Smut ind i et magisk univers for de allermindste. Børn i byen har anmeldt Experimentariums nye Minivers for de 1-5-årige.

Skoene skal af, inden en dør med højt håndtag, som kun voksne kan nå, stille åbner til Experimentariums Miniverset – et magisk land for de 1-5-årige. Her er dæmpet belysning og gulvet beklædt med blødt tæppe – det giver en sikker og hyggelig fornemmelse.

Timevis af leg

Miniverset er opdelt i syv verdener med hver deres naturvidenskabelige pointe - mine ledsagere (en 3- og 5-årig) drøner straks hen til en gårdbutik, hvor de kan bippe varer ved et rigtigt kassebånd, forsøge at regne og få båndet til at rulle. Her bliver de hængende længe.

Alt er lækkert, børnevenligt og lavet til, at man må lege, trykke, hive og undersøge. 

Ved siden af kan vi lære om blæsten. Store vindmaskine-rør står og blæser – ungerne kan nu smide blade lavet af stof ind i røret og se, hvordan de hvirvler op – simpelt og helt genialt. Børnene griner helt ned i maven. 

Næste stop er Hospitalet – her kan vi på en kæmpe skærm-væg se vores skelet, imens vi danser rundt foran - virkelig skægt for både forældre og børn. På hospitalet kan vi også røngten-fotografere bamser, der er patienter på hospitalet og pleje dem.

Magisk drømmeland

Pludselig står vi i ”Spejlhavet” – massevis af spejle er sat op og gør det spændende at undersøge sig selv og se hvordan ens spejlbillede reflekterer på mange bølgende og skøre måder.

Vi lister forsigtigt ind i  ”Skyggeskoven” – der er mørkt, kun små lamper lyser. Først tør børnene ikke og løber hurtigt ud – men til sidst sidder de inde i ”hulen” og læser bøger og føler sig modige.  

Vi er også forbi kæmpemæssige skumklodser, hvor der skal bygges konstruktioner, der kan holde til vind og vejr og vi leger gemmeleg i et drømmeagtigt landskab, hvor ungerne er hoppet i ræve og muldvarpedragter. 

Roligt, trygt og nærværende

Som forældre kommer vi ned i gear, da legeområdet er overskueligt og trygt. Undervejs møder vi et dedikeret personale, der guider ungerne, leger med dem og spreder ro og overskud. 

Vi misser lidt med øjnene, da vi træder ud i det strålende forårsvejr igen efter et par timers eventyrlig leg i Miniverset  - ”Kan vi komme igen i morgen?”, spørger min søn ivrigt. 

Tip!

I kan snildt tage madpakken med til Miniverset, der er opsat bænke lige udenfor legeområdet. I spiseområdet er samme hyggelige, magiske hulestemning.

INFO

Miniverset, som er en del af Experimentarium er for de 1-5-årige, men større søskende må gerne være med sammen med de små og forældre.

Der er tænkt på det hele med massevis af skabe til tasker, jakker og sko  - og gode toiletforhold tæt på.

Foto: Experimentarium / David Trood