Drys lidt kultur ud over efterårsferien med oplevelser for hele familien i Københavns Kulturkvarter. Oplev Danmarks fortid, nutid og fremtid inden for en radius af blot 10 minutters gang – og deltag i nogle af de helt særlige efterårsaktiviteter til børn. Vi guider jer afsted lige her!

Artiklen er bragt i samarbejde med Københavns Kulturkvarter

Dansk Arkitektur Center: Skab dit eget værelse, byg månearkitektur i LEGO® og (u)hygge med Halloween

Hvor? Bryghusgade 10, 1473 København
Hvornår? Uge 42
Pris? Børn under 18 år gratis, voksne 115 kr.

Der er sjov for alle aldre, når Dansk Arkitektur Center inviterer til efterårsferie med et spækket program. Oplev den anmelderroste udstilling "Kvinder skaber rum" og det tilhørende familieværksted, hvor man kan skabe sit eget værelse. Kig også forbi LEGO®-workshoppen og prøv kræfter med månearkitektur – inspireret af udstillingen ”A Space Saga”. Udenfor på Bryghuspladsen bliver der skruet op for Halloween-hyggen, hvor man kan skære græskar, lave kastanjedyr eller popcorn over bål.

Husk at I også kan tage en tur i den 40 m lange DAC Slide eller lege med arkitekturen i cafeens fine dukkehus, mens I nyder et lækkert måltid med udsigt over havnen.

Læs mere her.

Folketinget: Kom tæt på demokratiet

Hvor? Christiansborg, 1240 København K
Hvornår? Uge 42
Pris? Gratis
Alder? 5-11 år

Børn kommer ikke til at kede sig, hvis de besøger Folketinget i efterårsferien. Folketinget er nemlig på særlig udkig efter dygtige børn, der kan hjælpe med arbejdet i det travle hus. Her kan børn bl.a. finde ud af, hvor gode de er til holde styr på, at uindbudte gæster ikke sniger sig ind, hvor lynhurtige de er til at sortere affald, og hvordan det er at få lov til at bestemme lidt mere, end de gør derhjemme. Så tag dit barn i hånden, og prøv kræfter med nogle af de forskellige job, der er i Folketinget.

Læs mere her.

Den Sorte Diamant- Det Kgl. Bibliotek: Den Store Diamantjagt og kreativt værksted

Hvor? Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K
Hvornår? Mandag-lørdag i uge 42 fra kl. 10-16.
Pris? Gratis
Alder? 6-12 år

I efterårsferien inviterer Det Kgl. Bibliotek alle nysgerrige børn og deres voksne til at opleve mystikken i Det Kgl. Biblioteks fascinerende bygninger. Prøv oplevelsesturen Den Store Diamantjagt og find Visdommens Diamant. I kan også deltage i det kreative værksted og lave jeres egne kreative bogmærker af gamle bøger.
 
Læs mere her.

Københavns Museum: 90'ere og udstilling af DR1s Skattejagt på museet

Hvor? Stormgade 18, 1555 København V
Hvornår? Frem til 31. oktober
Pris? Børn under 18 år gratis, voksne 90 kr.

Sidste chance for at holde ferie i 1990’erne! Tag på Københavns Museum i efterårsferien, hvor I bl.a. kan se Ellen Hillingsø og Peter Frödins udstilling med det lækreste solarium fra DR1s ”Skattejagt på museet”, gå på opdagelse blandt tusindvis af ting fra 90’erne – og danse – i udstillingen ”Tidskapsler”, tegne jeres egen tidskapsel, eller dyste om at finde retroting i familiespillet. Det er ved at være sidste udkald, da udstillingerne snart lukker.

Læs mere her.

Arkæologisk Værksted: Rør ved flere hundrede år gammelt porcelæn!

Hvor? Stormgade 20, 1555 København
Hvornår? Weekenderne i efterårsferien kl. 12-16
Pris?
Børn og unge under 18 år gratis, voksne 90 kr.

