Ta' familien med på weekendtur til Fjordlandet. Vi giver jer her en række ideer til seje udflugtsmål, hvad end I er til by- eller naturoplevelser i Roskilde, Lejre eller Frederikssund.

Denne er artikel er bragt i samarbejde med Visit Fjordlandet

En dag i Roskilde - 3 familievenlige spots

Roskilde er byen, der har lidt af det hele. Her mødes historien fra kongegravene og  vikingernes skibsbyggeri med den moderne rockhistorie. Tilsæt så bare hyggelige cafeer, grønne oaser og en ny, kreativ bydel - så har I Roskilde!

Sct Hans Have1. Besøg den rekreative oase Sct. Hans Have

Området ved det gamle Sankt Hans Hospital er i dag et rekreativt åndehul for de lokale, og et skønt sted at hænge ud som familie. Smut forbi til lækkert hjemmebag, smagfuld kaffe og duften af blomster og krydderurter, når I sætter jer til rette i det fine gamle drivhus i Sct. Hans Have. I kan med fordel tage Fjordstien fra Roskilde Havn, det er en gåtur på ca. 2 kilometer.

Musicon2. Urbant morgen boost i Musicon

Musicon er Roskildes nye kreative og bæredygtige bydel, hvor moderne arkitektur pulserer side om side med containerbutikker og hyggelige caféer. Her kan I f.eks. nyde en økologisk brunch lavet helt fra bunden hos den kombinerede café og butik Local By Me og herefter gå på opdagelse i området. Langs stien fra Rabalderstræde er der f.eks. trampoliner, fitness redskaber og hængekøjer, og ved bakkerne finder I grillpladser og hængeud-steder.

kirkeruin i Roskilde3. Underjordisk uhygge på torvet

Under Roskildes torv finder I Sankt Laurentius’ Kirkeruin - som vil være en spændende oplevelse for de lidt større børn. Ruinen tager jer tilbage til den tidlige middelalder, hvor Roskilde var på vej til at blive Danmarks og Nordeuropas mægtigste by. Husk også at tage turen op i det gamle kirketårn, der gennem årene har fungeret som både rådhustårn, udkigspost og sågar fængsel.

Find mange flere familieoplevelser i Roskilde lige her.

En dag i Hornsherred - 3 familievenlige spots

Hornsherred og omegn er for familier, der vil have uspolerede naturoplevelser, spændende historie og lokal kvalitetsmad undervejs. Fra kongehaller og uendelige alléer til slotsidyl og betagende istidslandskaber.

Lejre1. Rejs tilbage i tiden i Sagnlandet Lejre

I Sagnlandet Lejre kan I komme på en rejse tilbage i tiden og opleve huse og miljøer fra stenalderen, jernalderen og vikingetiden. Under besøget må I ikke gå glip af Sagnlandets nyopførte Kongehal, der er den største kongehal man kender fra vikingetiden i Danmark. Kongehallen vidner om den nordiske arkitektur og det imponerende håndværk - wauw!

2. Vandretur ved Ejby Ådal

Ta' familien med på vandretur til Ejby Ådal, som er en tur i absolut særklasse! Ådalen ligger smukt ud til Isefjorden, og er skabt af vandmassernes afsmeltning for mange tusinde år siden. I kan med fordel tage et kort stop ved Dejligheden på vej til Ejby Ådal, som er en del af de Sjællandske Alper. Her kan I opleve skrænter på 40-50 meter, og skue udover halvøen og vigen - et smukt syn. Der ligger også en fin lille butik og café.

Svanholm3. Økologisk pionerånd på Svanholm

Når I besøger Hornsherred, må I ikke snyde jer selv for et besøg på Svanholm Storkollektiv, som er Danmarks største kollektiv og en af pionererne bag udbredelsen af økologiske varer herhjemme. Her kan I komme med på en rundvisning, og efterfølgende spise frokost i deres café. I kan selvfølgelig også fylde bagagerummet med friske, økologiske grøntsager og rå mælk direkte fra koen, i fine gammeldags glasflasker.

Find mange flere familieoplevelser i Hornsherred lige her.

Aktuelle events i Fjordlandet

Husk at der også afholdes masser af seje events i Fjordlandet for familier - tjek f.eks.:

- De vilde blomsters dag på Lejre Museum - 19. juni
- Årets Vikingespil "Skjoldunge" - 17. juni-10. juli
- Hegnsholt Høstmarked - 3.-4. september

Se flere aktuelle begivenheder og aktiviteter her.

Husk I også kan finde flere fede vandreruter i Fjordlandet her.

Fotos:
1. Sct. Hans Have - © sarahinthegreen.dk
2. Musicon Containerstriben
3. Sankt Laurentius kirkeruin
4. Lejre - Sagnlandet
5. Cafe Dejlighed udsigt
6. Svanholm - Sarah Green
7. Sarah Green