Det er sikkert ikke hver dag, at du har overskud til at rende rundt til alle byens legestuer, rytmikhold og babysvømning. Derfor har vi samlet en masse inspiration til ting, du kan lave hjemme i din barsel. 

Babykort
Babykort, også kendt som milepælskort, er den perfekte måde at huske og dokumentere babys mange små milepæle på. Der findes et hav af varianter online, tjek f.eks. Ønskebørns udvalg her. Så er det bare at vælge, om I vil have selvironiske, sjove, søde eller smukke kort - og så frem med kameraet!

Barnets bog
Er du ikke allerede i gang med barnets bog, så gå igang nu. Du kan enten lave din helt egen eller købe en færdig bog og udfylde, tjek f.eks. disse fine af slagsen: Mor og far fortæller om dig, Mine første år og Barnets bog. Alternativt kan du lave fotobøger og få printet.

Tip: Som medlem af Børn i byen Klubben sparer du 20% hos Cewe.dk

Podcasts

Med en god podcast i ørerne, føler man sig lidt mindre isoleret og alene. Så næste gang baby tager en lur i babynesten eller viklen, kan du med fordel lytte til f.eks.:

Jeg er mor
"Jeg er mor " er egentlig en selvstændig app med lydserier om forskellige emner, der fylder meget i den første tid som mor. Her inviteres du ind i et lydunivers, hvor fageksperter bl.a. giver den nyeste viden om moderskabets påvirkning af dit kvindeliv. Du møder også kvinder, som fortæller om deres rejse ind i moderskabet og kunstnere, som giver deres bidrag til at opmuntre dig på dage, som er svære mm. Du kan desuden følge med på Instagram @jegermor.

Fårking far
I podcasten "Fårking Far" er Mattias Hundebøll på jagt efter indsigt, inspiration og godt selskab, når han sætter en række kendte mænd i stævne til en snak om det, at være far. For hvornår er man en god far? Og hvad er en god far overhovedet? Lyt med, når Mattias tager en farsnak med bl.a. andre Søren Rasted, Joakim Ingversen og Asger Aamund. Der er pt. to sæsoner.

Den Anden Mødregruppe
"Den Anden Mødregruppe" er en normkritisk podcast om moderskab. Her diskuterer Kira og Sacha alt fra adskillelseskultur og tavhedskultur i daginstitutioner, til babysøvn og det at være hjemmegående feminist. Podcasten er både ærlig og sårbar, samtidig med at den sætter fokus på tabuer og præsenterer alternative holdninger og måder at gøre tingene på. Er du mere nysgerrig, så følg også med på Instagram @den_anden_moedregruppe.

Der findes et hav af gode podcast til livet som forældre. Du kan blandt andet også tjekke podcast såsom Farmænd, To The Moon Honey, 1+1=3, Den uperfekte mor og Gammelfar.


Yoga, rytmik og aktivitet med baby

Der er masser af muligheder for at lave motion med baby hjemme på stuegulvet. På  YouTube kan du f.eks. finde gratis videoer og tutorials med babyrytmik og yogaøvelser med baby. Bare søg på "babyrytmik" og "babyyoga".

Du kan også anskaffe dig musikalsk og motorisk legetøj som f.eks. rasleæg og ærteposer, smide god musik på anlægget og lave din egen lille rytmik-session med bebs. Tjek for eksempel:
Spillebillen.dk - Børn i byen Klubben medlemmer sparer 10%
My First Lesson - Børn i byen Klubben medlemmer sparer 20%
Rytmik for børn - Børn i byen Klubben medlemmer sparer 20%

Tjek også Tumleakademiet Odense på YouTube, de har f.eks. videoer med mor-træning, aktivitetstræning med baby, trilleøvelser og meget mere.

 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Momunity DK (@momunitydk) den

Online fællesskaber

Fællesskab er ikke kun lig med fysisk samvær med andre mennesker. Der findes også en række af online fællesskaber for forældre, tjek for eksempel:

Momunity
Momunity er et netværk for mødre, som gerne vil andre mødre, stimuleres intellektuelt og finde nye venskaber. Momunity er både en blog, en podcast, en Instagramprofil og en TV-kanal. Gå på opdagelse i deres univers her og følg med på @momunitydk.

Online mødregrupper på Facebook
Der findes et hav af mødregrupper på internettet - især på Facebook. Søg efter "mødregrupper" eller "barsel" på Facebook, så skal du bare se! Ønsker du noget lokalt, så tilføj det i søgefeltet. En hurtig søgning viser, at der eksempelvis findes "Barsel på Bryggen" og "Amager på barsel". De fleste grupper er lukkede og dyrker fællesskabet, men der findes også åbne sider såsom Barsel København.

Du kan også tjekke andre online-universer såsom mama.dk, momkind.dk og netbaby.dk.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Nadjas legende_læringsrum (@hverdags_leg) den

Sans og leg med baby

På Instagram kan du blive inspireret til sjove lege og aktiviteter for børn derhjemme, og der er også ideer til de små babyer og tumlinger. Prøv for eksempel sjove vandlege eller sanselege med forskellige slags gryn, kerner eller andre madvarer - baby vil elske at få sine taktile sanser stimuleret.

Du kan også lave hyggelige øvelser, der vil styrke din babys motorik. Kig forbi @sansebaby på Instagram, og bliv inspireret gennem de mange øvelser, der egner sig for alle babyer fra 0-12 måneder. 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af PetiteKnit // Mette (@petiteknit) den

Kreative sysler

Er du en kreativ sjæl? Så udnyt babys middagslure til at hækle, strikke eller sy. Der findes masser af gratis strikke- og hækleopskrifter online, for eksempel på Rito og HobbiiDu kan også købe de fineste strikkeopskrifter på PetiteKnit. Du kan også tjekke deres Instagramprofil @petiteknit og lade dig inspirere.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Børn i byen (@bornibyen) den

Ture i det fri

Tag baby med ud og få noget frisk luft, uanset om det er i barnevogn, klapvogn, vikle eller bæresele. Hvis du bor i Københavns-området, og vil nyde gåturen i mere grønne naturområder ved skov eller strand, kan du for eksempel søge mod Amager Fælled, Amager Strandpark, Hareskoven, Dyrehaven eller Dragør. 

LÆS OGSÅ: Vælg den rigtige pusletaske

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Camilla (@greenandorganic_dk) den

Læsning

Skift Netflix og podcasts ud med en god bog, hvis du altså kan finde tid til det. Måske når dit barn sover? Eller når din partner tager jeres baby med på en lille trilletur? Du kan for eksempel kaste dig over bøger såsom Cana Buttenschøns 40 uger efter, der er en kærlig håndsrækning til nybagte mødre, eller Thomas Skovs Hvad enhver far bør vide.