Kan man det? Tanken om bare én enkelt dag i the city that never sleeps giver jo nærmest stress. Her fortæller Jane bag rejsebloggen Janeaway.dk om sit stop-over på lidt under et døgn på vej til Rio, hvor hun nåede overraskende meget sammen med sin familie. For at bruge tiden helt optimalt, blev hotellets beliggenhed valgt ud fra, hvad det passede bedst med dagens første oplevelse.

Central Park

Bo på Hotel Empire, hvis du ligesom os, har Central Park på listen. Beliggenheden på Upper West Side er fantastisk. Det er et Boutique Hotel med en fantastisk tagterrasse med pool. Spis en solid morgenmad, inden du bevæger dig ud i byen.

Start dagen med en tur i Central Park. Gå omkring til en af de 21 legepladser eller gør, som vi gjorde, hop på en cykeltaxa, hvis tiden er vigtig for dig.

Frihedsgudinden
Fantastisk udsigt over byen og til Frihedsgudinden

Tag fra parken langs den mondæne 5th Avenue ned forbi den famøse Tiffanys. Drej af til Rockefeller Center og besøg Observations-platformen Top Of The Rock, der på 70. etage giver dig en fænomenal udsigt ud over byen. Tag metroen ned til Battery Park, hvorfra du har frit udsyn ud til Frihedsgudinden, som nok er et af USA stærkeste og mest ikoniske symboler. Dette var et must for min datter. Godt nok var der ikke tid til at sejle ud til Liberty Island, så vi nød hende fra afstand.

Fortsæt herfra op til Financial District og få One World at se på nært hold, inden du fortsætter din rundtur nordpå igen.

LÆS OGSÅ: 6 fantastiske getaways i Sydsverige

Mad on the go

Snup en to-go snack undervejs, når den lille sult melder sig, ved en af de mange food-trucks, der står på hvert gadehjørne. Du kan få alt fra hot dog, pizza, tacos, kager, is, sunde juices og meget mere. Find din favorit og tag maden med dig, så du sparer tid. Hvad shopping angår, var det i denne omgang fidget spinners, nøgleringe, magneter og andre ting fra gadesælgerne, der blev købt med hjem.

High Line
Frokost og High Line

Hvis du vil til High Line, er en tur gennem Chelsea nærliggende. Gå gennem de hyggelige gader med idylliske brownstone-huse med trapper foran, som ligger side om side med gallerierne. Spis frokost på den ikoniske sølvdiner Empire Diner i West Chelsea. Den har ikke ændret udseende udefra, men har været gennem en større indvendig renovering. Lækker mad og naturligvis stadig burger og fritter på menuen - et hit hos både børn og voksne. Efter måltidet, hop på High Line og føl dig hævet over byens larm, mens du nyder en god kop kaffe fra en af de mange kaffebarer i nærheden.

Times Square

Stik hurtigt forbi den oplyste og hektiske Times Square. Børnene skal selvfølgelig opleve den mere kaotiske del af New York, som oftest ses i film og på postkort. Gå turen fra syd mod nord gennem de 5-10 gader der dækker Times Square, med alt hvad der er af gadesælgere, gøglere, stress og larm.

Fortsæt nordpå til hotellet og hop op på tagterrassen (som åbner kl. 16.00) og nyd udsigten, inden du skal videre til lufthavnen igen.

Times SquareFotos: Jane Hemmingsen

TIP! Læs hele indlægget om 24 timer i New York på bloggen Janeaway.dk, hvor du også kan finde meget mere rejseinspiration til alverdens destinationer.

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram