Lækre, sprøde Sønderjyske vaniljekranse er altid dejligt op til jul, og kan f.eks. bruges som en fin lille gave i en flot dåse elle pose. Helle Abild bag bloggen BUGInamnam.com deler sin mormors opskrift lige her.

OPSKRIFT – VANILJEKRANSE CA. 40 STK
 
INGREDIENSER
175 g Smør/Smørbar fra Naturli’ 
175 g mel
125 g sukker
60 g kartoffelmel (fåes selv i Netto)
70 g meget finthakkede/blandede mandler (med skal)
1 stang vanilje eller 2 tsk vaniljesukker
1/2 æg 
1 knivspids salt
 
 
FREMGANGSMÅDE
  • Bland alle ingredienser i en røremaskine
 
Kødhakker version
  • Skal dejen køres i en kødhakker, så stil den evt. koldt et par timer (kun til kødhakker versionen).
  • Kør pølserne ud i kødhakkeren med et specielt stjerneforstykke, del og sæt på bagepapir/silikoneark som ringe

Spøjtemetoden
  • Skal kagerne sprøjtes ud manuelt med tylle, skal dejen gerne være blød for at kunne presses ud. Den skal derfor ikke i køleskabet først, og man skal ikke fylde posen for meget. Læg evt. posen et stykke tid på radiatoren inden brug.
  • Med tyllen laves ringe på bagepapir/silikoneark

  • Bag ca. 8 min ved 200°C, til de er svagt lysebrune og afkøles på en bagerist 

 

Du kan finde flere opskrifter på bloggen www.BUGInamnam.com
 
 
Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.