Skal dit barn konfirmeres? Så er I sikkert allerede begyndt at snakke om, hvilket sæt tøj dit unge menneske drømmer om at hoppe i på den store dag. Vi guider jer nærmere et godt valg - lige her.


Den klassiske

Gå efter ... 

Rene linjer, et klassisk snit og fine detaljer er et hit, hvis dit barn sukker efter at fejre dagen i et enkelt og festligt outfit.

Her kan I finde tøjet: 

Der findes mange steder, I kan finde et klassiske konfirmationssæt - prøv:

Pigerne: Lilly, Nicolai, Luxux, Sandberg konfirmationskjoler

Drengene: Jardex, Nielsens, Marcus

Tøj fra foto: Konfirmationskjole fra Lilly til 2499 kroner. 

Den anderledes

Gå efter ... 

Vil dit barn gerne skille sig lidt ud og fx vælge bukser frem for en kjole eller sneakers i stedet for høje sko? Så gå på jagt efter det særlige sæt tøj, der afspejler dit barns unikke personlighed.

Her kan I købe tøjet: 

Drengene: Cost:bar og Stylepit

Pigerne: A Story (feminint og anderledes konfirmationstøj, som også kan bruges efter den store dag), WhiteAndMore 

Eller kontakt en skrædder og få syet et tøjsæt helt efter konfirmandens drømme.

Tøj på fotos fra A Story: Til venstre: Top til 700 kr. og bukser til 900 kr. Til højre: Jakke til 1100 kr. og bukser til 900 kr.

Den budgetvenlige

Gå efter ...

Mange "normale" tøjmærker har festligt eller hvidt tøj, som sagtens kan bruges til at blive konfirmeret i, selvom det ikke er decideret konfirmationstøj. Her kan I få meget fint for pengene, og tøjet kan tilmed tit bruges bagefter. 

Her kan I finde tøjet:

Tjek shops som h&m, Zalando, Magasin, Asos og mange af de andre kendte webshops for inspiration, som har tøj til både piger og drenge.

Tøj fra foto: Kjolen fra Floras konfirmation er fra Zalando til ca. 500 kroner. 

Photo of Woman Near Clothes
Den grønne

Gå efter ...

Det kan føles lidt skørt at købe et konfirmationssæt, som måske aldrig bliver brugt bagefter. En mulighed kan derfor være slet ikke at købe nyt. I kan snildt finde et fint sæt tøj i en genbrugsbutik eller måske låne konfirmationstøjet fra en ældre søskende. Det er også en mulighed at leje tøjet - så får andre glæde af outfittet bagefter. 

Her kan I finde tøjet:

Trendsales, Gannirepeat eller køb smukke vintagesager fx her.  

Tjek også Facebook-siden Bæredygtig Konfirmand, der indsamler brugt konfirmationstøj og formidler det videre, eller gruppen Donere konfirmationstøj.

3 x tips - før I køber konfirmationstøjet

1: Vent lige!

Køb ikke tøjet i alt for godt tid - teenagere har det med at vokse stærkt, så hvis I vil slippe for alt for korte bukser og kjoler, der ikke kan lukke, så køb ikke i alt for god tid. 

2: Lad dit barn selv vælge

Måske drømmer du om at se din datter i en yndig kjole eller din søn i et smukt jakkesæt, men hvis dit barn drømmer om en helt anden stil, som de slapper bedre af i, så er det sådan, det skal være. Det er nemlig deres dag. 

3: Brug tøjet igen

Gå efter konfirmationstøj som kan bruges igen i andre sammenhænge efter den store dag - måske kan den hvide kjole fungere som sommerkjole med en cardigan over, din søns blazer er måske perfekt til årets store fester osv.

Læs også ... 


★ Konfirmation: 12 fine tips til bordpynten


★ Guide: Bliv alternativt konfirmeret

Charlottehaven
★ Guide: Locations til barnets milepæle 

Fotos: Lilly, A Story, Rasmus Cornelius, Pexels, A Table Story, Pexels, Charlottehaven