Caro og hendes kæreste er taget på romantisk getaway til Bandholm Hotel på Lolland. Læs om opholdet her.

Kåret til Danmarks bedste hotel 3 år i træk

Kender du det, når mørket og det våde vejr trækker sig sammen om dig. Du ønsker bare at gemme dig væk med et varmt tæppe, masser af stearinlys, et godt glas rødvin og en buldrende pejs. Sådan et sted findes. Det hedder Bandholm Hotel. Kåret til Danmarks bedste hotel 3 år i træk samt modtager af en lang række internationale priser. Jeg forstår godt hvorfor.

Min kæreste og jeg ankommer en forblæst, regnfuld eftermiddag i november måned. Hotellet ligger helt ned til havet i byen Bandholm på Lolland. Uden at ville fornærme nogen, så tror jeg, at de færreste forbinder det flade Lolland med luksus og overskud. Men allerede fra det øjeblik, man går op ad trappen til den majestætiske hovedbygning, er det svært ikke at blive imponeret. Bygningen er holdt helt i hvidt, og facaden er beklædt med lange vertikale rækker af lyskæder, der hænger som glødende ild og spreder mørket langt væk.

Romantisk getaway

Vi bliver mødt af en professionel og venlig reception, der tjekker os ind på ”Romantisk ophold”, som er det vi skal nyde det næste døgns tid. Personalet har fuldstændig styr på deres forretning, og vi lader skuldrene sænke sig og overlader kontrollen til personalet. De viser vejen herfra. På det luksuriøse værelse står en velkomstgave med en stor buket røde roser, delikate kager, fyldte choklader og en flaske Tre Secoli Brachetto d’ Aqui. Det er en skøn Spumante, der er kendt af alt for få herhjemme. Den er lavet på jordbær, grape og hindbær og har et syreniveau, der gør balancen mellem det søde og syrlige perfekt harmonisk.

Inden middagen ligger vi henslængt på den store seng med bobler i hånden og total afslapning. Vi føler vi har snydt hele verden ved at gemme os væk her på det historiske hotel. Hotellets historie går faktisk helt tilbage til 1692, og den nuværende hovedbygning kan dateres til 1886. Og man kan mærke historiens vingesus og den nedarvede elegance gennemstrømme de smukke bygninger.

bandholm middag
Middag i afslappede omgivelser

Kl. 19.30 sætter vi os forventningsfulde til bords. Førstehåndsindtrykket har gjort, at vi er overbeviste om, at der også må være styr på køkkenet. Vores tjener guider os kyndigt igennem menukortet, og vi vælger Bandholmmenuen, der følger sæsonen og anvender lokale råvarer. Vi vælger vinmenuen og krydser fingre for, at hotellet har lige så god smag i vin som i indretning.

I restauranten er der en hel særlig stemning af ro og afslappethed, og det skyldes, at tjenerne har en behagelig afslappet og rolig udstråling. Men det skyldes også, at Bandholm Hotel er et luksus getaway-sted for voksne og ikke børnefamilier. Her er der fokus på voksenforkælelse og måske lige at få det åndehul, man kan have brug for i en hektisk hverdag med lektielæsning og madpakker. Her kan vi lade op og komme tilbage til ungerne med overskud og energi.

Vi nyder et par bidder af det lækre hjemmebagte brød med syrnet smør, inden første ret bliver serveret. Forretten er jomfruhummer, glaseret græskar, havtorn og let skummende græskarsuppe. Oplevelsen er små smagseksplosioner at det salte og syrlige og bliver perfekt akkompagneret en Riesling Spätlese trocken fra 2016 fra Karl Joh. Molitor.

Bandholm hotel
Confit af lokal velfærdskylling

Efter en behagelig pause kommer vi til hovedretten der er confit af lokal kylling med cremet, sprød broccoli, sauce på fonden og kartofler med persille og syrnet smør. Tjeneren fortæller en lille historie om kyllingeopdrættet, hvor man går meget op i, at fuglen har de bedste forhold. Hun lover, at det vil vi også kunne smage. Og det kan vi. Det er måske den bedste kylling i både smag og konsistens, vi til dato har smagt. Vinen er en Terralsole, Rosso di Montalcino 2016. Det er en af de vine, man næsten kan drikke med næsen. Bouqueten er så dyb og aromatisk, at man med stor tilfredsstillelse bare kan sidde og snuse til glasset.

Delikat dessert med æbler fra haven

Efter hovedretten holder vi en lille pause. Vi nyder det smukke lokale, vi sidder i. Der er pyntet op til jul. Det er overdådigt, men alligevel uden at være for meget, ligesom de blomsterdekorationer, der pryder restauranten, er imponerede uden at dominere.
Belysningen er rar og akustikken behagelig. Alle elementer spiller smukt sammen, og vores tjenere er hele tiden opmærksomme på, om vi har, hvad vi skal bruge. Desserten kommer endelig på bordet, og den lyder i sin beskrivelse meget afdæmpet og ydmyg. Den er bare æbler fra egen have. Og jo det kan da godt være, at det bare er æbler fra haven, men æblerne er også lige vendt i en kompot med vanilje og har chunks af saltet kiks med honning, der giver en delikat saltkaramelliseret smag. Til sidst er desserten toppet med fintrevet, brændt hasselnød og med en cremet vaniljeis og brunet smør. Konsistensen af æblerne blandet med de fintrevne nødder giver en næsten marcipanagtig oplevelse. Bare friskere og langt mere spændende. Vinen er en hvid port, der sikrer at hele oplevelsen bliver bundet smukt sammen som med silkesløje.

Overdådig morgenmadsbuffet og smuk sandstrand

Morgenmaden serveres i et stort højloftet lokale, der opleves som en vinterhave med sine store vinduer, der giver kik til havet, og loftet prydes af smukke lysekroner. Selvom det er en grå morgen, føler vi, at vi sidder badet i lys, mens vi drikker koldpresset lokal æblemost og spiser os igennem en overdådig buffet. Den byder på røræg, sprødstegt bacon og små stegte kvalitetspølser. Her er røget laks, hjemmelavede marmelader, pålæg fra slagteren, friske frugter, og økologisk kaffe.

Min mand sidder med et stort tilfreds smil, da det går op for ham, at han kan vælge mellem tre forskellige slags bitter. Han ender med at prøve to af dem, for han er kommet i julestemning, som han siger.


Vi afslutter vores ophold med en gåtur igennem byen. Bandholm er faktisk en idyllisk og pittoresk lille landsby med fine bindingsværkshuse og masser af stemning. Vores gåtur ender på stranden. Stranden er med fint lyst sand, og den ligger lige nedenfor hotellet. Vi kan nemt forestille os, hvilke smukke stunder, vi også kan tilbringe udendørs med middag på terrassen og måske med et dyp i bølgerne efter. Og hvem ved, måske velkomstgaven, den gode Spumante, skal med os på stranden næste gang. Vi bliver enige om, at den også vil være skøn at nyde med saltvand i håret og sand mellem tæerne, mens solen synker i havet en sommeraften om et halvt års tid.


Børn i byen var inviteret af Bandholm Hotel
Læs mere om Bandholm Hotel her.