Annonce for Hallingdal.no

Kun få timer fra Oslo venter Hallingdal og et fantastisk familieeventyr. Her kan I opleve vild natur, møde ulve og bjørne, bade i elve og vandre på de smukke fjelde, hvis åbne vidder vil fascinere både store og små. 

Midt mellem Bergen og Oslo finder I Hallingdal med 6 små charmerende bygder, der er perfekte feriemål. Her kan I nyde det langstrakte fjeldlandskab, hvor I kan ride på heste, fiske eller vandre og cykle gennem de smukke naturområder. Hallingdal sætter rammerne om en ferie, hvor skuldrene sænkes og nærværet er i fokus.  

Gå på opdagelse i de 6 bygder:

Hemsedal: Smuk vandring og ridning

Hemsedal er kendt som en skøn ski-destination om vinteren, men det er om sommeren, at Hemsedal der ligger oppe i fjeldet åbner sig op med vidunderlig natur og perfekte muligheder for vandring eller ridning. Find inspiration til gode vandreture lige her og muligheder for ridning lige her.  I er garanteret fantastiske udsigter, smukke vandfald og naturoplevelser, som I tager med jer hjem. 


Geilo: Action-oplevelser til vands og til lands

Oppe i fjeldet finder I Geilo, som lokker med masser af aktive oplevelser for ungerne. Smut afsted til Geilo sommerpark Zipline , hvis I er klar på kild i maven i de lange svævebaner, hvor I kan suse indover den smukke natur. Prøv også at rafte i Dagali og få et adranalinsus på de norske elve. Her er også mulighed for at booke en tur, hvor I kommer ud og vandre på en gletcheren ved Hardangerjøkulen.

Gol: Fiske- og cykelture 

Gol, som ligger oppe i fjeldet er et paradis for fiskeglade børn og forældre. I har nemlig mulighed for at kaste snørren ud ved Golsfjeldet, hvor I kan være heldige at fange ørreder. Det er også i Gol, at I finder en skøn cykelrute kaldet "Mælkevejen", som går gennem det smukkeste fjeldlandskab. Der er mulighed for at leje cykler på stedet.

Ål: Et oplevelsesmekka for hele familien

I Ål finder I en bunke familievenlige sommeroplevelser oppe i fjeldet. Her er både klatreparker, mulighed for at spille minigolf eller at bade, fiske, vandre og meget mere. I kan også booke en guidet cykel- eller vandretur, som vil vise jer rundt i det smukke landskab ved Ål.  

Nesbyen: Natur og vilde dyr 

Nede i dalen finder I Nesdalen, som byder på uforglemmelige naturoplevelser. Prøv at tage forbi Langedrag Naturpark, hvor ungerne kan komme helt tæt på ulve, losser, søde kaniner og andre vilde dyr. I kan også udfordre jer selv i klatreparken eller snuppe en ridetur.  Er børnene vandglade, så er Stand Up Paddle på Hallingdalselven et must.


Flå: Bjørnepark og vandreture

Sæt kurs mod Flå nede i dalen, hvor I kan besøge bjørneparken og sige hej til Norges fascinerende bjørne – en stor oplevelse for de små. Ellers er Flå fuld af vidunderlige vandreture, som ikke er til at glemme. Tjek Vasfaret vandreture lige her eller prøv en stor oplevelse ved fjeldtoppen Høgevarde lige her


Ta’ til Hallingdal:  

Transport: Det er nemt at komme til Hallingdal - den sydlige del ligger kun to timers køretur fra Oslo. Fra Jylland kan I tage færgen til Larvik/Langesund og derfra har I 3,5 timers køretur.

Bo fantastisk: Vil I bo på midt på fjeldet med smuk udsigt, prøve at overnatte på et historisk hotel eller slå jer ned i en skøn hytte med plads til at være sammen i det norske landskab? Der er mulighed for det hele i Hallingdal – find den overnatning, der passer bedst til jeres behov og drømme lige her

Tip! Besøg det lokale turistkontor, når I ankommer og få tips til området, som passer til jeres børns alder.

Husk! Der er god plads i Norge til at holde sommereferie, da der på grund af COVID 19 kun er gæster fra Norden på besøg denne sommer og derfor er rum og luft til alle.

Fotos: 1) Hemsedal - Hemsedal.com 2) Geilo - Paul Lockhart 3) Gol - Hallingdal.no  4) Ål - Vegardbreie 5) Nesbyen - Trailhead Nesbyen 6) Flå - Hallingdal.no 7) Paul Lockhart