Tag familien med ud i i mørket, når Kulturnatten endelig rammer byen igen fredag den 15. oktober. Der er mange sjove arrangementer for børn og deres voksne - se bare her, hvor vi har samlet 12 af slagsen!

INDEHOLDER ANNONCE

Zoologisk Have - dyr, mad og oplevelser i mørket

Start årets kulturnat i ZOO med at få stillet sulten sammen med havens dyr. ZOO's madudbud har gennemgået et kvalitetsløft af dimensioner, hvilket betyder, at Zoomarked nu byder på street food til alle smagsløg, og ZOO's nye restauranter og caféer står klar til at servere mad i topklasse. Aftenens øvrige fokus er på lys, lydog opdagelser. I kan blandt andet glæde jer til at opleve det storslåede Pandaanlæg tegnet af Bjarke Ingels Group og Schønherr Landskabsarkitekter efter mørkets frembrud. 

Hovedstadens Beredskab - besøg Vesterbro Brandstation

På Vesterbro Brandstation og Brandmuseet slår de dørene op til en aften med sjove aktiviteter for både store og små. Udforsk brandbiler og ambulancer, og mød stationens brandmænd og ambulancereddere, som viser deres udstyr frem. Find ud af, om I har, hvad der skal til for at blive juniorbrandmænd, og prøv at slukke en rigtig ildebrand. I kan også gå på opdagelse på Brandmuseet, besøge Bamsehospitalet, møde den populære maskot Ildefanten og meget mere. 

Teatermagi med Det Kongelige Teater - Postyrium

ANNONCE

Kig forbi Ofelia Plads, der fra den 15. oktober byder indenfor i 3 containere, som Det Kongelige Teater har fyldt med teatermagi! Prøv ægte kostumer, dans ballet eller spil skuespil - hvad end der skal til for at vække jeres teaterglæde. Hele fornøjelsen er gratis, så det er bare om at dukke op og slå jer løs. 

Ruinerne under Christiansborg - spøgelser i dystre ruiner

Seks meter under jordens overflade huserer farlige landsforrædere, skumle hekse og en hævngerrig kongedatter i de mørke og mystiske ruiner under Christiansborg. Mød dem på Kulturnatten, og oplev ruinerne af det grusomme fængsel Blåtårn, hvor de sad indespærret, samt ruinerne af Biskop Absalons middelalderborg. 

Cinemateket - smikører, 3D-karakterer og gyserfilm

Lad tankerne og kreativiteten flyde, når Cinemateket - Det Danske Filminstitut inviterer indenfor til en alsidig kulturnat. Opfyld jeres vildeste fantasier i samarbejde med sminkørerne, prøv kræfter med den kreative proces bag skabelsen af 3d-karakterer, lyt til det spændende oplæg om gyserfilm, og tag på filmvandring i København. 

Bibliotek & Kulturhus - Sallys far rocker Vesterbro

Kender I Sallys far? Det gør de fleste brn og deres voksne efterhånden. Igennem ikke mindre end ni bøger har Sally stået model til sin fars pinligheder og løgnehistorier, og læserne har hulket af grin ppå sidelinjen. Denne aften vil Vesterbro Bibliotek & Kulturhus bringe universet omkring Sallys far til live med løgnehistorier, bandekasse og heavy metal. Aftenen har fået det passende navn 'Sallys far rocker Vesterbro'.

Verdenspremiere i DAC - Hermés in the Making

Kom helt tæt på det franske modehus Hermés, når Dansk Arkitektur Center byder indenfor på Kulturnatten og i børnenes efterårsferie. Der vil være interaktive installationer og sanselige oplevelser for både børn og voksne - I kan blandt andet deltage i workshops, se kortfilm og meget mere. Efter 10 dages verdenspremiere i København rejser pop-up eventen Hermés in the Making videre til forskellige byer i USA. Der er gratis adgang.

