Ta’ på forældretur til smukke Tel Aviv – en overraskende hip by, der emmer af afslappet urban stemning til trods for, at landet står i en alvorlig situation. Kom med på 3x hotel-hop i Tel Aviv. 

Vi er i slutningen af marts måned og frosten nægter at slippe sit tag i Danmark.  Men vi har fået børnene passet i en uge og er klar til at slippe Danmark. Vi har fået nok af kulde og vi vil væk - langt væk! En hurtig søgning viser, at Tel Aviv er stedet. 24 grader og skyfrit - vi sidder allerede på flyet. Faktisk er vi kommet afsted med så kort varsel, at vi er blevet nødt til at booke tre forskellige hoteller, da der ikke var plads en hel uge på et eneste hotel.

Ingen af os har nogensinde før været i Tel Aviv, og vi ved ikke helt, hvad vi skal forvente af byen der midt i Mellemøsten med konflikter og uroligheder. Men det er absolut ikke en kuet stemning, der hersker i byen – snarere tværtimod. Faktisk viser Tel Aviv sig hurtigt at være en af de mest hippe byer, vi nogensinde har været i - og i og med at vi bor tre forskellige steder mærker vi, at det er hele byen der er gennemsyret af den stemning.

Laid back boutique-hotel 

Første sted vi bor er på The rothchild 71 hotel midt på Rotchild Boulevard, som er en af Tel Avivs mest mondæne områder. Området bliver kaldt den hvide by og er spækket med restauranter og cafeer og masser af bygninger i den arkitektoniske stil Bauhaus fra 1930’erne. En del af bygningerne er på Unescos verdensarvsliste og heriblandt vores hotel, der betyder at det står som da det blev opført og brugt som lægeklinik for en menneskealder siden.

Hotellet er et såkaldt boutiqe hotel og det kendetegnes ved at atmosfæren er mere hjemmelig end et traditionelt hotel. Og det er ikke bare en kliche for betjeningen er ekstrem venlig på en utrolig laid back facon. Vi føler os virkelig hjemme og nyder værelsets kæmpestore balkon med udsigt over boulevarden. Hernede drysser folk rundt på cafeerne og holder også picnic midt inde på boulevardens store græsrabat. Faktisk kan man på de nærliggende cafeer låne et picnic tæppe, et par ølkasser at sidde på, købe sandwich og salater og et glas vin og så slappe af med venner og familier midt i det grønne omgivet af alt det urbane.

Vi nyder de første dage på stranden og bader i den skønne brænding og suger sol og varme til os. Vi afslutter som regel med et glas kold hvidvin i solnedgangen, mens vi bare nyder livet, kærligheden og hinanden.

Vi elsker den gamle bydel Jaffa, hvor der både er historiske bygninger, markeder og de skønneste cafeer, hvor ikke to ting i indretningen er ens. Det er åbenbart dogmet at hver stol, hver kop, hvert gals skal være unikt. Det er det vildeste hipster område, hvor livet leves her som om der ikke fandtes i morgen. Og overalt racer samtlige israelere rundt på el-cykler og el løbehjul, der er den store dille og som nok skal blive udbredt til resten af verden.

Tagterasse, Det Døde Hav & overvældende Jerusalem

Efter et par dage chekker vi ind på Brown hotel. Vi bor på brude suiten øverst oppe med en kæmpe tagterasse med udendørs jacuzzi med udsigt over havet og byen -og ikke mindst skyline om aftenen. Her er stemningen på hotellet mere formel, men vi nyder den luksus stedet byder på. Og morgenmaden er værd at nævne med et kæmpe udvalg af både internationale og israelske specialiteter.

Efter de første 3 dage i byen får vi lyst til at udforske landet lidt og tager på en endagstur til det døde hav og Jerusalem – alt sammen ligger inden for et par timers kørsel fra Tel Aviv.  Vi starter med at svømme i det døde hav, hvilket viser sig at være umuligt, da benene bliver ved at ryge op over overfladen pga. af den høje saltkoncentration i vandet. Den bedste måde at opholde sig i vandet er faktisk bare at sætte sig i det og flyde rundt i stole stilling og læse i en bog. Dumt ser det ud, men mageligheden vinder over forfængeligheden.

Senere på dagen slår Jerusalem benene væk under os - for selv om man måske ikke er specielt troende, er det alligevel stort at gå der, hvor Jesus slæbte korset igennem de smalle gader inden han blev korsfæstet. Vi besøger også grædemuren og kan ikke lade være med selv at bede en bøn for dem vi holder af og ønsker det bedste for.

Vi afslutter dagen med et besøg i Betlehem på det sted, hvor Jesus blev født i sin krybbe. I dag er der opført en stor kirke på stedet og som på trods af de mange turister rummer en fin stemning. 

Lune aftener og summende hipster-stemning

Turens sidste dage bor vi på Rena’s House i bydelen Neve Tzedek. Det er midt i hipsterland og gaderne myldrer af unge mennesker og studerende. Hver aften syder gaden af fest og glæde og god musik. Vi har næsten glemt Damarks forblæste og mennesketomme gader, hvor alting står frosset stille i mørket. I Tel Aviv kan vi trække vejret og nyde de lune aftner omgivet af et leben og et gå på mod. For selv om det er et land, der også står i en alvorlig situation med konflikter og uvished, så er det som om Israelerne har gjort en dyd ud af at være tilstede lige her og bare nyde nuet, så længe det varer. Vi siger tak for, at I ville dele det med os! 

Fakta

Turen til Jerusalem og Dead sea var booket hos Tourist Israel, der arrangerer ture rundt i hele Israel.

De tre hoteller vi overnattede på i Tel Aviv

The rothchild 71

Brown Beach Hotel 

Rena’s House