Dadelkugler er selvfølgelig ikke kaloriefrie - faktisk indeholder de næsten lige så mange kalorier som mælkechokolade. Den helt store forskel lægger i, at du også får en masse vitaminer i dadelkugler, som du ikke får i en plade lys chokolade. Samtidig er det lækkert, at det er naturligt sukker, og ikke tilsat sukker, der er i dadelkugler (selvfølgelig alt efter hvad man tilsætter til dadlerne). En vigtig forskel er også, at dadelkugler giver en meget mere mættende fornemmelse end mælkechokolade. Alt med måde.
Det skal du bruge (ca. 10 kugler):
- 200 g dadler uden sten (du kan også sagtens købe en pakke med, og selv tage stenene ud)
- 35 g mørk chokolade
- 1 spsk. peanutbutter
- 1,5 tsk. kokosolie
LÆS OGSÅ: Opskrift: De bedste cookies
Pynt:
Her kan du bruge, hvad du nu har hjemme i køkkenet. Her er der brugt:
- Hakket havregryn
- Kakaopulver
- Finthakket mørk chokolade
- Kanelsukker
Sådan gør du:
Blend dadlerne sammen med kokosolie og peanutbutter, hvilket gøres nemmest, ved at tage en lille del af gangen. Hak chokoladen, og tilsæt den i dejen. Det er klart nemmest at bruge hænderne til at få det hele til at hænge sammen. Rul kuglerne i hænderne, gerne i lidt tid, så de bliver helt runde. Pynt kuglerne med det, du har lyst til, og sæt dem derefter på køl. Efter en time er de klar til at spise! - Mums!
Tip!
Du kan selv variere opskriften ved f.eks. at tilsætte nødder, kanel eller endda gulerødder!
Fotos: Alberte Cornelius
TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.