Udnyt dagene derhjemme til at lære junior klokken - måske som en del af hjemmeskolingen? Vi giver jer her 5 tips til at gøre det lettere.


1. Print-selv-ark: Gratisskole.dk

Gratisskole.dk finder du undervisningsmateriale i PDF-format til fri download - heriblandt smarte lærings- og opgaveark om klokken. Start f.eks. med at printe arket med det store ur, og lad så junior klippe og farvelægge viserne, som I efterfølgende kan sætte på med f.eks. tegnestifter. Forklar og øv jer på klokken i løbet af dagen og dens gøremål. Hvad er klokken, når I står op, spiser frokost, aftensmad osv.? Når junior har fanget essensen, kan du efterfølgende printe visuelle opgaveark, som han eller hun skal løse. Det kræver blot en blyant og viskelæder.


2. Brætspil og bog: Lær klokken med Villads fra Valby

Brætspil
"Villads fra Valby: Lær om klokken"-spillet henvender sig til børn i alderen 4-7 år, og gør det meget sjovere at lære klokken. Man kan spille 1-4 personer sammen, og et spil tager ca. 15 minutter. Pris: 129 kr. - kan købes online lige her.

Bog
Bogen "Villads fra Valby lærer klokken" er en humoristisk historie om ure, visere, minutter og timer, fortalt i sædvanlig veloplagt Villads fra Valby-stil. Her kan børn også selv lære klokken og øve sig i at få tiden til at gå sammen med Villads. Pris: 149 kr. - kan købes online lige her.


3. App/spil: Mingoville Lær Klokken

Mingovilles populære app, "Fun Clock", findes også på dansk - nemlig: "Mingoville Lær Klokken". Appen er et spil, hvor fokus er på at fortælle en historie, samtidig med, at børn lærer klokken at kende. Bag appen står den prisbelønnede virksomhed Mingoville, der producerer en lang række undervisningsprogrammer. Appen byder på flotte animationer, spændende lydeffekter og vil gennem leg og sjove spil lære dit barn klokken. Pris: 25 kr. i App Store og 15 kr. på Google Play.


4. Musik/lydbog: Søren og Lotte, lyt & lær klokken

Søren og Lottes album "Klokken" består af 14 søde, danske børnesange. Hver sang handler om et tidspunkt på dagen f.eks. morgenmad, frikvarter, aftensmad og sengetid. Hver sang indledes med en lille snak mellem Søren og Lotte, hvor de fortæller klokken, og hvor den lille og store viser står. Den allerførste sang forklarer, hvordan uret fungerer. Alle sange kan høres gratis på YouTube, men findes også på Spotify eller kan købes på Google Play til 85 kr. 

5. YouTube: Læringsvideoer for børn

En hurtig søgning på YouTube afslører, at der ligger flere forskellige slags læringsvideoer om klokken for børn. Gå på opdagelse og se hvilke videoer, der tiltaler lige netop dit barn. Søg f.eks. på "Lær klokken for børn" - så kommer der masser af videoer op - nogle sjovere end andre. Vi har bl.a. set på Silke, Klokken med Peter og Mickeys Klubhus, som alle er animerede tegnefilm, og derfor vil tiltale de mindre børn.

EKSTRA TIP: Tjek også Legeakademiets store udvalg af hjælpemidler til at lære klokken lige her.