20. maj