Hvad fandt arkæologerne af spændende ting, da Metro-udgravningerne gik i gang i 1990’erne? I weekenderne i efterårsferien kan I høre museets arkæologer fortælle om udgravninger af de gamle byporte og en ukendt vikingekirkegård. Se fotos af udgravningsarbejdet og kom helt tæt på spændende arkæologiske fund fra flere af Metrostationerne.

Læs mere her.

BLOX: Halloween-aktiviteter for børnefamilier

Hvor? Bryghusgade, 1473 København
Hvornår? 16., 18., 20. og 22. oktober kl. 13-16
Pris? Gratis

I efterårsferien kan I også besøge Halloween-udstillingen i Njord drivhuskuppelen på Bryghuspladsen, samt deltage i masser af kreative Halloween-aktiviteter i et stort telt, der også står på Bryghuspladsen. Her kan hele familien skære græskarlygter, lave kastanjedyr samt tegne og klippe. Det kræver ingen tilmelding at deltage, men bemærk at græskar fordeles efter først-til-mølle princip.

Læs mere her.

Kunstforeningen GL STRAND: På opdagelse i kunsten

Hvor? Gammel Strand 48, 1202 København K
Pris? Børn under 16 år gratis, voksne 90 kr.

Tag en pause fra Københavns sprudlende centrum i Kunstforeningen GL STRAND, hvor I kan gå på opdagelse i billedkunsten, finde inspiration i bog- og designbutikken og slappe af i den hyggelige café med gårdhave. GL STRAND viser i øjeblikket udstillingen med den amerikanske avantgardekunstner Lee Lozano og den danske billedkunstner Svend Sømod, som har skabt et altomsluttende lyd- og lysværk.

Læs mere her.

Dansk Jødisk Museum: Pynt en stor løvhytte


Hvor? Proviantpassagen 6, 1218 København

Hvornår? 15.-23. oktober kl. 11-13. Mandag d. 17. er der dog lukket.
Pris? Gratis

Hold hyggelig efterårsferie hos Dansk Jødisk Museum og pynt en stor løvhytte med lyskæder og papirklip. Op til efterårsferien rejser de nemlig en løvhytte foran museet og inviterer indenfor i hytten til kreativitet og lidt smagsprøver. Her kan I farvelægge tegninger og klippe pynt, som I kan hænge op i hytten eller tage med hjem. Der vil være smagsprøver på museets egen the, chokolade og andet, som gør, at I kan smage på historien og levendegøre traditionen om at spise sammen i løvhytten under den jødiske højtid, som kaldes løvhyttefesten.

Læs mere her.

Krigsmuseet: Dyk ned i krigshistorien

Hvor? Tøjhusgade 3, 1220 København
Hvornår? Mandag til fredag i efterårsferien fra kl. 10-15
Pris? 65 kr. pr. barn inkl. opgavehæfte og eget tegnet flag. Voksne 80 kr.
Alder?
5-9 år

I efterårsferien kan I komme i krigertræning på Krigsmuseet. Lær om hærene og soldaterne på Christian 4.’s tid ved at prøve deres udrustning, tyd de latinske rytterflag (eller tegn jeres eget!), forbered flåden til kanonkamp ved at veje og lade kanonerne og stig til hest som vaskeægte ringrider. Undervejs lærer I også om Christian 4.’s bygninger, hans egen historie og nogle af de vigtige krige i Danmarkshistorien.

Læs mere her.

Tivoli: Magi og eventyrlige oplevelser

Hvor? Vesterbrogade 3, 1630 København V
Hvornår? 13. oktober-6. november
Pris? Børn under 3 år gratis, børn 3-7 år 65 kr., voksne 145 kr.


Kom til fortryllende Halloween i Tivoli, som traditionen tro byder på uhyggelig hygge og eventyr for hele familien. Når dørene slås op til Halloween, kan I bl.a. opleve Rasmus Klump på Plænen med show for de mindste, hele to scary houses, DM i kæmpegræskar og mere end 15.000 små græskar.

Læs mere her.

Nationalmuseet: Varm op til Halloween

Hvor? Ny Vestergade 10, 1471 København K
Hvornår? 16.-23. oktober kl. 11-15
Pris? Børn under 18 år gratis, voksne 110 kr.

