Den 11. april slog ZOO endelig dørene op til det nybyggede pandaanlæg, så offentligheden kunne møde de to verdensstjerner Xing Er og Mao Sun - og Børn i byen var selvfølgelig med! Se billeder fra åbningen her.

Den 11. april slog ZOO endelig dørene op til det nybyggede pandaanlæg, tegnet af stjernearkitekter fra Bjarke Ingels Group, hvor de to pandaer er flyttet ind. Med til åbningen var både H. K. H. Kronprinsesse Mary, prinsesse Josephine og prins Vincent. Under åbningen blev der bl.a. delt bløde pandakrammere ud til prinsen og prinsessen - af ZOO's maskot vel og mærke! Se billederne herunder.

mary

De to pandaer Xing Er og Mao Sun ser ud til at være faldet godt til i deres nye anlæg, og var ved de kongeliges ankomst i fuld gang med at fortære bambus.

kongefamilien
panda

Panda zooVidste du at...?

- Pandaerne Xing Er og Mao Sun er udlånt af Kina, og skal bo i Københavns ZOO de næste 15 år

- Danmark er pt. det 19. land, der har kinesiske pandaer til låns

- Pandaanlægget er 1300 kvadratmeter stort, og har kostet 160 millioner kr. at bygge

- Pandaer spiser op til 40 kilo bambus om dagen, og Xing Er og Mao Sun bespises med dansk bambus produceret på Sydsjælland

- Pandaerne kan beundres fra den nye restaurant panpan, som har panoramakig til de to nye gæster. Restauranten er en asiatisk-fransk bistro, som både henvender sig til børn og voksne. Børn kan f.eks. få kinesiske madkasser med forårsruller og fishcakes

zoo bambus

TIP: Husk at I kan springe billetkøen over, ved at købe billetten hjemmefra. Print den eller scan den direkte fra mobilen, når du ankommer til ZOO.

Læs mere på zoo.dk

HUSK: Medlemmer af Børn i byen Klubben får 20% rabat på årskort og entre på Zoologiske Haves webshop i udvalgte uger!

Se også vores videoguide:

Fotos: Kongefamiliens ankomst af Rasmus Cornelius / pandaerne af Frank Rønsholt