Ta' toget til Malmø i efterårsferien. Kun 39 minutter fra Kbh venter magiske legepladser, eventyrlige legelande og smukke museer. Mærk, hvordan skuldrene sænkes med et efterårsbesøg i dejlige Malmø.

Denne artikel er bragt i samarbejde med DSB

 

På kunstmuseum: Kreative stunder i børnehøjde

Malmø har flere kunstmuseer, som hele familien vil elske at besøge i efterårsferien. Prøv Form Design Center som har skiftende inspirerende udstilinger, kreativt drop-in børneværksted lørdage og søndage og skattejagt for børn. Moderna Museet byder på massevis af kunst, her er også en hyggelig cafe, som I kan snuppe en lillle kunstpause på. 

Folkets park: Børneteater, cafe og legepladser

Folkets Park er super børnevenlig, og her er altid noget at lave. Besøg Reptilcenteret og sig hej til en øgle, hold øje med den udendørs teaterscene, der spiller børneteater, snup en tur på deres kæphestebane, leg løs på parkens legepladser eller spis en snack på Sallies kaffebar.

Hyllliebadet: Timevis af vandsjov 

Hylliebadet, som I finder lige ved Hyllie Station er Malmøs imponerende badeparadis, hvor I kan glæde jer til  vandrutchebaner, bassiner og boblebade. Ta' et hvil i badelandets familieområde med pool til de helt små. I kan sagtens bruge mange timer i det lune vand, inden turen går videre ud i efterårshyggelige Malmø. 

Tour-de-museum: Bliv klogere

Prøv en række af Malmøs spændende museer: På Slottsholmen finder I Akvariet, hvor I kan møde eksotiske fisk og blive klogere på livet under vandet. Lev jer ind i den maritime verden på Teknikens och Sjöfartens hus, og leg løs på den imponerende indendørs legeplads. Mist appetitten på Disgusting Food - en oplevelse, som I ikke vil glemme foreløbig.

Udendørs kunst: På jagt efter gavlmalerier

Det vrimler med udendørs kunst i Malmø - og især byens gavlmalerier er værd at kigge efter. Gå en tur rundt i den smukke by og kig efter de imponerende malerier på husenes mure. En hyggelig disciplin for børnene. Få et overblik over byens gavlmalerier her.

Funnys Äventyr: Leg med Mumi og Alfons

Gem jer i Alfon Åbergs hule, besøg Mumitroldenes hus eller gå på eventyr i Peddersen og Findus' univers - Funnys Äventyr er et magisk legeland. Besøg den hyggelige cafe, som byder på farvestrålende kager. I finder også en fin butik, hvor I kan købe bøger, kopper og andre sager med figurer fra børnebøgerne på. 

Malmø Saluhall: Når maverne knurrer

Efter en tur rundt i Malmø, er det tid til at fylde maverne med lidt snacks. I Malmø Saluhall finder I stensikkert noget for alles smag. Stedet minder lidt om Torvehallerne i København - og her kan I glæde jer til masser af lækker streetfood. Skal det være pizza, burgere eller måske asiatisk?

Leg i Malmø: Temalegepladser og skating

I Malmø vrimler det med over 20 temalegepladser, som børnene ikke vil videre fra. Prøv alt fra cirkuslegepladsen og hav- og strandlegepladsen til musiklegepladsen og teaterlegepladsen - find en legeplads nær jer her. Er børnene skaterglade? Så byder Malmø også på et fantastisk skateområde i Stabelbäddsparken.

Kanini: Børnebibliotek med legeområder 

Søg i ly fra det til tider blæsende efterårsvejr på Stadsbiblioteket, hvor den nyligt renoverede børneafdeling ved navn "Kanini" indbyder til leg og boglæsning. Her kan I - helt gratis - gå på opdagelse i de forskellige legeuniverser. Prøv "Grotten", "Regnbuen" eller "Skyggen" og få hurtigt flere timer til at gå.

Shopping: På tur i de små gader 

Malmø byder på mange fine butikker. Forkæl børnene eller jer selv med et lille særligt minde fra Malmø. Slut af med en tur på cafe, hvor I kan nyde "fika" (kaffe og kage). Prøv interiørbutikken og cafeen Ab Småland, besøg børne-etagen i stormagasinet Åhléns, og er I på jagt efter genbrug, så gå forbi Loppislounge. I det store shoppingcenter EntreMalmö kan børnene slå sig løs i dinoland, prøve glowgolf og meget mere.

Smut til Malmø på 39 minutter 

* Togturen tager kun 39 minutter fra København H. og Malmø station ligger centralt i byen - tæt på byens børneoplevelser.

* Det er grønnere at tage toget fremfor bilen, og turen giver masser af nærvær sammen med ungerne.

* Med en Øresund Familiebillet kan I rejse to eller flere sammen, dog behøver i ikke at være en familie. Billetten gælder op til 5 personer, men max 2 voksne

* Rejser du fra hovedstadsområdet, kan du købe billetten i en DSB billetautomat eller i 7-Eleven på stationen.

* Når du rejser til Sydsverige fra et andet sted i Danmark end hovedstadsområdet, kan du købe din billet i DSB Netbutik Udland

Planlæg din rejse lige her.

 

 

 

Fotos: 1) Daniel Engvall 2) ALline Lesner  3) Sanni Dolck  4)  © Jenny Eliasson / Malmö Museer 5) Foto: Tina Axelsson 6) Funnys Äventyr 7) André Pihl, Wingårdhs 8) Foto: Werner Nystrand 9) Malmø Stadsbibliotek - Kanini 10) Tina Axelsson