Inden længe løber dette års BørnefestiBAL af stablen i de danske storbyer! Børn i byen har mødt manden bag det hele, Gøglerchefen Kalle B, til en snak om følelser, festivaler og om at være sin egen virksomhed.

Det er en tirsdag eftermiddag i maj, da Kalle B svinger forbi Børn i byen Huset til en snak med Børn i byens direktør Caroline Meldgaard. Kalle og Caroline har kendt hinanden i mange år, bl.a. fordi de begge er iværksættere fra Aarhus, beskæftiger sig med børnekultur og fordi de sammen arrangerede Børne Festivitas i Pumpehuset tilbage i 2014. I mellemtiden har BørnefestiBAL vokset sig stort, og nu mødes de to iværksættere igen.

Men hvorfor startede Kalle B egentlig BørnefestiBAL?

"Målet var at lave den fedeste børnedag, som ikke skulle koste alverden"

"Børne Festivitas i Pumpehuset var en så stor succes, at jeg efterfølgende tænkte: ”Hvorfor er der ikke nogen, der laver noget mere for børn?" indleder Kalle.
"Jeg ønskede at lave et ordentligt udendørs arrangement for børn, og tanken var, at det skulle være billigt, så alle kunne være med. Jeg var selv i chok over, hvor dyrt det var at have børn med til arrangementer i byen, og alle er ikke lige priviligerede. Så grundtanken med BørnefestiBAL var at skabe den hyggeligste, fedeste dag for børn, som alle kunne være med til – rig som fattig, tyk som tynd. Den skulle favne alle."

Kalle B børnefesiBAL

"Min gymnasiedrøm var at komme i SE og HØR, inden jeg var 21"

"Da jeg gik i gymnasiet, havde jeg en drøm om at komme i SE OG HØR, inden jeg var 21. Hvis der fandtes realitystjerner, da jeg var ung, ville jeg helt sikkert have været sådan én - for jeg syntes der var noget fedt ved at være kendt. I dag er drømmene noget andet. Det kunne være fedt at få en gade opkaldt efter sig, eller få en bystatue i Aarhus, og blive husket for at være god ved børn. Og så ville det være det vildeste, hvis lille Alberte eller Valdemar kan se tilbage på BørnefestiBAL og huske det som noget fedt, når de som teenagere eller voksne står på Roskilde Festival."

"Jeg er en følsom mand"

Du kalder dig selv en gøgler, hvorfor det?

"Fordi jeg er en gøgler, og børn elsker gøglere. Altså ikke sådan én, der spyr ild, men én, der jonglerer med både stort som småt. Jeg har f.eks. lige været ude og hente 7000 slikkepinde i Glostrup til arrangementet. Jeg er DEN ligesom, jeg ER BørnefesiBAL. Derfor tager jeg det også meget nært og personligt, hvis folk brokker sig eller har haft en dårlig oplevelse" forklarer Kalle

Caroline nikker genkendende: "Jeg har det på præcis samme måde. Jeg ER jo også min virksomhed. Man sætter sig selv på spil"

"Præcis, men jeg er en meget følsom mand, og har også brug for et skulderklap. Og jeg prøver virkelig at være sød, og leve efter det. God karma." afslutter Kalle.

Kalle og Caroline har mange ting tilfælles. Udover de begge to er iværkstættere indenfor børnekultur, kommer de også fra samme by, nemlig Aarhus. De har begge to fødselsdag 1. december, har en søn, der hedder Viggo fra 2007 - og så ved de, hvad det vil sige, at VÆRE sin egen virksomhed.

 

I år kan I møde Børn i byen til BørnefestiBAL i både København og Aarhus, hvor vi deler chokolade, balloner og klistermærker ud til alle børn. BørnfestiBAL rejser rundt i Danmark fra den 30. maj - 10. juni. I kan deltage i festlighederne på følgende datoer:

30. maj: Aalborg
1. juni: Aarhus
2. juni: Aabenraa
8.-9. juni: København
10. juni: Odense

Læs mere om BørnefestiBAL

VIDSTE DU, AT KALLE B...?
- Arrangerede sin første musikfestival, da han gik i 10. klasse
- Spillede i band med Tina Dickow på Samsøgade Skole i Aarhus
- Har udgivet to abums: Pippelipop 1 og 2
- Fik sin søn Viggo i 2007, som er den primære årsag til, at han beskæftiger sig med børnekultur
- Afholdte sit første BørnefestiBAL i 2015
 
LÆS OGSÅ: Caroline Meldgaard: Min mand bad om skilsmisse over Skype