Gulerodskage er fantastisk på alle årstider, men hitter særligt i efteråret og vinteren. Smagen af kanel, og gulerødderne, der gør kagen dejligt svampet - det er en kage, der går rent i hjertet hos de fleste!

Det skal du bruge:

Dej:

  • 100 g brun farin 
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør 
  • 2 æg
  • Skallen af en halv økologisk citron
  • 200 g hvedemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. vaniljesukker 
  • 2 tsk. stødt kanel 
  • En knivspids salt 
  • Ca. 5 gulerødder (ca. 400 g) 
  • 100 g hakkede hasselnødder 

 

Frosting:

  • 200 g neutral creamcheese 
  • 100 g flormelis 
  • 1 spsk. citronsaft 
  • En håndfuld hasselnødder 

 

LÆS OGSÅ: Opskrift: Lækre kanelsnurrer

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader. Pisk brun farin, sukker og blødt smør sammen i en stor skål. Tilsæt ét æg af gangen, og pisk massen sammen. Tilføj citronskal, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, stødt kanel og salt. Rør dejen grundigt sammen - den kan måske virke lidt tør her, men gulerødderne tilføjer lidt væske. Rør gulerødderne og de hakkede hasselnødder i dejen. Beklæd en form, der er ca. 20 cm. i diameter med bagepapir, og fordel dejen heri. Bag kagen i ca. 45 min. i midten af ovnen.

Imens kagen bager kan du med fordel lave den lækre frostning, der har godt af at stå lidt på køl inden den smørres på kagen. Bland creamcheese, flormelis og citronsaft sammen, og stil den på køl i køleskabet. 

Når kagen er færdig med at bage, skal den køle helt af, inden frostingen påføres. Pynt den evt. med lidt hakkede hasselnødder eller resten af citronskallen. Nyd den som dessert, som eftermiddagskage eller server den til fødselsdagen. 

TIP!

Prøv med rosiner i kagen, eller erstat hasselnødder med din yndlingsnød.

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.