Lo
Børn i byen er taget med på Louisianas eftertragtede søndagsværksted med kunstformidling i udstillingen og kreative udfoldelser i Børnehuset. Picasso var omdrejningspunktet.

I søndagsværkstedet er halvanden time fordelt mellem kunstformidling i udstillingen og kreative udfoldelser i Børnehusets kælder. Det er populært at deltage, men fortvivl ikke, hvis en plads på omvisningen glipper, for inspirationen kan sagtens hentes på egen hånd i udstillingen, og der er gjort virkelig meget ud  af formidlingen i Børnehuset, så det er let for børn at komme i gang med at kreere deres egne kunstinspirerede værker.

At Louisiana er et uhyre populært museum, opdager vi hurtigt, da vi ser køen ved indgangen umiddelbart før åbningstid, og den er der stadig (dog i en mindre udgave), da vi tre en halv time senere kunstmættede forlader museet igen. ”Det er helt almindeligt”, fortæller en af Louisianas passionerede kunstformidlere, der står for søndagsværkstedet i dag. Det er ikke  usædvanligt, at der kommer 500 børn i huset, så de 16 pladser til værkstedet, der ikke kan reserveres på forhånd, bliver hurtigt revet væk.

LouisianaSøndagsværkstedet

Et fåtal af voksne går med på turen rundt i udstillingen, så gruppen let kan komme rundt i den meget besøgte Picassoudstilling, der omfatter 160 keramiske værker. Der gøres stop på fire udvalgte steder, hvor vi fordyber os i Picassos arbejde med hhv. tallerkener og vaser, hans enkle streg og fascination for dyremotiver.

Børnene får teknisk viden om keramikprocessen, og de indgår aktivt undervejs, både når de bliver spurgt om, hvad de får øje på, og når de skal skitsetegne på de medbragte tegneplader. Undervejs fortælles også fascinerende fakta om den kendte kunstner, der havde 23 navne og hvis første ord var ’blyant’.

Formidlingen er tilrettelagt et børnepublikum, og alle holder fokus fra start til slut. Efter omvisningen går vi ned bagerst i Børnehusets kælderetage, hvor børnene skal forme og farve deres egen tallerken ud af ler. Præcis halvanden time efter søndagsværkstedet er startet, bliver 16 Picasso-inspirerede tallerkener stolt fremvist og præsenteret for hinanden.

Picassoudstillingen er åben frem til den 27. maj. Derefter vil indholdet af  søndagsværkstedet naturligvis ændre karakter, så arbejdet i værkstedet fortsat matcher den aktuelle udstilling og giver børnene mulighed for at gå i den
pågældende kunstners fodspor og lade sig inspirere af ideer, materialer og teknikker.

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige museer

Børnehusets åbne værksteder

Hvis der ikke er flere pladser på søndagsværkstedet, og man gerne vil have hjælp til at fordybe sig i Picasso, kan man låne en ’picassokuffert’ fra en centralt placeret stige i Børnehuset. I kufferten finder man et A3 ark med seks opgaver, som man skal gå rundt i udstillingen for at løse. Således bliver man guidet den samme tur rundt og får  stort set den samme viden, som hvis man havde deltaget i søndagsværkstedet.

Derudover er Børnehuset på Louisiana et treetagers mekka for kreative poder mellem 4 og 16 år: På øverste etage kan man for tiden udfordre sig med at forme filtstreger eller lege med små kreationer under temaet arkitektur og landskab. Midteretagen er delt op med en legohalvdel og en halvdel med papirklip. Nederst er der tre arbejdsstationer, hvor børnene kan hhv. male, tegne og modellere. Arbejdsstationerne tager udgangspunkt i husets aktuelle udstillinger og samlinger, og selv om det er et populært sted, er der plads nok til, at man kan udfolde sig ved den arbejdsstation, man ønsker.

Det er gratis at benytte Børnehuset for husets gæster, og man må gerne tage sine kreationer med hjem, hvis blot man pakker dem ind.

INFO OM SØNDAGSVÆRKSTEDET:

HVORNÅR: Søndag 11.30-13.00 med start i Børnehuset (desuden to daglige ”søndagsværksteder” for børn i skolernes ferier)
HVEM: Børn 4-16 år. 4-5 år skal følges af voksen
PRIS: Kr. 20 – inkl. materialer
TILMELDING: På dagen i Børnehuset, max. 16 børn

INFO OM BØRNEHUSETS ÅBNE VÆRKSTEDER:

HVORNÅR: Tirsdag-søndag kl. 11.00-17.30 (i ferier 11-17.00).
FOR HVEM: Børn 4-16 år. 4-5 årige skal følges med en voksen.
GRATIS for museets gæster inkl. materialer.

Fotos: Louise Ahrenkiel og Louisiana Museum of Modern Art

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.