Tag familien med ud i mørket, når Kulturnatten endelig rammer byen igen fredag den 14. oktober. Der er mange sjove arrangementer for børn og deres voksne - se bare her, hvor vi har samlet 10 af slagsen!

Silentdisco og skattejagt på Glyptoteket

Hvor? Glyptoteket på Dantes Plads 7, 1556 København V
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Fra 3 år

Besøg Glyptoteket på Kulturnatten. Her kan I fra kl. 18 gå på skattejagt efter mønstre, monstre og dyr med en ”Glypto-leg” i hånden. Større børn kan glæde sig til silent disco og farvestrålende lys i festsalen fra kl. 20. Læs mere her.

Bolchegårdfest

Hvor? Sømods Bolcher på Nørregade 36B, 1165 København K
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Fra 2 år

Tag familien med til den traditionsfyldte bolchegårdfest i baggården hos Sømods Bolcher. Her kan I bl.a. overvære bolcheproduktion og få lækre bolchesmagsprøver. Der vil desuden være livemusik med Byggerbanden og drikke til de voksne. Læs mere her.

Harry Potter quiz på Gyldendal

Hvor? Gyldendal på Pilestræde 51, 1112 København K
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Fra 6 år

Har du en lille Harry Potter-fan derhjemme? Så skal I måske slå et smut forbi Gyldendal på Kulturnatten, hvor der en gang i timen vil være Harry Potter-quiz og mulighed for at vinde præmier fra det magiske univers! Der vil også være bogsalg, salg af snacks og drikke på aftenen. Læs mere her.

Porten til Riget er åben

Hvor? Rigshospitalet på Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Fra 6 år

Kom med ind bag kulisserne på Riget. Her kan I opleve den særlige stemning, når Rigshospitalets medarbejdere byder på sjove, anderledes og lærerige aktiviteter for hele familien. Prøv f.eks. jeres evner som DNA-detektiver, se en akutlægebil og få lagt en gips. Læs mere her.

Mød monstrene i Ruinerne under Christiansborg

Hvor? Christiansborg, Indre Slotsgård 0, 1218 København K
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Fra 6 år

På Kulturnatten har I også mulighed for at gå på opdagelse i det fantasifulde univers fyldt med farverige skabninger i Ruinerne under Christiansborg. Det er multikunstneren Shane Brox, der har skabt de følsomme monstre, som oplyser de mørke ruiner. Psst! Monstrene kan kun opleves oktober måned ud, så det er ved at være sidste chance! Læs mere her.

Læs også vores anmeldelse af udstillingen her.

Veteranbuskørsel som i gamle dage

Hvor? Ved alle Movia-stoppesteder i Indre By
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Hele familien

Tag ungerne med på en tur i en af Sporvejsmuseet Skjoldnæsholms flotte veteranbusser på en rute rundt i Indre By. Der kører 8-9 busser fra årene 1961-1990 med afgang ca. hvert 7. minut. Busserne stopper ved alle Movia-stoppesteder og kommer bl.a. forbi Nørreport, Rådhuspladsen, København H, Det Kongelige Bibliotek, Christiansborg/Holmens Kirke, Kongens Nytorv og Østerport. Læs mere her.

Dukketeater for de mindste

Hvor? Riddersalen på Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Fra 2 år

På Kulturnatten har I også mulighed for at opleve forestillingen Åbent Hus på Riddersalen - en enkel, poetisk og musikalsk dukketeaterforestilling for de mindste børn. Læs mere her.

Læs også vores anmeldelse af forestillingen her.

Halloween blandt dyrene i ZOO

Hvor? Zoologisk Have på Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Hele familien

Start Kulturnatten i ZOO, hvor aftenens fokus er på lys og lyd. Her kan I prøve silent disco og danse til jeres yndlingsmusik med dyr i baggrunden. Vær også med til at sætte gang i (u)hyggen i ZOO - Halloween tages helt ned i børnehøjde sammen med pandaen Pelle, kænguruen Kaya og dyrepasseren. Læs mere her.

Lav party pynt på Storm P. Museet

Hvor? Storm P. Museet på Frederiksberg Runddel 0, 2000 Frederiksberg
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Fra 6 år

På Storm P. Museet kan hele familien designe deres helt egen humoristiske Kulturnat souvenir: party pynt til flasker, som laves af flot papir og sjov grafik fra samlingerne! I kan også gå på opdagelse og hente inspiration i museets humor og satire udstillinger - bl.a. den helt nye særudstilling om humor for børn, "Men hvad må vi så?" Læs mere her.

Magien i kemien - lav jeres egen trylleslim

Hvor? Vibenshus Gymnasium på Jagtvej 163, 2100 København Ø
Hvornår? Fra kl. 18
Alder? Fra 5 år

Kom og oplev lysende snegleslim, tudsespyt, eksploderende drageånde og magisk hekseblod på Vibenhus Gymnasium! I kan også lave jeres egen trylleslim, som kan tages med hjem. Kom og oplev det mest eventyrlige ved science og oplev magien ved kemien. Velegnet for alle mellem 5 og 95 år - hvis I altså tør!  Læs mere her.

 

Mere Kulturnat

Der findes et væld af sjove aktiviteter for børn og voksne i alle aldre på årets Kulturnat - få det samlede overblik i det store program lige her

 

Fotos:
Glyptoteket af Ana Cecilia Gonzalez
Pexels
Monstre under Christiansborg af Thorkild Jensen
Åbent Hus af Bjarne Stæhr
Storm P. Museet af Anders Morgenthaler