En portal til fortiden er åbnet, og mørkets væsner er sluppet fri på Nationalmuseet. Tag med på en mission og se mørkets væsner i øjnene, hvis du altså tør! Du skal opklare, hvor de kommer fra, og hvad de vil. I starter i museets hemmelige arkiv og drager derefter ud på en rejse rundt på museet med lydfortællinger, QR-koder, projektioner og skræmmende væsner.

Arrangementet finder sted i anledning af YouSees nye Halloween-serie: ”Felix og Åmanden”, som er optaget på Nationalmuseet og udkommer som bog på Gyldendal.

Læs mere her.

Dronningens Christiansborg: Monstre i ruinerne

Hvor? Ruinerne, Indre Slotsgård, 1218 København K
Hvornår? Frem til den 31. oktober
Pris: Børn under 18 år gratis, voksne 75 kr.

Oplev et farverigt og fantasifuldt univers fyldt med skabninger, der oplyser de mørke ruiner. Kunstneren Shane Brox’s 12 følsomme monstre er nemlig blevet sluppet løs i Ruinerne under Christiansborg. Udstillingen "Monster – stygge skabninger med store følelser" stiller skarpt på, hvilke følelser der aktiveres, når man eksempelvis bliver mobbet, har angst eller er forelsket.

Læs mere her.

Thorvaldsens Museum: Et hus fuld af farver

Hvor? Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Pris? Børn under 18 år gratis, voksne 90 kr.

På Thorvaldsens Museum kan I gå på opdagelse i et hus fuld af farver. Kom med på workshop, hvor det historiske og det nutidige mødes fortalt med farver. I forløbet arbejdes udelukkende med farver. Med afsæt i maleren Sean Scully´s aktuelle udstilling på museet, opstilles en slags farvelære, som kombinerer de antikke farvepigmenter, som man kan opleve på Thorvaldsens Museum med Sean Scullys nutidige farvekompositioner. Hvad er en farve? Hvordan tildeler man farver betydning? Hvordan kan man skabe billeder alene med anvendelse af farver?

Læs mere her.

Københavns Stadsarkiv: Bliv klog på byens slægtshistorie

Hvor? Københavns Rådhus, 1599 København V
Pris: Gratis

Er dit store barn interesseret i historie og slægtsforskning? Så skal I måske besøge Københavns Stadsarkiv, der indsamler arkivmateriale fra Københavns Kommune og bevarer det for eftertiden. Den omfattende samling rummer 45 hyldekilometer med papirarkivalier og millioner af dokumenter digitalt. Det giver et unikt indblik i Københavns udvikling og indbyggere. På læsesalen på Københavns Rådhus kan I udforske byens eller jeres egen slægtshistorie. Det kan I også gøre på Stadsarkivets hjemmeside, hvor en del af samlingerne kan bruges.

Se mere her.

 

Oplev Københavns Kulturkvarter
Københavns Kulturkvarter udgør byens kulturelle centrum og rummer i alt 17 af byens ældste og mest attraktive kulturinstitutioner, der sammen med de demokratiske institutioner rummer en lang række oplevelser og indtryk for alle aldre.

Her er der masser af spændende viden om fortidens, nutidens og fremtidens København og Danmark, og går man en tur i området, vil I opdage hemmelige oaser og ukendte smutveje mellem de flotte bygninger fra det gamle København. Alt sammen indenfor en radius af blot 10 minutters gang.

Få overblikket over events i Københavns Kulturkvarter i kulturkalenderen her.


Fotos:
1) Dansk Arkitektur Center: Kontraframe
2) Folketinget: Ólafur Steinar Rye Gestsson
3) Den Sorte Diamant – Det Kgl. Bibliotek: Malthe Ivarsson
4) Københavns Museum
5) Arkæologisk Værksted: Københavns Museum
6) BLOX: Abdellah Ihadian
7) Kunstforeningen GL STRAND
8) Dansk Jødisk Museum
9) Krigsmuseet
10) Tivoli
11) Nationalmuseet
12) Christiansborg Slot: Thorkild Jensen
13) Thorvaldsens Museum
14) Københavns Stadsarkiv