Skal dit barn konfirmeres, så er I sikkert i fuld gang med at planlægge festen. Men hvad med bordpynten? Vi guider til en bunke ideer, som sætter stemningen for den store dag.

Foto: A Table Story

Romantisk & boheme

Er dit barn til det naturlige og boheme, så kig efter:

 Naturmaterialer

 En afslappet stil

 Bland gerne flere farver


Foto: Norbord

Bordet: Lej rå plankeborde for et afslappet og naturligt udtryk. De kan lejes her hos Norbord, der også udlejer lyskæder, stole, bænke og meget mere - nemt og bekvemt. 


Foto: A Table Story 

Service: Bland forskellige smukke tallerkner og farvede glas, det giver et personligt og gennemført udtryk. Hos A Table Story kan I leje og sammensætte smukt service - både tallerkner, glas & bestik. Alt service er nøje udvalgt, med øje for høj æstetik og med kvalitet i fokus. De tilbyder også blomster til bordet.

Foto: Confetti by Panduro 

Bordkort: Gå efter smukke, grafiske bordkort som disse fra Confetti by Panduro eller design jeres egne fx via Etsy, som sælger personlige skabeloner, som er lige til at fylde ud - se mere her

Foto: Confetti by Panduro 

Blomster: Vælg markblomster til bordene og arranger dem enkeltvis og "tilfældigt" i små vaser for en smuk stemning.

Foto: A Table Story 

Klassisk & stilrent

Er konfirmanden til rene linjer og rolige farver, så gå efter:

 Et klassisk og stilrent look 

 Samme gennemgående farve i douche toner 

 Vælg få pynte-elementer på bordene


Foto: A Table Story 

Service: Vælg samme farve glas, hvide tallerkener og dæmpede toner som det smukke eksempel her fra A Table Story. En god ide er at leje eller købe lækre duge, som sætter rammen om et smukt bord - lige nu er især hørduge populære.

Blomster: Arranger blomster i samme farvetone for at opnå en smuk og rolig stemning ved festbordet. 

Bordkort: En ide kan være at bruge naturen til at lave bordkort. Find fx en bunke fine blade og skriv gæsternes navne på dem - få mere inspiration lige her på Pinterest.

Foto: Canva 

Lys: Levende lys skaber med det samme stemning - hæng syltetøjsglas med små lys i loftet eller i træerne, hvis I er udendørs. I kan også sætte små led-lyskæder i glassene.

Location: Overvej at leje et telt, så kan I pynte op og skabe præcis den stemning, som I har lyst til - lej fx telte her hos Firstparty.

Foto: Alberte Cornelius 

Farverigt & personligt

Er konfirmanden til sjov, fest og uhøjtidlig stemning? Så vær ikke bange for at:

 Mikse klare, glade farver

 Finde på sjove, skæve detaljer

 Vær modig med et tema - måske er cirkus, Hawaii eller noget tredje lige det, som matcher konfirmandens ønsker.

Service: Dæk bordet med farvede glas og tallerkner.

Foto: Alberte Cornelius 

DIY: Find dymo eller stempler frem og kreer selv små skilte til fx en lille slikbuffet, flaskerne med drikkevarer eller noget helt tredje. Det er hyggeligt at lave med dit barn og giver festen en fin detalje.

Bordkort: Lav selv anderledes bordkort - tag fx en bunke polaroid-fotos af konfirmanden, skriv gæsternes navne på og brug dem som bordkort.

Foto: Confetti by Panduro 

Farverige detaljer: Sæt stemningen med farver og humor. Dekorer fx med disse søde kirsebær-balloner fra Confetti by Panduro eller vælg mere klassiske helium-balloner, som kan pynte i loftet eller I kan binde dem i en lang snor til hver af gæsternes stol. I kan også skabe stemning med farverig pynt i små snacks - få inspiration her.

Foto: Confetti by Panduro 

Husk også ... 

Konfirmanden i fokus: Det er konfirmandens dag, så lad den unge selv vælge det tema for festen, som afspejler hendes/hans personlighed. 
 
Mood boards: Lav sammen mood boards på Pinterest og find bunkevis af inspiration til festen - søg fx på "table setting boheme" og få nye ideer.
 
Foto-sjov: Opsæt en fin "setting", som opfordrer gæsterne til at tage billeder til konfirmationsfesten. I kan fx opsætte en kæmpe Instagram-ramme med konfirmandens navn, som kan bruges som fotovæg - se hvordan lige her.
 
TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.