En lækker gryderet, en god salat, varm suppe - dette lækre rosmarinbrød kan serveres til alle retter! Brødet er utroligt nemt at lave - endda helt uden at få dej på fingrene! 

Det skal du bruge:

 

Dej:

  • 6 dl vand 
  • 25 g gær
  • 1 tsk. honning
  • Ca. 200 g grahamsmel (eller en anden fuldkornsmel)
  • Ca. 450 g hvedemel 
  • 1 tsk. salt 

Pynt:

  • 5 spsk. olie 
  • Ca. 3 kviste frisk rosmarin 
  • 2 tsk. flagesalt 
  • Peber 

 

 LÆS OGSÅ: Opskrift: Skøn gulerodskage

Sådan gør du:

Tag en stor skål, og bland gæren ud i lunken vand. Tilsæt honning og salt. Start med at tilføje grahamsmel, som du pisker sammen med den våde blanding. Herefter tilføjer du hvedemel. Dejen skal være våd, så du kan røre i den med en grydeske, men ikke så våd, at dejen ryger af skeen, når du tager den op. Lad dejen hæve i ca. 45 min. tildækket et lunt sted. 

Find en dyb bageplade frem og beklæd den med bagepapir. Put olie på en dejskraber, og brug den til at få dejen på plads i den dybe bageplade. Smør olie på enden af grydeskeen, eller brug en finger til at prikke huller i hele overfladen af dejen. Fordel olie ud over brødet - jo mere olie, jo sprødere bliver brødet. Drys rosmarin, flagesalt og peber ud over dejen. Bag brødet i en forvarmet ovn på 250 grader. Bag brødet i ca. 15 min. 

Tip! Frys brødet ned i nogle blokke, hvis ikke alt bliver spist, så du kan nyde brødet en anden god dag. 

Fotos: Alberte Cornelius

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.