Uanset om I er veganere, laktoseintolerente eller ingen af delene, så vil disse mælkefri fastelavnsboller med garanti falde i god jord, når de serveres for familien! De er både nemme og lynhurtige at lave - I kan nemlig snyde lidt og købe en færdig butterdej.

veganske fastelavnsboller

Ingredienser
- En pakke færdiglavet butterdej (stort set alle butterdeje i supermarkederne er lavet på olie/magarine - men tjek indholdet bag på pakken, hvis du er i tvivl)
- Vegansk piskefløde (vi forestrækker Spirs, som fås i Netto)
-
Dr. Oetkers kagecreme
- Sojamælk eller havremælk
- Vaniljesukker
- Flormelis
- Frugtfarve
- Evt. vegansk krymmel

Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 180 grader - tjek evt. bag på butterdejspakken, hvor mange grader, den skal bages ved. Pisk derefter et brev af Dr. Oetkers kagecreme sammen med sojamælk eller havremælk, indtil den har rette konsistens. Skær butterdejen i 6-8 firkanter, og fordel en skefuld kagecreme på hver firkant. Saml forsigtig firkanterne, så cremen er lukket inde. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, så samlingerne vender nedaf. Bag dem i ovnen, og pisk imens fløden med en teske vaniljesukker. Når fastelavnsbollerne er færdigbagte, skal de køle helt af, inden du forsigtigt skærer dem over og fylder dem med den færdige flødeskum. Pynt med glasur, rørt på vand, frugtfarve og flormelis. Drys med krymmel og voíla!

fastelavn

Tip: Ønsker I at variere fastelavnsbollernes smag, kan man med fordel tilføje bær eller smeltet vegansk chokolade til flødskummen.