Kun to timers køretur i bil eller en god time i lyntog fra København ligger H.C. Andersens fødeby, Odense. Den fynske perle er et must at besøge i juletiden, hvor hyggelige aktiviteter og stemningsfuld julebelysning sørger for at få hele familien i julestemning. 

ANNONCE for Visit Odense

Lumagica Enchanted Winter ForestLUMAGICA - Enchanted Winter Forest

Hvornår: 12.nov - 19.dec. i Kongens Have

Lige over for banegården, i hjertet af Odense, ligger Kongens Have, hvor du kan opleve den nyskabende, interaktive lysfestival LUMAGICA - Enchanted Winter Forest. Tag børnene i hånden og gå på opdagelse i den flotte og forunderlige vinterskov, hvor I finder Danmarks største lysende dyr. Udover magisk lyskunst, byder festivalen også på interaktive oplevelser, livemusik og lækre madboder med lidt for enhver smag.

Eventyrligt julemarked i det gamle OdenseEventyrligt julemarked

Hvornår: 4.-5. dec og 11.-12.dec i den gamle bydel

På de små hyggelige brostensbelagte gader i den historiske bydel af Odense, kan I opleve et eventyrligt julemarked, der nok skal sætte skub i julehumøret. Delikatesser, julepynt, specialiteter og brugskunst er bare nogle af de ting, I vil støde på i den gamle charmerende bydel, som H. C. Andersens voksede op i. Den historiske stemning understreges med hestevognskørsel, lirekassemanden og vægterne. Der vil desuden være børneaktiviteter, ansigtsmaling, quizzer i børnehøjde og oplæsning fra selveste H. C Andersen.

Jul i Odense centrumJul i midtbyen

Hvornår: december måned

I midtbyen, ganske kort fra den historiske bydel og Kongens Have, vil der være udvidet julebelysning, lysinstallationer og et kæmpe juletræ på Flakhaven. På jeres gåtur gennem centrum vil I blandt andet møde rullende juleværksteder og en julekugle med Snedronningen. Ved Brandts kan børnene få sig en tur i karrusellen, og bagefter kan I varme jer på gløgg og varm kakao på Cafébiografen, der ligger lige ved siden af. Slut dagen af med udsigt til skovsøen på Jensens Bøfhus, der byder på lækker, børnevenlig mad og tag-selv-softice ad libitum.

Jul i Odense ZooJul i Zoo

Hvornår: 19.nov.- 24. dec

Det er svært ikke at komme i julestemning, når Odense Zoo forvandles til et eventyrligt julelandskab med ikke mindre end 400.000 funklende julelys, nisser og juleboder med kunst, livsstil, juledekorationer, keramik og meget mere. Når sulten melder sig, er der rig mulighed for at smage på julen i form af æbleskiver, risengrød, honninghjerter klejner og Zoos særlige vintersuppe, udviklet af James Price. Zoo byder i den grad på mange magiske stunder for hele familien i juletiden.

Odense byder også på...

Jul i den gamle bydel af OdenseDet nye H.C. Andersens Hus

Ingen Odensetur uden et besøg på H.C Andersens Hus, der er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museet byder på en rejse ind i forfatterens fortællinger, som formidles ved hjælp af lyd, lys og scenografi skabt af 12 internationale kunstnere. Udstillingen, arkitekturen og den omkringliggende museumshave skaber de fuldendte rammer om H.C Andersens eventyr.

Den transformerede midtby

I 2014 blev den firsporede Thomas B. Thriges Gade lukket, og et nyt kapitel i Odense centrum kunne igangsættes. Transformationen har resulteret i en by, der hænger meget bedre sammen, og et byrum der blomstrer på en helt ny måde. Oplev hvordan den gamle bydel naturligt leder dig hen til Odense midtby.

LÆS OGSÅ: Få styr på årets julekalendre 2021Fotos: 1) LUMAGICA Frozen Kingdom isdronning 2) Visit Odense, foto: Andreas Bastiansen 3) Visit Odense, foto: Johan Tobias Joensen 4) Odense Zoo 5) Visit Odense, foto: Andreas Bastiansen