Kulturnat hos Sømods Bolcher - lidt til den søde tand

Gå ikke glip af årets sødeste Kulturnatsarrangement. Gården ind til den ikoniske bolchefabrik vil skinne med kulørte lamper, og I kan høre live musik, deltage i små aktiviteter og spise bolcher i lange baner! Drengene vil lave bolcher til jer en gang i timen indtil midnat, og I får selvfølgelig lov at komme med indenfor. Kl. 18:00 løftes sløret for årets Kulturnatbolche! I år samarbejder bolchefabrikken desuden helt eksklusivt med Kasper Brew Co., som leverer drikkevarerne. 

Kulturnatten på Bakkehuset - gys og gru i mørket

På Kulturnatten kan I besøge Kamma og Knud Lyne Rahbeks guldalderhjem, Bakkehusets særudstilling om broderi og deltage i de programsatte aktiviteter. Bakkehuset dyrker denne efterårsaften mørket med dets gys og gru. Gyset skærper sanserne og fører os sammen i kram og ikke mindst rædsel. Vi laver fede græskarlygter, læser gyselige historier for både børn og vokse, og slutter at med foredrag om uhyggen i litteraturen. Kom med - hvis I tør!

Hotel- og Restaurantskolen - i kokkeskole for en aften

Kom og oplev stedet for madhåndværk, gastronomi og godt værtskab. Gå i kokkeskole for en aften, og lav en lækker grøn middag sammen med kokkeeleverne, bliv klogere på øl og naturvin, lav spændende virgin cocktails, nyd en 'Sunday Afternoon Tea' på en fredag aften, og få en uforglemmelig aften, når der bliver kræset for jeres smagsløg. I kan også blive klogere på neurogastronomi og hjernens indflydelse på smag - og så kan I besøge elevernes Global Street Food med en masse lækre madboder.

Dansk Arkitektur Center - videnskab med Store Nørd

Eksplosivt videnskabsshow, sæbeboblearkitektur og et ikonisk fransk modehus. Kom til Kulturnat i Dansk Arkitektur Center, når de inviterer indenfor til en aften spækket med arkitektur- og designoplevelser. Vær blandt de første, der oplever udstillingen med det ikoniske franske modehus Hermés, og prøv jer selv af som designere. Bliv inspireret i talks og workshops med knald på eksperimenterne, når Emil og Kåre fra Store Nørd går på scenen. Og har I nogensinde rutsjet gennem en bygning? Prøv det og meget mere. 

Ubåden Sælen på Holmen - besøg Danmarks sidste ubåd

Bliv inviteret indenfor i Danmarks sidste ubåd, og hør tidligere ubådsfolk fortælle om oplevelser under Den Kolde Krig og tiden derefter. Få fortalt Sælens dramatiske historie, først i norsk og derefter i dansk tjeneste, og hør om forliset i 1990 og dens deltagelse i Golf-krigen. På grund af de snævre passager er ubåden en udfordring for gangbesværede. 

Københavns Professionshøjskole - hav, liv og kultur

På Campus Carlsberg kan I møde en masse sjove og alsidige aktiviteter under temaet: Hav, liv og kultur. Over 250 studerende fra lærer-, pædagog- og tekstilformidleruddannelsen skaber forestillinger og aktiviteter for børn og voksne i alle aldre. I kan blandt andet opleve modeshow med kreationer inspireret af havet, koncerter, fortællinger fra havet, børneteater, udstillinger og en masse sjove legeaktiviteter ed bevægelse og teknologier. Desuden kan I besøge det nye Playlab. 

 

Mere Kulturnat

Der findes et væld af sjove aktiviteter for børn og voksne i alle aldre på årets Kulturnat - få det samlede overblik i det store program lige her

 

Fotos: 1) Maria Sattrup / Sattrup & Høst 2) 'Postyrium', Det Kongelige Teater, foto: Camilla Winther 3) Det Danske Filminstitut 4) 'Hermés in the Making', Dansk Arkitektur Center 5-6Maria Sattrup / Sattrup & Høst