Cookies kan servers til alle hyggelige stunder og er populære hos både store som små. De er nemme at have med på tur, og de bliver ikke tørre. Her får du opskriften på de bedste cookies, der er sprøde udenpå og svampede indeni - Mums! 

Det skal du bruge:

  • 245 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 145 g blødt smør
  • 145 g brun farin
  • 115 g sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. natron 

  • 1 tsk. bagepulver 
  • 150 g hakket chokolade 
  • 50 g hakkede hasselnødder

 

LÆS OGSÅ: Opskrift: Skøn gulerodskage 

Sådan gør du:

Bland sukker, brun farin og blødt smør sammen. Tilsæt æg. Tilføj de tørre ingredienser. Vend til sidst hakket chokolade og hakkede hasselnødder i dejen. Stil dejen på køl i mindst en time.

Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir. Hemmeligheden bag den perfekte cookie består i bagningen. Det er derfor en god idé at veje sine cookies, så alle bliver lige store. Disse cookies vejer ca. 35 g. Rul dem til en kugle og læg dem med god afstand på bagepladen. Bagetiden er afgørende for, hvordan sprødheden på dine cookies bliver. Disse cookies fik 13 minutter i ovnen, og var sprøde udenpå og svampede indeni. Husk at variér bagetiden alt efter størrelse. 

Tag dine cookies ud af ovnen, når de begynder at blive gyldne - også selvom de ser bløde ud, de sætter sig nemlig hurtigt, når de køler, og så undgår du, at de bliver alt for sprøde!

TIP!

  • Brug din yndlingschokolade! I disse er der brugt marabou, som jo findes i mange varianter. Du kan med fordel eksperimentere med f.eks. daim chokolade, eller både hvid chokolade og mørk chokolade. Du kan også sagtens bruge andre nødder end hasselnødder - sæt dit eget personlige præg på dine cookies.
  • Pak dine cookies fint ind og giv dem som værtindegave, eller en gave fra børnene til bedstemor og bedstefar. 

 

Fotos: Alberte Cornelius

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.