I weekenden den 27.-28. august sætter Kulturhavn Festival endnu engang sejl med masser af gratis arrangementer i Københavns Havn! Vi har udvalgt vores 5 favoritter fra programmet - og de er allesammen ganske gratis!

Mød en ægte havfrue

Hvor? Havnebadet Fisketorvet og Orientkaj Station
Hvornår: 27. august kl. 11-12 og 14.30-15.30 + 28. august kl. 11-12 og 14-15

I læste rigtigt! Under Kulturhavn Festival kan I møde en vaskeægte havfrue i Havnebadet ved Fisketorvet om lørdagen og ved Orientkaj om søndagen! Her viser Havfruen Havdis sin hale frem, laver tricks i vandet og fortæller om havet og miljøet i børnehøjde. Med sig har hun en kuffert fuld af nordiske myter, røverhistorier og havfruehaler, som børnene kan prøve.

Kinesisk Løvedans

Hvor? Festivalpladsen: Frederiks Brygge
Hvornår? 27. august kl. 10-10.10

Oplev kinesisk løvedans, når dansk/kinesisk forening indtager kajen med et farverigt show. Løvedans er en mere end 1000 år gammel kinesisk folkekunst, der er ledsaget af gong-gonger, trommer og løvedansere, der i traditionen tro vil bringe spirituel styrke, held og glæde til Kulturhavns fejring af havnen.

Fold en båd og søsæt den

Hvor? Festivalpladsen: Orientkaj Station
Hvornår? 27. og 28. august kl. 11-16
 
Kig forbi Orientkajen og fold en båd, og se om den kan sejle. Papirfolderne fra foreningen Foldning.dk vil lede workshoppen Fold en båd og søsæt den. Her får I et indblik i den japanske papirfoldekunst og lærer at folde både i farverigt papir. Aktiviteten er særligt for børn, men voksne er også velkommen.

Poetisk hval-parade

Hvor? Festivalpladsen: Orientkaj Station
Hvornår? 28. august kl. 15-15.30

Oplev en poetisk hval-parade skabt af spanske og japanske kunstnere, der sætter fokus på klimakrisen. I halen på en blåhvalunge og dens tre dukkeførere, bliver I ledt gennem Orientkaj til hvalens sang. Den minder os om, at vi skal passe på den smukke jord, vi har.

Tumlastik på havnekanten

Hvor? Festivalpladsen: Orientkaj Station
Hvornår? 28. august kl. 10-11

Tag dit 2-4 årige barn med til en hyggelig formiddag med tumlastik på havnekanten. Her vil være både faldskærmslege, sæbebobler og rytmik ledet af Fritids- og Idrætsforeningen Nordhavn.

Find mange flere børnevenlige events...

Husk at Kulturhavn Festivals program er SPÆKKET med seje og gratis events for børn. Her er alt fra plantefarve-workshops og fisketure til sejlende koncerter og kajak for børn.

I kan se hele børneprogrammet lige her.

 

Fotos: 1) Richo Hald 2) Løveshow: Ingen fotografkredit 3) FoRicho Hald 4) Danmarks Internationale Gadeteater 5) Roalty free photo