Hvordan mon boligstylist Mette Helena Rasmussen fra Nybyggerne og Go' Morgen Danmark bruger byen med sine børn? Få Mettes allerbedste tips lige her.

Hvad har du sidst lavet med dine børn i byen? 

- Vi bor ved Voldene og er glade for både at komme på Voldens legeplads og Christianias legeplads. Når det er godt vejr, cykler vi ud til Amager Strandpark. Vi har allerede været i vandet op til flere gange i år. 1. maj cyklede Johs og jeg til Fælledparken og legede på Trafiklegepladsen, Trampolinlegepladsen og Tårnlegepladsen. Vores yndlingsmuseum er Nationalmuseet - med børnemuseet, hvor vi elsker at klæde os ud og lege ‘gamle dage’. Især da det var gratis at komme ind. Vi har Årskort til Tivoli og bruger det flittigt. 

Er der en særlig børnevenlig cafe eller restaurant, der hitter hos jer?

- Vi går sjældent ud og spiser. Jeg har været glad for at bestille sund takeaway fra Roomservice.dk. En sjælden gang går vi på den lokale Familierestaurant Rimini i starten af Amagerbrogade.

Hvad laver I, når I skal slappe helt af i familien?

- Mine børn ville nok sige noget med iPads. Men på det seneste er vi faktisk oftere og oftere taget ud af byen i weekeden og har besøgt min veninde, der har et hus med en stor have og sø i Nordsjælland. Her er alt på ungernes præmisser, vi kan hoppe på trampolin, ro i robåd, lave bål, ligge på liggestole i solen, grille og drikke hvidvin, mens børnene falder i søvn rundt om os under vattæpper i liggestolene.

Har du et tip til en rejsedestination, der fungerer godt med børn?

- Børnene og jeg rejser gerne 1-2 gange om året til Sydøstasien. Vi har været i Thailand flere gange, Malaysia og til sommer skal vi til Bali. Vi har været rigtig glade for Koh Chang og Koh Mak. Mine børn er super seje, og (7-9-13)  har vi aldrig været syge på vores rejser. Jeg oplever det overhovedet ikke udfordrende at rejse alene med mine børn i Asien.

Jeg planlægger ruten hjemmefra, booker hoteller og arrangerer transfer, så mor har styr på det. Vi bor både på billige backpacker hoteller og slutter altid ferien af på et dyrere Resort. Vi er egentlig aldrig alene på vores rejser. Vi møder hele tiden andre familier, som vi hygger os med.

Har du et "hemmeligt" børnekultur-tip til byen?

- Børnene og jeg glæder os til Karneval i København i pinsen. Det er stort for os alle tre at se paraden danse ned gennem strøget, det er gratis, og tidligere har vi også købt armbånd og er taget ud på karnevalspladsen og set de forskellige dansere opføre deres shows. I år holder karnevallet til i indre by, så jeg er lidt nysgerrig på, hvor børnevenligt det er i år.

Og til sidst - vil du måske dele et godt indretningstip til børneværelset? 

- Vi bor i en 150 m2 stor lejlighed, men vi sover alligevel sammen. Johs leger over det hele, og hvad skal man egentlig ellers også bruge en stue til? Stuen er et uddøende rum - i hvert fald som et isoleret rum.

INFO

Mette Helena Rasmussen, 36, boligstylist, indehaver af www.retrovilla.dk, indretningsekspert i Go’Morgen Danmark og dommer i Nybyggerne på TV2.

Single mor til Villa Malou, 11 år og Johs, 6 år.

Bor i en lejlighed på Amagerbro i København.

Foto: Mette Helena privat og Københavns karneval