Pelle HvenegaardHvordan mon Pelle Hvenegaard bruger byen med sin lille familie? Her tipper han om sejlture, billig latte og lækre legepladser.

Hvem: TV-vært Pelle Hvenegaard, gift med Caroline M. G. Hvenegaard og far til lille Ukhona på halvandet år.

HVAD HAR DU SIDST LAVET MED DIN DATTER I BYEN?
- Vi sejlede en tur rundt i kanalerne. Det at sejle gør bare noget ved børn (og de voksne) – de slapper virkelig af og får ro på. Der er hele tiden noget at se på, når byen langsomt driver forbi – alt fra svaner til kanalrundfartsbåde, hvor det er et stort hit, når de opdager, at de kan få en hel båd til at vinke tilbage med et vink og et smil. Samtidig bor vi jo i en by, hvor vandet i havnen er så rent at man kan bade, når temperaturen er til det – det er fantastisk!!  Vi er heldige at have vores egen lille båd liggende i Christianshavns kanal, men der er efterhånden en del muligheder for at leje en båd for en time eller to.

ER DER EN SÆRLIG CAFÉ ELLER RESTAURANT, DER HITTER HOS JER?
- Lige nu er vi begge på barsel - det giver virkelig pres på økonomien og for første gang i lang tid studser vi over, hvor dyr en kop kaffe er ude i byen! Vi er nødt til at prioritere og vil hellere gemme pengene og bruge dem på en ekstra dag på Bali til vinter, hvor en enkelt café-tur herhjemme snildt giver en ekstra dag i paradiset derude. Vi har dog luret, at man som medlem i vores lokale Irma får en ganske udmærket latte for en 5’er – så det er menuen sammen med sammenklappet for tiden.
Når vi flotter os, så er det på den lokale “Parterre" på hjørnet af Brobergsgade og Kanalen her på havnen.

LÆS OGSÅ: Guide: Find en bemandet legeplads i DIN bydel

Pelle HvenegaardHAR I EN FAVORIT-LEGEPLADS?
- Vi bruger rigtig meget den store legeplads oppe på Christianshavns vold – der er masser af plads og mulighed for at tonse rundt med de mange andre børn – eller at finde et stille hjørne og lege med en pind. Derudover er Bondegården ude i Urbanplanen, en legeplads med masser af dyr lige midt i betonjunglen, en skøn oase og et godt, gratis alternativ til Zoo.

HVAD LAVER I, NÅR I SKAL SLAPPE HELT AF I FAMILIEN?
- Hvis vi ikke sejler, så rejser vi. Det er så dejligt at være væk fra hverdagens gøremål og en kalender, der alt for hurtigt bliver fyldt op, hvis man ikke passer på. Det gælder så selvfølgelig om at have ro på, når man rejser, så det bliver på den lilles betingelser. Derfor sørger vi for at holde de samme rutiner, så indtrykkene ikke bliver for mange eller voldsomme.

HAR DU ET TIP TIL EN REJSEDESTINATION, DER FUNGERER GODT MED BØRN?
- Vi er jo relativt nye i det "game", så spørg igen om et år, haha! Men jeg tænker alle steder er børnevenlige, hvis man opsøger det. Vi har faktisk lige været et smut i Madrid, hvor vi opdagede det relativt nye område nede sydpå, ved "floden", hvor der er masser af grønne områder, legepladser og springvand, børnene kan lege i. Derudover er Retiro Parken fantastisk både med og uden børn.

TIP! Følg Pelle Hvenegaard og familien på Instagram @pellehvenegaard

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.