Cinemateket
Find klaptræet og instruktørstolen frem og tag familien med ind til Cinematekets nye område Leg med film. Her kan I lave jeres egen film, prøve at blive delvist usynlig med bluescreen eller lave animationsfilm med stop motion-app’en.

En tegnefilms-ælling kaster sig op på bilens bagrude midt i en hæsblæsende biljagt. Otto vrider rattet til siden og råber bebrejdende til sin lillebror: ”Er du bindegal, hvorfor stjal du dens æg?” Oscar svarer med et skævt smil: ”Jamen, jeg ville jo bare have spejlæg til morgenmad.” Cut – første scene af Ællingen er i hus.

Børn i byens anmelder havde Otto på ti og Oscar på seks med på Cinematekets nye aktivitet Leg med film, hvor vi i to timer lavede film, stop motion og film quiz.

Vi blev guidet igennem det hele af Amalie fra Cinemateket, der hjalp både med at lave en film og bagefter klippe den og lægge lyd på.

Man har i lang tid kunnet booke Film X-studiet i Cinemateket til store grupper – fx til børnefødselsdage, men med Leg med film, kan I nu komme ind fra gaden og prøve talenterne af inden for skuespil, instruktion, animation, klipning og lydredigering.

LÆS OGSÅ: Børn i byen guider: Saxogade - et bæredygtigt åndehul

CinemateketHarry Potter, biljagt eller gyserfilm

Film Y-bilen danner rammen om filmoptagelsen. Børnene fik valget mellem en række baggrundsfilm, der sætter stemningen igennem bilens bagrude – du kan lave din egen Harry Potter-film med en flyvende bil, aktivere din indre Hitchcock med gyserfilmen, hvor bilen går i stå og en kutteklædt person nærmer sig med en kniv i hånden, eller, som Otto og Oscar, en biljagt med en animeret ælling, der hopper op på bagruden og forsøger at overtage bilen.

Der er også udklædningstøj og sjove rekvisitter, så man kan leve sig ind i rollen. Otto og Oscar valgte Olsenbande-stilen med ternede jakker og hatte.

Få mesterværket med hjem

Det koster 100 kr. i timen at få en guidet oplevelse, og de penge er godt givet ud. Din guide hjælper dig med at lave filmen og med at bruge værktøjet til at klippe og lægge lyd på. Med i prisen er også en dvd med dit resultat, så du kan gense mesterværket derhjemme.

Når først du har fået en gennemgang af alle faciliteterne, kan du sagtens komme tilbage en anden dag og bruge udstyret selv. Det har også den fordel, at du kan komme på andre tidspunkter end i weekenden – guiderne er der nemlig kun lørdag-søndag fra kl. 11-14. Hvis I bruger Leg med film uden guide, kan I stadig få en dvd med hjem. Den koster 50 kr. og kan købes i billetsalget.

Vi brugte to timer på at prøve alle aktiviteterne, og vi kunne sagtens have brugt meget længere tid. Vores anbefaling er derfor at vælge film eller stop-motion som primær aktivitet og afsætte et par timer til den – og så ellers komme tilbage en anden gang og prøve den anden aktivitet.

Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K
www.dfi.dk/filmhuset
Leg med film anbefales til børn over 6 år

Fotos: Annemette Wenzel

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.